De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

19 oktober 2019

 • Vluchtende Litouwse (30) na winkeldiefstal aangehouden
  Een winkeldievegge heeft vrijdag 18 oktober kort na het middaguur op straat personeelsleden van een winkel aan de Rucphensebaan (vermoedelijk) bedreigd met een mes, nadat ze betrapt was op winkeldiefstal. Ze is korte tijd later aangehouden door de politie.
 • Roosendaler (36) aangehouden voor zware mishandeling en bedreiging
  De politie heeft zaterdag 19 oktober rond het middaguur een 36-jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man wordt er van verdacht in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober tussen 02.45 uur en 03.10 uur in een café aan de Bredaseweg een 47-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Roosendaal te hebben bedreigd en mishandeld. Beiden deden hiervan aangifte.
 • Weekend met (veel) bewolking
  Storingen blijven ver van ons van west naar oost trekken. In de loop van de week krijgen we meer invloed van hogere drukgebieden. Vandaag (zaterdag) veel bewolking, soms wat lichte regen, misschien dat in de loop van de middag de zon soms erdoor komt. De wind is meest matig uit zuid tot zuidwest, bij een temperatuur van rond 14 of 15 graden.
 • Zaalvoetbal: Opnieuw winst voor Bristol Team VR1
  Bristol VR1 heeft woensdag 16 oktober de reserves van Feyenoord 2 verslagen. De Roosendaalse formatie won van de Rotterdammers met 7-4. Samen met Mazzelstars is Bristol VR1 nu koploper in de hoofdklasse, waar bijgezegd moet worden dat de geel/zwarten een wedstrijd meer gespeeld hebben. Vrijdag 1 november is de kraker tussen beide teams. Bristol Team VR2 won deze week ook (0-7).
 • Bare Essentials brengen country op Sfeerstrand
  Vanuit Beachclub 0165 op het Sfeerstrand in Stadsoevers in Roosendaal klinkt zondagmiddag 20 oktober countrymuziek. Daar zorgt de countryband Bare Essentials voor. Rond 14.00 uur gaan de vijf muzikanten aan de slag en vanaf de eerste klanken kunnen ook bezoekers actief meedoen. Zij krijgen de ruimte om te dansen, of het nou om linedance gaat of 'gewoon meebewegen'.
 • Stenen van Stadskantoor naar vervuilde Markt
  Op de (oude) Markt in Roosendaal moet 200 vierkante meter grond gesaneerd worden omdat die tijdens de kermis verontreinigd is. Een van de attracties heeft daar olie gelekt. Omdat ook de straatstenen verontreinigd zijn, moeten die ook vervangen worden. Dat gebeurt met stenen die voor het Stadskantoor liggen. Dat kan, omdat het Stadskantoor gerenoveerd wordt.
 • Voor tweede keer vaten drugsafval langs Mariabaan in Wouwse Plantage
  De politie doet onderzoek naar twee drugsdumpingen aan de Mariabaan / Kuilweg in Wouwswe Plantage en vraagt getuigen om tips door te geven. De tweede dumping is woensdagmiddag 16 oktober rond 14:50 uur ontdekt. Dit keer ging het om 15 vaten met synthetisch drugsafval in een sloot.
 • Jongens er vandoor met een te koop aangeboden telefoon
  Tijdens een verkoopafspraak is woensdagavond 16 oktober een 33-jarige Bredanaar in Roosendaal door twee jongeren bestolen van zijn telefoon. Een van de verdachten is aangehouden. De benadeelde had rond 22.30 uur op de Breitnerlaan in Roosendaal een verkoopafspraak. Hij liet de telefoon daar aan de twee jongens zien, die vervolgens met de telefoon wegrenden.
 • ‘Toeristenbelasting in Roosendaal is relatief laag’
  'Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Roosendaal betalen een relatief lage toeristenbelasting. Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente een belasting van € 1,16. Dit is nog wel een groei van 0,9% ten opzichte van vorig jaar toen de toeslag nog €1,15 per nacht was'. Dat meldt Vakanty.nl, dat de gegevens van COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) analyseerde.
 • Basketball Blauw-Wit: Overzicht wedstrijden weekend 12-13 okt
  Het afgelopen weekend speelden de basketballers van Blauw-Wit alleen maar uitwedstrijden. Drie werden er verloren. Beide Herenteams wonnen hun wedstrijden, wat het totaal op vier gewonnen uitduels bracht.

