De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

18 januari 2021

 • Weer 286 hardrijders op de bon, nu op Gastelseweg
  Het regent nog steeds bonnen voor te hard rijden in Roosendaal. Dit keer zijn zondag 17 januari in de namiddag liefst 286 bestuurders op de bon gegaan die te hard reden op de Gastelseweg.
 • Roosendaler (19) onder invloed THC moet rijbewijs inleveren
  Een 19-jarige Roosendaler, die zaterdagavond laat capriolen uithaalde op een parkeerterrein bij De Stok, is aangehouden omdat hij ook nog onder invloed van THC was. De man moest zijn rijbewijs inleveren.
 • Mannen met bivakmutsen op bedrijventerrein
  Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag 17 januari op een bedrijventerrein in Roosendaal drie mannen staande gehouden. Een van hen is aangehouden omdat hij inbrekerswerktuigen bij zich had.
 • Inbreker loopt tegen lamp door buurtapp Parklaan
  Een succesvolle inbraak in een garage aan de Parklaan in Roosendaal is een inbreker zaterdagmorgen 16 januari toch nog fataal geworden. De man had buiten de waard van de straatapp Parklaan gerekend...
 • Corona-tegemoetkoming voor Roosendaalse verenigingen
  Voor het verenigingsleven in de gemeente Roosendaal heeft de gemeente enkele 'corona-subsidies' ingesteld. Zo is de 'subsidieregeling compensatie amateursportverenigingen' vastgesteld, op grond waarvan sportclubs op aanvraag een compensatie van vijf euro per lid kunnen krijgen.
 • Voor 30 miljoen euro aan cocaïne op Roosendaals bedrijventerrein
  Op een bedrijventerrein in Roosendaal is voor rond de 30 miljoen euro aan cocaïne aangetroffen, zo laat de politie weten. 'Medewerkers van een bedrijf vonden rond de 750 kilo aan pakketten met cocaïne tussen een lading goederen', aldus de politie.
 • Corona: Meer opnames in Bravis ziekenhuis
  De afgelopen dagen is het aantal coronapatiënten in Bravis ziekenhuis gestegen. Vrijdagmorgen 15 januari lagen 48 patiënten met bewezen corona in het Bravis ziekenhuis, van wie 11 op de Intensive Care, zo laat het ziekenhuis weten. Vorige week ging het om 33 patiënten. Inmiddels zijn nu ruim 500 Bravis-medewerkers gevaccineerd.
 • Het weer in Roosendaal: Mogelijk tot 5 cm sneeuw
  We hebben vandaag (zaterdag) te maken met een temperatuur die net boven het vriespunt komt, met koude lucht boven ons. Maar vanaf de oceaan komt een lagedrukgebied met warmere lucht aan, met veel bewolking. En wat heel dikwijls gebeurt bij het verdringen van winterweer: het gaat gepaard met winterse neerslag. In de loop van de middag kan er tot 5 cm sneeuw vallen.
 • Roosendaal wil zich (sterker) profileren als ‘Regenbooggemeente’
  Roosendaal wil zich (sterker) profileren als 'Regenbooggemeente'. Daarom is op de Facebookpagina van de gemeente een reeks video's gestart rond dit thema. In de eerste video legt wethouder Klaar Koenraad uit waarom ze het belangrijk vindt dat zorg- en welzijnsorganisaties aandacht besteden aan genderidentiteit en seksuele diversiteit.
 • Felicitaties voor 100-jarige To Hagens-Beijaarts uit Wouw
  Burgemeester Han van Midden van Roosendaal heeft donderdagmiddag 14 januari weer een bezoek gebracht aan een honderdjarige in zijn gemeente. De tweede al in dit net begonnen jaar. Nu gingen de felicitaties naar mevrouw C. Hagens-Beijaarts, in haar omgeving beter bekend als To. Zij woont nu, naar eigen zeggen, 'op het lekkerste plekske van Wouw'.

Debuutalbum van Jane Dare met Joosje Jochems

Geschreven door Redactie op .

Zangeres Joosje Jochems (28) presenteert vrijdagavond met haar band Jane Dare het debuutalbum Dare in de kleine zaal van schouwburg De Kring. Joosje is bij het schrijven van haar nummers beïnvloed door artiesten als Lizz Wright, Aretha Franklin en Adele. De band bestaat drie jaar.

"Jane Dare staat voor zwoele en groovy muziek met teksten vanuit diepgaande en eerlijke verhalen die herkenbaar zijn bij het publiek. Het klinkt als popmuziek in de oren, maar met verschillende invloeden uit de soul, funk en folk", staat te lezen op haar website.

De band bestaat uit frontvrouw Joosje Jochems, Pim Kooiman op de drums en percussie, Pim Walter op basgitaar, Bram te Kamp op gitaar en Maartje Smedts op keys.
De band is ontstaan op de Rockacademie in Tilburg, waar alle leden van de band door passie voor muziek naar elkaar zijn toe gegroeid. De act is gesitueerd rond frontvrouw Joosje Jochems, in juli 2011 afgestudeerd zangeres aan de Rockacademie in Tilburg. In dezelfde week dat ze afstudeerde won zij de Jacques de Leeuw Jong Toptalent Prijs 2011.

Jane Dare heeft al aardig wat ervaring. Zo treedt de groep regelmatig op op poppodia en in cafés door heel Nederland. Eind oktober is Joosje met haar groep ook te beluisteren op het Ear Candy Festival in Roosendaal.

Joosje zingt al haar hele leven. Op de middelbare school zong zij enkele jaren in het schoolkoor en daarna stapte zij over naar het jongerenkoor Close Up in Roosendaal.
Sinds haar overwinning bij de zangwedstrijd The Voice in 2006 besloot zij ook solo de uitdaging aan te gaan. In 2007 werd zij aangenomen op de Rockacademie ine Tilburg en sindsdien treedt Joosje regelmatig op in verschillende settings, zowel solo als met verschillende bands, waaronder de semi-akoestische band Ma Mojo, de soul-coverband Shut up and Groove en haar eigen act Jane Dare (eigen nummers).

Joosje is ook actief als backingvocalist, maakte deel uit van gospelformatie Joy! en is in te huren als sessiemuzikant bij studio-opnames en invalklussen bij bands.

Ook is ze (pop)vocalcoach, zowel privé, op de Rockacademie als op het Factorium in Tilburg.

>> Website Jane Dare
>> Website Joosje Jochems
Foto: website Jane Dare