De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

21 oktober 2020

 • Uitbreiding Primark begin komend jaar in bedrijf
  Begin 2021 wordt de uitbreiding van het distributiecentrum van DSV/Primark op Borchwerf in Roosendaal in gebruik genomen. Het bestaande centrum is uitgebreid met 30.000 m2. Hiermee behoort het distributiecentrum tot één van de grootste distributiecentra van Europa.
 • Gratis filmvoorstellingen over Roosendaal 75 jaar bevrijd
  In de nieuwe bioscoop C-Cinema aan de Nieuwstraat worden op 24 en 25 oktober en op maandag 29 oktober t/m zondag 1 november films vertoond over de bevrjding van Roosendaal. De filmvoorstellingen zijn gratis toegankelijk, maar er moet - vanwege coronaregels, waardoor het aantal plaatsen beperkt is - wel vooraf worden gereserveerd.
 • Raadhuis Roosendaal (ook) in het ‘VN-blauw’
  Zaterdag 24 oktober is de 75ste verjaardag van de Verenigde Naties. Ter gelegenheid daarvan worden wereldwijd gebouwen, maar ook bruggen, fonteinen, straten en standbeelden, in het blauw uitgelicht. Ook Roosendaal doet daar aan mee.
 • Woning Molenstraat zes weken dicht: ‘Het liep de spuigaten uit’
  Burgemeester Han van Midden heeft een woning in de Molenstraat in Roosendaal voor zes weken gesloten en verzegeld vanwege ernstige overlast. 'Een uiterst middel om de geconstateerde overlast terug te dringen en onveiligheidsgevoelens van de buurtbewoners weg te nemen', aldus een persbericht van de gemeente hierover. De eigenaar en bewoners van de woning zijn van dit besluit op de hoogte gesteld.
 • Raadsvragen over sneltesten voor politie en boa’s
  De raadsleden Marco Schillemans en Peter Raijmaekers van De Roosendaalse Lijst hebben het college van B en W vragen gesteld over sneltesten voor de politie en de boa's in Roosendaal. 'De besmettingen van corona lopen behoorlijk snel op. Iedereen in onze gemeente heeft hier last van of ondervindt zelf hier de (grote) nadelige gevolgen van', aldus de raadsleden.
 • Regen en veel wind, dus herfstweer
  Vandaag (woensdag) is het zwaar bewolkt met lichte regen. Er is een vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest. Later in de middag is het wat droger. De temperatuur kan oplopen tot 18 of 19 graden.
 • De Kring blijft in beeld met livestreams
  De Kring mag dan vanwege de coronamaatregelen dicht zijn, maar de Roosendaalse schouwburg blijft zijn contact met de bezoekers wel goed onderhouden. Dat gebeurt met enkele (gratis) live-streams op de zondagmiddagen 25 oktober en 1 en 8 november. En op vrijdag 6 november verzorgt de Nederlandse Queen of Soul Shirma Rouset een concert in de Kring dat landelijk (voor 8,50 euro) kan worden gevolgd.
 • WegWijs weg, het wordt nu Inwonersondersteuning Roosendaal
  De ondersteunings-website WegWijs Roosendaal houdt op te bestaan. Daar komt eind oktober Inwonersondersteuning Roosendaal voor terug, compleet met een nieuwe website en nieuw telefoonnummer. Deze samenwerking tussen MEE West-Brabant en WiJZijn Roosendaal is bedoeld voor inwoners met vragen over werk en meedoen, zelfstandig wonen en leven, gezin en relaties, geldzaken en regelgeving, mantelzorg of onafhankelijke cliëntondersteuning.
 • Weer kleine 300 bekeuringen voor te hard rijden
  Ook het afgelopen weekend is de politie in Roosendaal op zoek gegaan naar hardrijders in de stad. De 'huisfotograaf' van de politie wist een kleine 300 bekeuringen bijeen te vergaren.
 • Corona: Bravis stelt alle geplande operaties uit, poli gaat door
  'Vanaf maandag 19 oktober worden alle geplande operaties in Bravis Ziekenhuis uitgesteld. Alleen acute en oncologische ingrepen worden gedaan. In de loop van de week wordt gekeken of verdere maatregelen nodig zijn of dat er andere mogelijkheden zijn voor de continuïteit van de zorg'. Dat meldt het ziekenhuis vanwege het aantal coronapatiënten in de kliniek, op de Spoedeisende Hulp en het hoge ziekteverzuim onder de medewerkers.

