Fabiënne wint The Voice Kids

Geschreven door Redactie op .

UPDATE 23:08 De Roosendaalse Fabiënne Bergmans heeft vrijdagavond The Voice Kids van RTL4 gewonnen. Daarmee krijgt ze een platencontract, een videoclip, studiebeurs van 10.000 euro én mag ze optreden tijdens de 20e verjaardag van Disneyland Paris.


'Wat kan jij fantastich zingen. Schat, jij hebt het", waren de emotionele woorden van coach Angela Groothuizen na het laatste optreden van Fabiënne. Die was ook zichtbaar zenuwachtig. "Niet verwonderlijk, want dit is misschien je vijfde optreden en gelijk voor een miljoenenpubliek", aldus Groothuizen.






De avond begon met zes finalisten. Publiek thuis en de coaches (elk voor de helft) maakten even na tien uur in de live-uitzending de eerste schifting. Elke coach had toen nog één kandidaat in de strijd.

Na het solo-optreden van de zes finalisten waren de coaches vol lof over het optreden van Fabiënne. "Je bent een concurrent voor iedereen. Je hebt de look, de zuiverheid, het bereik. Alles zit er op en aan", was het oordeel van Marco Borsato.
En eigen coach Angela Groothuizen zei in tijden niet zo'n talent gezien te hebben in deze leeftijd. "Heel bijzonder".
Fabiënne kreeg na haar eerste optreden van zowel haar coach (Angela) als van het publiek meer stemmen dan haar concurrente Lieke.

Uiteindelijk kreeg Fabiënne de meeste stemmen van het publiek. Ze liet deaarmee Dave en Vajèn achter zich. Direct na de uitzending heeft burgemeester Jacques Niederer van de gemeente Roosendaal Fabiënne via haar moeder met een SMS gefeliciteerd met dit fantastische resultaat: “De eerste plaats in The Voice is een verdiende overwinning; de gemeente Roosendaal is ongelooflijk trots op je", aldus burgemeester Niederer.

De website van de Voice Kids kon de extra drukte tijdens de finaleavond overigens niet aan. Die knalde er uit.
Wegens het grote succes van The Voice Kids komt er een vervolg.

23-03-2012: Fabiënne Bergmans uit Roosendaal wint The Voice Kids (Omroep Brabant)
23-03-2012: Fabiënne Bergmans uit Roosendaal wint The Voice Kids (BN DeStem)
23-03- 2012: Fabiënne zingt voor platencontract (BN DeStem)