De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

21 januari 2021

 • Dwangsom van 25.000 euro vanwege illegale bouwwerkzaamheden
  De gemeente Roosendaal legt de eigenaar van een pand aan de Brugstraat een dwangsom op van € 25.000,- vanwege illegale bouwwerkzaamheden. Op 26 november 2020 legde de gemeente Roosendaal illegale bouwwerkzaamheden stil in het pand Brugstraat 57 te Roosendaal. Het gaat om een voormalige hotelaccommodatie.
 • ‘Geen goed gevoel’ bij VLP over uitvoering corona-steun aan clubs
  De raadsleden Wilbert Brouwers en Eric de Regt willen namens de raadsfractie VLP Roosendaal weten waarom de ene vereniging/stichting in Roosendaal wel en waarom de andere geen gemeentelijke coronasteun krijgt. Aanleiding voor hun vragen is een afgewezen verzoek van de Stichting Carnaval Nispen. De fractie houdt over het beleid op dit punt geen goed gevoel over.
 • Dit weekend (22-25 jan) stukje A58 richting Breda dicht
  Komend weekend is de A58 tussen knooppunt De Stok in Roosendaal en afrit Zegge (22) in de richting van Breda wegens onderhoud afgesloten van vrijdag 22 januari 22.00 uur tot maandag 25 januari 2021 05.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten, zo waarschuwt Rijkswaterstaat.
 • Liesbreukbehandeling kan per 1 februari bij Bravis in één dag
  Vanaf 1 februari is het bij Bravis ziekenhuis mogelijk om in één dag onderzoek, diagnose, opname en operatie van een liesbreuk te laten plaatsvinden. 'Dat scheelt de patiënt veel tijd en ongemak', aldus Bravis, waar zo'n vijftien liesbreukoperaties per week (bijna 800 per jaar) worden uitgevoerd.
 • Nog meer cocaïne onderschept in (buurt van) Roosendaal
  De vondst van een enorme partij cocaïne bij een bedrijf op een bedrijventerrein in Roosendaal op vrijdagavond 15 januari blijkt niet de enige cocaïne-vondst in medio januari in de buurt van Roosendaal te zijn geweest. Recent heeft de Douane bekendgemaakt dat op woensdag 13 januari 70 kilo cocaïne ontdekt is bij 'een bedrijf in de buurt van Roosendaal'.
 • Beleid gemeente: ‘Bestaanszekerheid voor iedereen in Roosendaal verbeteren’
  Deze week geeft wethouder Klaar Koenraad de aftrap voor een aantal initiatieven om bestaanszekerheid voor Roosendalers met een kleine portemonnee te vergroten. Zo is de officiële aftrap van Quiet Roosendaal, wordt het manifest ‘Geen Roosendaler meer in armoede’ breed onder de aandacht gebracht, is een nieuwe partner bekendgemaakt voor de uitvoering van het Roosendaals Jeugdontbijt, en is een overzicht gemaakt met beschikbare regelingen voor ondernemers met en zonder personeel die geldzorgen hebben.
 • Het weer in Roosendaal: Zacht en veel wind
  Een lagedrukgebied boven Engeland geeft bij een ons een stevige zuidwesten wind en de komende dagen veel regen. Vandaag (woensdag) meest droog en een matige wind bij een temperatuur van 9 of 10 graden. Komende nacht trekt de wind flink aan en gaat het tegen middernacht regenen.
 • Rijbewijs ingevorderd van beschonken bestuurder
  Op de Antwerpseweg in Roosendaal is rond middernacht in de nacht van maandag op dinsdag 19 januari het rijbewijs ingvorderd van een 24-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel.
 • Weer 286 hardrijders op de bon, nu op Gastelseweg
  Het regent nog steeds bonnen voor te hard rijden in Roosendaal. Dit keer zijn zondag 17 januari in de namiddag liefst 286 bestuurders op de bon gegaan die te hard reden op de Gastelseweg.
 • Roosendaler (19) onder invloed THC moet rijbewijs inleveren
  Een 19-jarige Roosendaler, die zaterdagavond laat capriolen uithaalde op een parkeerterrein bij De Stok, is aangehouden omdat hij ook nog onder invloed van THC was. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Gloedvol concert Big bands & Ismène

Geschreven door Redactie op .

Het Sieben Parkpodium was zondag 19 augustus letterlijk en figuurlijk even de hotspot van Roosendaal. De zomerzon deed zijn ding, maar 'The Valley Sound Big Band' en 'Start Spreading The News' zorgden voor een muzikale smeltkroes die zangeres Ismène vervolgens tot het kookpunt bracht.

De muzikanten hadden het zwaar onder de tropische omstandigheden en de jarige orkestleider Peter Bogers had de twijfelachtige eer het concert met zijn 'Valley Sound' voor slechts een handjevol fans te openen.

De nog steeds stijgende ster van de Roosendaalse big band had zijn voorwerk gedaan en binnen een half uur stroomde het lommerrijke plein vol muziekliefhebbers. Die werden op hun beurt door een steeds enthousiaster orkest getrakteerd op een spetterende show. Het volle stemgeluid van Ismène (Elbers) was het toetje dat iedereen de zweterige hitte deed vergeten en kwam geweldig tot zijn recht in de Amerikaanse evergreens.

De Valley Sound maakte vervolgens plaats voor 'Start Spreading The News'. Dit nog zeer jeugdige, getalenteerde gezelschap wordt door menige kenner een grote toekomst voorspeld. Ze schuwen de klassieke big band muziek niet en durven die bovendien te overgieten met een modern popsausje. Met Leonardus Guit achter de micro - ondanks zijn prille 17 lentes en dankzij zijn geweldig stemgeluid en brutale uitstraling nu al de Roosendaalse Frank Sinatra genoemd - heeft SSTN een troef in handen waar elke band jaloers op kan zijn. Ook aan dit muzikale feestje droeg Ismène haar steentje bij en die mix kreeg het publiek zelfs aan het dansen.

Al met al is het laatste zomerconcert van het Sieben Parkpodium een gedenkwaardig evenement geworden waar al weer druk plannen werden gemaakt voor de zomer van 2013. 'We'll be back' klonk het uit de mond van menige artiest op het podium en in het publiek. Sieben streeft er naar volgende zomer elke zondagmiddag een concert te organiseren.