De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

25 januari 2021

 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.
 • Klus van zeven werkdagen in deel Raadhuisstraat
  Het Aannemersbedrijf Graaumans begint op maandag 25 januari met het vervangen van de lijngoten in een gedeelte van de Raadhuisstraat. De werkzaamheden duren volgens de gemeente naar verwachting zeven werkdagen. De straat is afgesloten. Voetgangers, fietsers en scooters kunnen er wel langs.
 • Eerste avond avondklok: Politie stopt feest in de Westrand
  De politie in Roosendaal heeft in de nacht van zaterdag op zondag 24 januari in de wijk Westrand een illegaal feest beëindigd. De politie kwam op het spoor van het feestje door een melding van geluidsoverlast. De coronaregels werden volgens de politie aan de laars gelapt.
 • Corona: Nu 55 patiënten in Bravis ziekenhuis
  Mede door de uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal is het aantal coronapatiënten in Bravis-ziekenhuis de afgelopen dagen gestegen. Vrijdagmorgen 22 januari werden 55 patiënten met bewezen corona verpleegd, van wie 9 op de Intensive Care.
 • Corona-proof programma voor Mastepinnelaand
  In het carnavalsseizoen van 2021 organiseert stichting Kindercarnaval de Mastepinne een aantal feestelijke coronaproof-activiteiten voor de inwoners van Wouwse Plantage. Het programma bestaat dit jaar uit een doe-het-zelf-tocht, een online-lunch met andere mensen en een versierwedstrijd. Iedereen uit Mastepinnelaand is van harte welkom om zich aan te melden via de website.
 • Klanten helpen beveiliger supermarkt bij achtervolging winkeldief
  Met hulp van klanten heeft een beveiliger vrijdagavond 22 januari op de van Beethovenlaan in Roosendaal een vluchtende winkeldief achterhaald. De 45-jarige man uit Sliedrecht is in de afgelopen vier jaar al vier keer eerder daarvoor aangehouden.
 • Het weer in Roosendaal: Kleine kans op wat lichte sneeuw
  Vandaag (zaterdag) is het zwaar bewolkt met kans op enkele druppels. De temperatuur is 4 of 5 graden, bij een licht matige wind uit zuid tot zuidwest. Komende nacht wat minder bewolking en daalt het kwik tot rond het vriespunt.
 • Uitbraak corona bij Bravis Roosendaal: 21 patiënten, 38 medewerkers
  De afgelopen week is op de locatie Roosendaal van het Bravis ziekenhuis een aantal reguliere patiënten positief getest op corona. Hierop is een uitgebreid bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Alle betrokken medewerkers en patiënten zijn getest. Uit de resultaten blijkt er sprake van een uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal. De afdeling is inmiddels in quarantaine gegaan en gesloten. Nieuwe patiënten worden opgenomen op de afdeling Cardiologie.
 • ‘Geen extra controleurs voor toezicht Avondklok’
  De controle op de naleving van de Avondklok, die zaterdagavond 23 januari om 21:00 uur in gaat, wordt in Roosendaal en de andere plaatsen binnen het politiedistrict De Markiezaten door politie BOA's in nauwe samenwerking gedaabn binnen de beschikbare capaciteit en de bestaande samenwerkingsafspraken. 'Er wordt hiervoor (vooralsnog) geen extra capaciteit ingehuurd'.
 • Dwangsom van 25.000 euro vanwege illegale bouwwerkzaamheden
  De gemeente Roosendaal legt de eigenaar van een pand aan de Brugstraat een dwangsom op van € 25.000,- vanwege illegale bouwwerkzaamheden. Op 26 november 2020 legde de gemeente Roosendaal illegale bouwwerkzaamheden stil in het pand Brugstraat 57 te Roosendaal. Het gaat om een voormalige hotelaccommodatie.

Roosendaalse beat uit de jaren '65

Geschreven door Redactie op .

Bij toeval gezien op YouTube: vier filmpjes over Roosendaalse beatgroepen uit de jaren '65. Vooral een video over The Stylets is heel aardig vanwege de vele foto's/ansichtkaarten van Roosendaal uit die tijd die in de montage zijn opgenomen. In deze video's geen bewegende beelden van de groepen, maar foto's met op het geluidsspoor de originele muziek/geluidsopnamen van de groepen. Voor veel oudere Roosendalers vast een 'feest van herkenning'

De geluidsopnamen bij het filmpje over The Styles zijn in Zaal Zeelandia opgenomen, 'Grootvaders klok' met The New Tellstars in schouwburg de Kring en het nummer van 'The Instigators' komt uit een optreden in 'een grote tent' op de Nieuwe Markt'.
Wie nog herinneringen aan een van deze bands heeft, wordt uitgenodigd dat hieronder bij 'Reactie toevoegen' te melden.'The Stylets' was een guitar- en beatband van Roosendaal in West-Brabant. De band was opgericht in 1962 and in 1966 werd de naam veranderd in The Moz-Arts.
The Stylets noemden hun muziek 'Vliet-sound' (genoemd naar het water bij Roosendaal), geïnspireerd op 'Mersey-beat' (uit de regio Liverpool).
'Come To Me' was geschreven door Emile Lemmens (muziek) and Coen van Doorn (tekst) and was opgenomen als een demo in Zaal Zeelandia by Fred Hilberink in 1965.
Line-up: Emile Lemmens (lead gt.), Coen van Doorn (rhythm gt.), Eddy Arons (bass gt.) and Jos Rijnkels (drums)
'Grootvaders klok', in een arrangement van The New Tellstars. Opgenomen It was recorded during a rehearsal at in Schouwburg De Kring, Roosendaal op 24 april 1965.
The New Tellstars was een gitaarband uit Roosendaal, 1961-1967.
Dedicated in Memory of Jan van Tilburg.
Line-up: Kees Dierks (lead gt.), Will Hilberink (bass gt.), George de Beer (rhythm gt.) and Jan van Tilburg † (drums).
The Instigators was een Indo-Rock guitarband uit Roosendaal. De band bestond van 1963-1967.
'Night Drive', een cover van The Ventures, was opgenomen tijdens een show in een grote tent op de Nieuwe Markt in Roosendaal in 1965.
Line-up: Rudy Musch (lead gt.), Edwin Musch (rhythm gt.), Toon van Doodewaard (bass gt.) and Eddy Ponjee (drums).

The Op-Sound uit Roosendaal begon in 1965 in het Fatimahuis en Eurohonk alss The Flying Stars. In 1966 werd de naam veranderd in The Op-Sound. In de zomer van 1967 werd in de studio van Tony Dirne in Breda een single met twee eigen composities opgenomen. De plaat met 'The Most Beatiful Legs In Town' op de A-kant, met muziek van Fred Baarda en tekst van manager Felix v.d. Straeten kwam uit bij het the Havoc- label.
In 1968 vertolkte de band de plaat live in het radioprogramma 'Boom' van Jos Brink vanuit het Josephhuis in Roosendaal, samen met andere beatbands uit de stad zoals The Alsatians, The Caps, Reborn en de Hoevense band The Park Set.
Line-up: Piet van Trijp (lead gt.,voc.), Fred Baarda (rhytm gt., voc.), Bas de Ridder (bass gt., voc.) and René de Kok (drums). Carin (Caryn) Koevoets (zang) trad ook regelmatig samen met de groep op.

>> Meer over The Op-Sound
>> West-Brabants 60's Rock & Roll Archief