De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

25 januari 2020

 • Bravis ziekenhuis krijgt moderne hybride OK
  Het operatiekamercomplex (OK) van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom wordt uitgebreid met een hybride OK. Een hybride OK is een klassieke steriele operatiekamer gecombineerd met ingebouwd hightech röntgenapparatuur. Dat maakt deze OK geschikt voor vrijwel alle soorten ingrepen; van minimaal-invasieve (sleutelgatchirurgie) tot traumachirurgie, in sommige gevallen zelfs tegelijkertijd. De verbouwing van OK 1 tot hybride OK is naar verwachting halverwege maart afgrond.
 • BSC gaat nóg meer werk maken van vrouwen- en meidenvoetbal
  De Roosendaalse voetbalvereniging gaat nóg meer werk maken van het vrouwen- en meidenvoetbal. Behalve de twee vrouwenteams komt de club in de komende voorjaarscompetitie ook uit met liefst 6 meidenteams. Om ambities op dit vlak nog meer voeding te geven, komt volgend seizoen Mark van Gils als hoofdtrainer naar de club op Sportpark Vierhoeven. Speciaal voor het vrouwen- en meidenvoetbal.
 • Roosendaalse Annemarie Snels (48) maakt thrillerdebuut
  In de komende Weken van het Spannende Boek in juni maakt de Roosendaalse auteur Annemarie Snels (48) haar thrillerdebuut met het boek 'Waterval'. Het boek komt op 5 juni uit en een dag later (6 juni) houdt ze haar eerste signeersessie in het Dijkcentrum in ROosendaal bij Blz Roosendaal Happy Pages.
 • ‘Wijkgerichte aanpak snippergroen wordt geen heksenjacht’
  De gemeente Roosendaal gaat (opnieuw) proberen orde te scheppen in het oneiglijk gebruik van snippergroen. Dat gebeurt als eerste in de wijken Tolberg en Groot Kroeven. Verantwoordelijk wethouder Inge Raaijmakers zegt dat het beslist geen heksenjacht wordt. Het gaat volgens de gemeente om zo'n 700 strookjes grond. Bewoners kunnen die kopen voor 89 euro per vierkante meter.
 • Stadskantoor nu helemaal buiten spel
  Het Stadskantoor is nu helemaal buiten spel voor gemeentelijke taken. Ambtenaren en bestuurders waren al verhuisd naar het klooster Mariadal in de Vincentiusstraat en gisteren (donderdag 23 januari) was de publieksbalie voor het laatst in het Stadskantoor open. Vanaf maandag 27 januari kan het publiek voor verschillende taken terecht in kantoorruimte aan de Kloosterstraat 2-8, tegenover het Stadskantoor. Weliswaar op afspraak.
 • Tullepetaon zet Roosendaal al op z’n kop
  Roosendaal begint al een beetje Tullepetaonstad te worden. Nieuwe banners en linten met vlaggetjes sieren de Markt al. En voor degenen die denken dat een aantal van die banners verkeerd opgehangen is: het motto in Tullepetaonestad voor dit jaar is 'Draai 't mar om'... Daar is dus bij het ophangen over nagedacht...
 • ‘Muziek bij de Buren’ in 17 Roosendaalse huiskamers (2 februari)
  Op zondag 2 februari openen maar liefst 17 gastvrije huiskamers in heel Roosendaal hun deuren voor de eerste editie van Muziek bij de Buren Roosendaal. Hét landelijke huiskamerfestival waarbij huiskamers een podium bieden voor lokaal muzikaal talent en buren en stadsgenoten van harte welkom zijn om te komen luisteren en elkaar te ontmoeten.
 • Indeling van de meidenteams in de voorjaarscompetitie ’20
  In de nieuwe voorjaarscompetitie spelen de meiden van Roosendaal MO19 en DVO'60 MO19 weer tegen elkaar. Beide teams spelen nu in de tweede klasse 2. Het was het team van Roosendaal in de najaarscompetitie niet gelukt om zich te handhaven in de le klasse 01. In de 2e klasse 02 spelen 12 teams. De eerste derby tussen de teams die beide Sportpark Hulsdonk als thuisbasis hebben, is op 14 maart. De meiden van DVO'60 zijn dan de gastvrouwen.
 • Vijf van oorsprong Roosendaalse kunstenaars zetten Tongerlohuys op z’n kop
  In het Tongerlohuys in Roosendaal is van 2 februari t/m 21 juni 2020 de expositie 'Tong IV' te zien. Daarin krijgen vijf van oosprong Roosendaalse kunstenaars de vrijheid te spelen met de collectie van museum Tongerlohuys én er met eigen kunstwerken op te reageren.
 • Elfde CycleSensation is op zaterdag 1 februari
  Het jaarlijks CycleSensation in de St. Jan in Roosendaal is dit jaar op zaterdag 1 februari. Team Doelbewust verzamelt met dit evenement geld in voor Stichting Roparun, de palliatieve zorg voor kankerpatiënten en regionale kanker gerelateerde doelen. De opbrengst van het Kidsblok gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij (KIKA).

