De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

21 januari 2021

 • Dwangsom van 25.000 euro vanwege illegale bouwwerkzaamheden
  De gemeente Roosendaal legt de eigenaar van een pand aan de Brugstraat een dwangsom op van € 25.000,- vanwege illegale bouwwerkzaamheden. Op 26 november 2020 legde de gemeente Roosendaal illegale bouwwerkzaamheden stil in het pand Brugstraat 57 te Roosendaal. Het gaat om een voormalige hotelaccommodatie.
 • ‘Geen goed gevoel’ bij VLP over uitvoering corona-steun aan clubs
  De raadsleden Wilbert Brouwers en Eric de Regt willen namens de raadsfractie VLP Roosendaal weten waarom de ene vereniging/stichting in Roosendaal wel en waarom de andere geen gemeentelijke coronasteun krijgt. Aanleiding voor hun vragen is een afgewezen verzoek van de Stichting Carnaval Nispen. De fractie houdt over het beleid op dit punt geen goed gevoel over.
 • Dit weekend (22-25 jan) stukje A58 richting Breda dicht
  Komend weekend is de A58 tussen knooppunt De Stok in Roosendaal en afrit Zegge (22) in de richting van Breda wegens onderhoud afgesloten van vrijdag 22 januari 22.00 uur tot maandag 25 januari 2021 05.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten, zo waarschuwt Rijkswaterstaat.
 • Liesbreukbehandeling kan per 1 februari bij Bravis in één dag
  Vanaf 1 februari is het bij Bravis ziekenhuis mogelijk om in één dag onderzoek, diagnose, opname en operatie van een liesbreuk te laten plaatsvinden. 'Dat scheelt de patiënt veel tijd en ongemak', aldus Bravis, waar zo'n vijftien liesbreukoperaties per week (bijna 800 per jaar) worden uitgevoerd.
 • Nog meer cocaïne onderschept in (buurt van) Roosendaal
  De vondst van een enorme partij cocaïne bij een bedrijf op een bedrijventerrein in Roosendaal op vrijdagavond 15 januari blijkt niet de enige cocaïne-vondst in medio januari in de buurt van Roosendaal te zijn geweest. Recent heeft de Douane bekendgemaakt dat op woensdag 13 januari 70 kilo cocaïne ontdekt is bij 'een bedrijf in de buurt van Roosendaal'.
 • Beleid gemeente: ‘Bestaanszekerheid voor iedereen in Roosendaal verbeteren’
  Deze week geeft wethouder Klaar Koenraad de aftrap voor een aantal initiatieven om bestaanszekerheid voor Roosendalers met een kleine portemonnee te vergroten. Zo is de officiële aftrap van Quiet Roosendaal, wordt het manifest ‘Geen Roosendaler meer in armoede’ breed onder de aandacht gebracht, is een nieuwe partner bekendgemaakt voor de uitvoering van het Roosendaals Jeugdontbijt, en is een overzicht gemaakt met beschikbare regelingen voor ondernemers met en zonder personeel die geldzorgen hebben.
 • Het weer in Roosendaal: Zacht en veel wind
  Een lagedrukgebied boven Engeland geeft bij een ons een stevige zuidwesten wind en de komende dagen veel regen. Vandaag (woensdag) meest droog en een matige wind bij een temperatuur van 9 of 10 graden. Komende nacht trekt de wind flink aan en gaat het tegen middernacht regenen.
 • Rijbewijs ingevorderd van beschonken bestuurder
  Op de Antwerpseweg in Roosendaal is rond middernacht in de nacht van maandag op dinsdag 19 januari het rijbewijs ingvorderd van een 24-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel.
 • Weer 286 hardrijders op de bon, nu op Gastelseweg
  Het regent nog steeds bonnen voor te hard rijden in Roosendaal. Dit keer zijn zondag 17 januari in de namiddag liefst 286 bestuurders op de bon gegaan die te hard reden op de Gastelseweg.
 • Roosendaler (19) onder invloed THC moet rijbewijs inleveren
  Een 19-jarige Roosendaler, die zaterdagavond laat capriolen uithaalde op een parkeerterrein bij De Stok, is aangehouden omdat hij ook nog onder invloed van THC was. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

'Feelings' eerste single van Fabiënne

Geschreven door Redactie op .

Volgende week vrijdag ligt de eerste echte single van het Roosendaalse zangeresje Fabiënne Bergmans in de winkel. Fabiënne, op 1 juli 14 jaar geworden, heeft het nummer 'Feelings' zelf gecomponeerd. De single is geproduceerd door Angela Groothuizen.

Angela was haar coach in het tv-programma The Voice Kids, waarvan Fabiënne de winnares werd. Na de reportage over deze eerste single van Fabiënne in RTL Boulevard van donderdag 12 juli prijkt Fabiënne weer in tal van kranten en op websites.
"Lovely everybody! Vrijdag ligt m'n eerste single "feelings" in de winkels! Hope you'll like it:) ", twitterde Fabiënne donderdag.

"Ik ging achter de piano zitten, ik speelde wat en dacht: dat is best mooi", aldus Fabiënne donderdag in RTL Boulevard. Na de afgelopen turbulente is Fabiënne op school net over gegaan. "School is niet altijd even leuk. Maar het moet wel. Hoe sneller ik het afmaak, hoe sneller ik bezig kan zijn met muziek", zegt ze in de reportage.

Op Wikipedia staat dit vermeld over Fabiënne:
"Fabiënne Bergmans (Roosendaal, 1 juli 1998) is een Nederlandse zangeres.
Bergmans begon in 2012 met optreden en verkreeg bekendheid als eerste winnaar van The Voice Kids. Als finaliste van het team van coach Angela Groothuizen liet ze op 23 maart 2012 Vajèn van den Bosch en Dave Dekker achter zich. Ze won een platencontract en een studiebeurs ter waarde van 10.000 euro.
De door haar in de 'blind audition' gezongen versie van Ed Sheerans single The A Team bereikte de dertiende plaats in de Single Top 100. Tijdens de finale bracht ze haar eerste single uit, What You're Made of, een cover van de versie van Lucie Silvas, die de vijfde plaats in de Single Top 100 bereikte Naast zangeres is Bergmans scholier op het Norbertuscollege in Roosendaal. Ze houdt van paardrijden en schrijft gedichten. Bergmans heeft een gehooraandoening waardoor ze voor 25% doof is, zelf noemt ze dit "roezemoes doofheid".

>> Reportage RTL Boulevard over eerste single Fabiënne


Fabiënne op 26 maart tijdens de huldiging op de Markt in Roosendaal. Foto © www.roosendaalopinternet.nl