De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

20 januari 2021

 • Liesbreukbehandeling kan per 1 februari bij Bravis in één dag
  Vanaf 1 februari is het bij Bravis ziekenhuis mogelijk om in één dag onderzoek, diagnose, opname en operatie van een liesbreuk te laten plaatsvinden. 'Dat scheelt de patiënt veel tijd en ongemak', aldus Bravis, waar zo'n vijftien liesbreukoperaties per week (bijna 800 per jaar) worden uitgevoerd.
 • Nog meer cocaïne onderschept in (buurt van) Roosendaal
  De vondst van een enorme partij cocaïne bij een bedrijf op een bedrijventerrein in Roosendaal op vrijdagavond 15 januari blijkt niet de enige cocaïne-vondst in medio januari in de buurt van Roosendaal te zijn geweest. Recent heeft de Douane bekendgemaakt dat op woensdag 13 januari 70 kilo cocaïne ontdekt is bij 'een bedrijf in de buurt van Roosendaal'.
 • Beleid gemeente: ‘Bestaanszekerheid voor iedereen in Roosendaal verbeteren’
  Deze week geeft wethouder Klaar Koenraad de aftrap voor een aantal initiatieven om bestaanszekerheid voor Roosendalers met een kleine portemonnee te vergroten. Zo is de officiële aftrap van Quiet Roosendaal, wordt het manifest ‘Geen Roosendaler meer in armoede’ breed onder de aandacht gebracht, is een nieuwe partner bekendgemaakt voor de uitvoering van het Roosendaals Jeugdontbijt, en is een overzicht gemaakt met beschikbare regelingen voor ondernemers met en zonder personeel die geldzorgen hebben.
 • Het weer in Roosendaal: Zacht en veel wind
  Een lagedrukgebied boven Engeland geeft bij een ons een stevige zuidwesten wind en de komende dagen veel regen. Vandaag (woensdag) meest droog en een matige wind bij een temperatuur van 9 of 10 graden. Komende nacht trekt de wind flink aan en gaat het tegen middernacht regenen.
 • Rijbewijs ingevorderd van beschonken bestuurder
  Op de Antwerpseweg in Roosendaal is rond middernacht in de nacht van maandag op dinsdag 19 januari het rijbewijs ingvorderd van een 24-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel.
 • Weer 286 hardrijders op de bon, nu op Gastelseweg
  Het regent nog steeds bonnen voor te hard rijden in Roosendaal. Dit keer zijn zondag 17 januari in de namiddag liefst 286 bestuurders op de bon gegaan die te hard reden op de Gastelseweg.
 • Roosendaler (19) onder invloed THC moet rijbewijs inleveren
  Een 19-jarige Roosendaler, die zaterdagavond laat capriolen uithaalde op een parkeerterrein bij De Stok, is aangehouden omdat hij ook nog onder invloed van THC was. De man moest zijn rijbewijs inleveren.
 • Mannen met bivakmutsen op bedrijventerrein
  Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag 17 januari op een bedrijventerrein in Roosendaal drie mannen staande gehouden. Een van hen is aangehouden omdat hij inbrekerswerktuigen bij zich had.
 • Inbreker loopt tegen lamp door buurtapp Parklaan
  Een succesvolle inbraak in een garage aan de Parklaan in Roosendaal is een inbreker zaterdagmorgen 16 januari toch nog fataal geworden. De man had buiten de waard van de straatapp Parklaan gerekend...
 • Corona-tegemoetkoming voor Roosendaalse verenigingen
  Voor het verenigingsleven in de gemeente Roosendaal heeft de gemeente enkele 'corona-subsidies' ingesteld. Zo is de 'subsidieregeling compensatie amateursportverenigingen' vastgesteld, op grond waarvan sportclubs op aanvraag een compensatie van vijf euro per lid kunnen krijgen.

Eerste album The Quaint 'gedroomd debuut'

Geschreven door Redactie op .

VIDEO Het eerste album van de Roosendaalse indiepopband The Quaint, getiteld 'Tales of the newboom flamingo', is een gedroomd debuut. 'Een goed geproduceerde plaat waarop de band laat horen een oor voor frisse pop te hebben'. Dat is de conclusie van recensent Rutger Rijken op de muziekpagina West-Point in de Bode van 23 januari.

De band bestaat ruim twee jaar.
Het album bevat elf nummers en is - via de website van de groep - verkrijgbaar via iTunes en CDBaby.
'Tales' staat vol, zo omschrijft Rijken, boordevol vrolijke, catchy songs over - niet altijd wederzijdse - liefde, die stuk voor stuk gedrenkt zijn in een echt Brits indiepopsausje.

The Quaint bestaat uit vier jonge twintigers uit Roosendaal: Lennart van Dueren den Hollander (zang/gitaar), Steven Mens (gitaar/banjo), Rens van Iersel (bas/zang) en Paul van de Geijn (toetsen, zang). The Quaint maakt popmuziek met een Brits tintje. Het afgelopen jaar speelde de groep al op festivals in o.a. Limburg en op Ameland.
De groep speelde zondagmiddag 23 januari op de open dag tijdens het openingsweekend van Gebouw-T in Bergen op Zoom. Een betaald optreden, vanwege het feit dat de groep een bandwedstrijd had gewonnen omdat ze de meeste stemmen had gekregen.

>> Video: Nieuwe clip The Quaint
>> 24-11-2010: Popgroep The Quaint denkt niet in hokjes (BN DeStem)
>> Roosendaalse indiepopbelofte The Quaint presenteert eerste videoclip (West-Point)
>> 23-01-2011: Eersteling The Quaint is beloftevolle roze wolk (Bode)
>> Website The Quaint
The Quaint - Honesty Lasts Longer from The Quaint on Vimeo.