Blauw-Wit: spannende basketbalgames

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL Afgelopen weekend speelden de basketballers van Blauw-Wit hun eerste wedstrijden van het nieuwe jaar, waarvan vier in de nieuwe sporthal ?In de Roos?. De vele aanwezige supporters kregen spannende basketbalgames te zien.

Zaterdag 12 januari speelde Heren2 in Wijk-en-Aalburg tegen ABCBasketball. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op, maar door enkele bijzondere beslissingen van de scheidsrechters liepen de emoties nu en dan behoorlijk hoog op. Blauw-Wit kwam op het eind toch 10 puntjes tekort en ABC won met 68-58.

Zondag 13 januari mocht het nieuwe MixedU12-2 team in ?In de Roos? hun eerste tip-off maken. Het team bestaat uit 6 meiden die vorig seizoen al wedstrijden speelden en dus over redelijk wat wedstrijdervaring beschikken en 3 jongens voor wie het de eerste wedstrijd ooit was! Spannend dus en ELBC uit Etten-Leur was de tegenstander.
Blauw-Wit startte voortvarend, met ook al heel goede bijdragen van de debutanten. Bij rust stond het maar liefst 30-16! Het leek alsof ze al gewonnen hadden, maar na rust kregen de tegenstanders vleugels en kwamen de Roosendalers er even niet meer aan te pas. Ondanks dappere pogingen om alsnog te winnen, kwamen ze nét een puntje tekort: 44-45.

JongensU14 kreeg EastwoodTigers uit Oosterhout op bezoek. Die hadden Blauw-Wit's adreswijziging niet gelezen en bleken naar D?n Dijck te zijn afgereisd en stonden daar voor een dichte deur. Gelukkig konden alsnog de weg naar de Commandobaan vinden en de wedstrijd in ?In de Roos? begon dus ietsje later. Blauw-Wit had weinig moeite om de wedstrijd naar z?n hand te zetten. Via 30-10, 14-10, 21-10 en 21-11 kwam de eindstand op 86-41.

Dan de topper in de Heren Overgangsklasse, Blauw-Wit Heren1 tegen BCEindhoven, allebei volop in de race voor het kampioenschap. Blauw-Wit verloor het eerste kwart met maar liefst 6-23 door rommelig spel, veel fouten en heel veel onderling commentaar. Daarna herpakten ze zich gelukkig en begonnen ze gestaag aan de inhaalrace.
Het werd een sportieve pot, ondanks hoge foutenlast, en kende een superspannend einde. BCEindhoven schoot cool vanaf de vrije worplijn en benutte liefst 32 van de 47 vrije worpen!
Via 14-10, 21-10 en 21-11 trokken de Roosendalers nét aan het kortste eind: 70-72. Jammer, maar de strijd om het kampioenschap in de Heren Overgangsklasse (één na hoogste regionale niveau) ligt nog meer open omdat ook koploper Agathos uit Geertruidenberg hun wedstrijd in Vlissingen verloor.

Blauw-Wit?s Hoofdklasser JongensU18 kreeg daarna Attacus uit Veghel op bezoek. De Roosendalers hadden weinig moeite met de Oost-Brabanders op de late zondagmiddag en lieten ze alle hoeken van de mooie nieuwe sporthal zien! Strakke en felle defense, rake afstandsschoten, goede inside-acties, en heel veel fast-breaks na snelle steals.
Via 20-3, 14-4, 17-9 en 23-6 kwam de eindstand op 74-22, en Blauw-Wit heeft een stevige 2e plaats te pakken, en is volop in de race voor het kampioenschap van de Junioren Hoofdklasse Zuid-Nederland!

Programma
Zaterdag 19 januari, Heren1 naar Glaslijn/Barons Heren2 in Breda, XU12-2 naar Agathos in Geertruidenberg, XU12-1 naar BCVirtus in Werkendam.
Zondag 20 januari, in ?In de Roos? om 13:15 JongensU16 tegen SimpleDribble uit Steenbergen, om 15:00 JongensU18 tegen Basketball Stars Weert 2, om 17:00 Heren2 tegen Vossenberg Heren2 uit Oudenbosch. MeisjesU16 spelen uit in Den Bosch tegen EBBC.

>> Website Blauw-Wit Basketball