Roosendaalse beat uit de jaren '65

Geschreven door Redactie op .

Bij toeval gezien op YouTube: vier filmpjes over Roosendaalse beatgroepen uit de jaren '65. Vooral een video over The Stylets is heel aardig vanwege de vele foto's/ansichtkaarten van Roosendaal uit die tijd die in de montage zijn opgenomen. In deze video's geen bewegende beelden van de groepen, maar foto's met op het geluidsspoor de originele muziek/geluidsopnamen van de groepen. Voor veel oudere Roosendalers vast een 'feest van herkenning'

De geluidsopnamen bij het filmpje over The Styles zijn in Zaal Zeelandia opgenomen, 'Grootvaders klok' met The New Tellstars in schouwburg de Kring en het nummer van 'The Instigators' komt uit een optreden in 'een grote tent' op de Nieuwe Markt'.
Wie nog herinneringen aan een van deze bands heeft, wordt uitgenodigd dat hieronder bij 'Reactie toevoegen' te melden.'The Stylets' was een guitar- en beatband van Roosendaal in West-Brabant. De band was opgericht in 1962 and in 1966 werd de naam veranderd in The Moz-Arts.
The Stylets noemden hun muziek 'Vliet-sound' (genoemd naar het water bij Roosendaal), geïnspireerd op 'Mersey-beat' (uit de regio Liverpool).
'Come To Me' was geschreven door Emile Lemmens (muziek) and Coen van Doorn (tekst) and was opgenomen als een demo in Zaal Zeelandia by Fred Hilberink in 1965.
Line-up: Emile Lemmens (lead gt.), Coen van Doorn (rhythm gt.), Eddy Arons (bass gt.) and Jos Rijnkels (drums)
'Grootvaders klok', in een arrangement van The New Tellstars. Opgenomen It was recorded during a rehearsal at in Schouwburg De Kring, Roosendaal op 24 april 1965.
The New Tellstars was een gitaarband uit Roosendaal, 1961-1967.
Dedicated in Memory of Jan van Tilburg.
Line-up: Kees Dierks (lead gt.), Will Hilberink (bass gt.), George de Beer (rhythm gt.) and Jan van Tilburg † (drums).
The Instigators was een Indo-Rock guitarband uit Roosendaal. De band bestond van 1963-1967.
'Night Drive', een cover van The Ventures, was opgenomen tijdens een show in een grote tent op de Nieuwe Markt in Roosendaal in 1965.
Line-up: Rudy Musch (lead gt.), Edwin Musch (rhythm gt.), Toon van Doodewaard (bass gt.) and Eddy Ponjee (drums).

The Op-Sound uit Roosendaal begon in 1965 in het Fatimahuis en Eurohonk alss The Flying Stars. In 1966 werd de naam veranderd in The Op-Sound. In de zomer van 1967 werd in de studio van Tony Dirne in Breda een single met twee eigen composities opgenomen. De plaat met 'The Most Beatiful Legs In Town' op de A-kant, met muziek van Fred Baarda en tekst van manager Felix v.d. Straeten kwam uit bij het the Havoc- label.
In 1968 vertolkte de band de plaat live in het radioprogramma 'Boom' van Jos Brink vanuit het Josephhuis in Roosendaal, samen met andere beatbands uit de stad zoals The Alsatians, The Caps, Reborn en de Hoevense band The Park Set.
Line-up: Piet van Trijp (lead gt.,voc.), Fred Baarda (rhytm gt., voc.), Bas de Ridder (bass gt., voc.) and René de Kok (drums). Carin (Caryn) Koevoets (zang) trad ook regelmatig samen met de groep op.

>> Meer over The Op-Sound
>> West-Brabants 60's Rock & Roll Archief