De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

21 oktober 2020

 • Uitbreiding Primark begin komend jaar in bedrijf
  Begin 2021 wordt de uitbreiding van het distributiecentrum van DSV/Primark op Borchwerf in Roosendaal in gebruik genomen. Het bestaande centrum is uitgebreid met 30.000 m2. Hiermee behoort het distributiecentrum tot één van de grootste distributiecentra van Europa.
 • Gratis filmvoorstellingen over Roosendaal 75 jaar bevrijd
  In de nieuwe bioscoop C-Cinema aan de Nieuwstraat worden op 24 en 25 oktober en op maandag 29 oktober t/m zondag 1 november films vertoond over de bevrjding van Roosendaal. De filmvoorstellingen zijn gratis toegankelijk, maar er moet - vanwege coronaregels, waardoor het aantal plaatsen beperkt is - wel vooraf worden gereserveerd.
 • Raadhuis Roosendaal (ook) in het ‘VN-blauw’
  Zaterdag 24 oktober is de 75ste verjaardag van de Verenigde Naties. Ter gelegenheid daarvan worden wereldwijd gebouwen, maar ook bruggen, fonteinen, straten en standbeelden, in het blauw uitgelicht. Ook Roosendaal doet daar aan mee.
 • Woning Molenstraat zes weken dicht: ‘Het liep de spuigaten uit’
  Burgemeester Han van Midden heeft een woning in de Molenstraat in Roosendaal voor zes weken gesloten en verzegeld vanwege ernstige overlast. 'Een uiterst middel om de geconstateerde overlast terug te dringen en onveiligheidsgevoelens van de buurtbewoners weg te nemen', aldus een persbericht van de gemeente hierover. De eigenaar en bewoners van de woning zijn van dit besluit op de hoogte gesteld.
 • Raadsvragen over sneltesten voor politie en boa’s
  De raadsleden Marco Schillemans en Peter Raijmaekers van De Roosendaalse Lijst hebben het college van B en W vragen gesteld over sneltesten voor de politie en de boa's in Roosendaal. 'De besmettingen van corona lopen behoorlijk snel op. Iedereen in onze gemeente heeft hier last van of ondervindt zelf hier de (grote) nadelige gevolgen van', aldus de raadsleden.
 • Regen en veel wind, dus herfstweer
  Vandaag (woensdag) is het zwaar bewolkt met lichte regen. Er is een vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest. Later in de middag is het wat droger. De temperatuur kan oplopen tot 18 of 19 graden.
 • De Kring blijft in beeld met livestreams
  De Kring mag dan vanwege de coronamaatregelen dicht zijn, maar de Roosendaalse schouwburg blijft zijn contact met de bezoekers wel goed onderhouden. Dat gebeurt met enkele (gratis) live-streams op de zondagmiddagen 25 oktober en 1 en 8 november. En op vrijdag 6 november verzorgt de Nederlandse Queen of Soul Shirma Rouset een concert in de Kring dat landelijk (voor 8,50 euro) kan worden gevolgd.
 • WegWijs weg, het wordt nu Inwonersondersteuning Roosendaal
  De ondersteunings-website WegWijs Roosendaal houdt op te bestaan. Daar komt eind oktober Inwonersondersteuning Roosendaal voor terug, compleet met een nieuwe website en nieuw telefoonnummer. Deze samenwerking tussen MEE West-Brabant en WiJZijn Roosendaal is bedoeld voor inwoners met vragen over werk en meedoen, zelfstandig wonen en leven, gezin en relaties, geldzaken en regelgeving, mantelzorg of onafhankelijke cliëntondersteuning.
 • Weer kleine 300 bekeuringen voor te hard rijden
  Ook het afgelopen weekend is de politie in Roosendaal op zoek gegaan naar hardrijders in de stad. De 'huisfotograaf' van de politie wist een kleine 300 bekeuringen bijeen te vergaren.
 • Corona: Bravis stelt alle geplande operaties uit, poli gaat door
  'Vanaf maandag 19 oktober worden alle geplande operaties in Bravis Ziekenhuis uitgesteld. Alleen acute en oncologische ingrepen worden gedaan. In de loop van de week wordt gekeken of verdere maatregelen nodig zijn of dat er andere mogelijkheden zijn voor de continuïteit van de zorg'. Dat meldt het ziekenhuis vanwege het aantal coronapatiënten in de kliniek, op de Spoedeisende Hulp en het hoge ziekteverzuim onder de medewerkers.

Acht voorstellingen Mulan (26 t/m 29 dec)

Geschreven door Redactie op .

Van zondag 26 t/m woensdag 29 december is schouwburg De Kring het domein van Jeugdtheater Hofplein. Leerlingen van Jeugdtheaterschool Roosendaal spelen, dansen en zingen dan in totaal acht keer voorstelling Mulan.

Mulan is een ontroerende voorstelling over de liefde. De liefde tussen vader en dochter, waarbij Mulan haar blinde vader probeert te redden uit handen van de machtswellustige keizerin. En de verwarrende liefde van een monnik voor Mulan. Hij moet haar trainen in de edele vechtkunst kung fu en alles, alles wat Mulan nodig heeft om haar vader te bevrijden.

De acht voorstellingen zijn verdeeld over twee groepen.
De voorstellinen van Cast A zijn:
zondag 26 december om 15.00 en 19.30 (première) uur; dinsdag 28 december om 15.00 en 19.30 uur.
De voorstellingen van Cast B zijn:
maandag 27 december om 15.00 en 19.30 (première) uur;
woensdag 29 december 15.00 en 19.30 uur.

Kaartjes kosten 11.00 euro, voor kinderen 8,50 euro.
Het Hofpleintheater verzorgt theaterlessen in tal van plaatsen in de regio Rotterdam.
De lessen in Roosendaal zijn op zaterdag in het Jan Tinbergen College, Bovendonk 1.

Zie ook:
>> Video (trailer) Mulan
>> Schouwburg De Kring
>> Jeugdtheater Hofplein