Blauw-Wit: spannende basketbalgames

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL Afgelopen weekend speelden de basketballers van Blauw-Wit hun eerste wedstrijden van het nieuwe jaar, waarvan vier in de nieuwe sporthal ?In de Roos?. De vele aanwezige supporters kregen spannende basketbalgames te zien.

Zaterdag 12 januari speelde Heren2 in Wijk-en-Aalburg tegen ABCBasketball. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op, maar door enkele bijzondere beslissingen van de scheidsrechters liepen de emoties nu en dan behoorlijk hoog op. Blauw-Wit kwam op het eind toch 10 puntjes tekort en ABC won met 68-58.

Zondag 13 januari mocht het nieuwe MixedU12-2 team in ?In de Roos? hun eerste tip-off maken. Het team bestaat uit 6 meiden die vorig seizoen al wedstrijden speelden en dus over redelijk wat wedstrijdervaring beschikken en 3 jongens voor wie het de eerste wedstrijd ooit was! Spannend dus en ELBC uit Etten-Leur was de tegenstander.
Blauw-Wit startte voortvarend, met ook al heel goede bijdragen van de debutanten. Bij rust stond het maar liefst 30-16! Het leek alsof ze al gewonnen hadden, maar na rust kregen de tegenstanders vleugels en kwamen de Roosendalers er even niet meer aan te pas. Ondanks dappere pogingen om alsnog te winnen, kwamen ze nét een puntje tekort: 44-45.

JongensU14 kreeg EastwoodTigers uit Oosterhout op bezoek. Die hadden Blauw-Wit's adreswijziging niet gelezen en bleken naar D?n Dijck te zijn afgereisd en stonden daar voor een dichte deur. Gelukkig konden alsnog de weg naar de Commandobaan vinden en de wedstrijd in ?In de Roos? begon dus ietsje later. Blauw-Wit had weinig moeite om de wedstrijd naar z?n hand te zetten. Via 30-10, 14-10, 21-10 en 21-11 kwam de eindstand op 86-41.

Dan de topper in de Heren Overgangsklasse, Blauw-Wit Heren1 tegen BCEindhoven, allebei volop in de race voor het kampioenschap. Blauw-Wit verloor het eerste kwart met maar liefst 6-23 door rommelig spel, veel fouten en heel veel onderling commentaar. Daarna herpakten ze zich gelukkig en begonnen ze gestaag aan de inhaalrace.
Het werd een sportieve pot, ondanks hoge foutenlast, en kende een superspannend einde. BCEindhoven schoot cool vanaf de vrije worplijn en benutte liefst 32 van de 47 vrije worpen!
Via 14-10, 21-10 en 21-11 trokken de Roosendalers nét aan het kortste eind: 70-72. Jammer, maar de strijd om het kampioenschap in de Heren Overgangsklasse (één na hoogste regionale niveau) ligt nog meer open omdat ook koploper Agathos uit Geertruidenberg hun wedstrijd in Vlissingen verloor.

Blauw-Wit?s Hoofdklasser JongensU18 kreeg daarna Attacus uit Veghel op bezoek. De Roosendalers hadden weinig moeite met de Oost-Brabanders op de late zondagmiddag en lieten ze alle hoeken van de mooie nieuwe sporthal zien! Strakke en felle defense, rake afstandsschoten, goede inside-acties, en heel veel fast-breaks na snelle steals.
Via 20-3, 14-4, 17-9 en 23-6 kwam de eindstand op 74-22, en Blauw-Wit heeft een stevige 2e plaats te pakken, en is volop in de race voor het kampioenschap van de Junioren Hoofdklasse Zuid-Nederland!

Programma
Zaterdag 19 januari, Heren1 naar Glaslijn/Barons Heren2 in Breda, XU12-2 naar Agathos in Geertruidenberg, XU12-1 naar BCVirtus in Werkendam.
Zondag 20 januari, in ?In de Roos? om 13:15 JongensU16 tegen SimpleDribble uit Steenbergen, om 15:00 JongensU18 tegen Basketball Stars Weert 2, om 17:00 Heren2 tegen Vossenberg Heren2 uit Oudenbosch. MeisjesU16 spelen uit in Den Bosch tegen EBBC.

>> Website Blauw-Wit Basketball