De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

25 januari 2020

 • Bravis ziekenhuis krijgt moderne hybride OK
  Het operatiekamercomplex (OK) van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom wordt uitgebreid met een hybride OK. Een hybride OK is een klassieke steriele operatiekamer gecombineerd met ingebouwd hightech röntgenapparatuur. Dat maakt deze OK geschikt voor vrijwel alle soorten ingrepen; van minimaal-invasieve (sleutelgatchirurgie) tot traumachirurgie, in sommige gevallen zelfs tegelijkertijd. De verbouwing van OK 1 tot hybride OK is naar verwachting halverwege maart afgrond.
 • BSC gaat nóg meer werk maken van vrouwen- en meidenvoetbal
  De Roosendaalse voetbalvereniging gaat nóg meer werk maken van het vrouwen- en meidenvoetbal. Behalve de twee vrouwenteams komt de club in de komende voorjaarscompetitie ook uit met liefst 6 meidenteams. Om ambities op dit vlak nog meer voeding te geven, komt volgend seizoen Mark van Gils als hoofdtrainer naar de club op Sportpark Vierhoeven. Speciaal voor het vrouwen- en meidenvoetbal.
 • Roosendaalse Annemarie Snels (48) maakt thrillerdebuut
  In de komende Weken van het Spannende Boek in juni maakt de Roosendaalse auteur Annemarie Snels (48) haar thrillerdebuut met het boek 'Waterval'. Het boek komt op 5 juni uit en een dag later (6 juni) houdt ze haar eerste signeersessie in het Dijkcentrum in ROosendaal bij Blz Roosendaal Happy Pages.
 • ‘Wijkgerichte aanpak snippergroen wordt geen heksenjacht’
  De gemeente Roosendaal gaat (opnieuw) proberen orde te scheppen in het oneiglijk gebruik van snippergroen. Dat gebeurt als eerste in de wijken Tolberg en Groot Kroeven. Verantwoordelijk wethouder Inge Raaijmakers zegt dat het beslist geen heksenjacht wordt. Het gaat volgens de gemeente om zo'n 700 strookjes grond. Bewoners kunnen die kopen voor 89 euro per vierkante meter.
 • Stadskantoor nu helemaal buiten spel
  Het Stadskantoor is nu helemaal buiten spel voor gemeentelijke taken. Ambtenaren en bestuurders waren al verhuisd naar het klooster Mariadal in de Vincentiusstraat en gisteren (donderdag 23 januari) was de publieksbalie voor het laatst in het Stadskantoor open. Vanaf maandag 27 januari kan het publiek voor verschillende taken terecht in kantoorruimte aan de Kloosterstraat 2-8, tegenover het Stadskantoor. Weliswaar op afspraak.
 • Tullepetaon zet Roosendaal al op z’n kop
  Roosendaal begint al een beetje Tullepetaonstad te worden. Nieuwe banners en linten met vlaggetjes sieren de Markt al. En voor degenen die denken dat een aantal van die banners verkeerd opgehangen is: het motto in Tullepetaonestad voor dit jaar is 'Draai 't mar om'... Daar is dus bij het ophangen over nagedacht...
 • ‘Muziek bij de Buren’ in 17 Roosendaalse huiskamers (2 februari)
  Op zondag 2 februari openen maar liefst 17 gastvrije huiskamers in heel Roosendaal hun deuren voor de eerste editie van Muziek bij de Buren Roosendaal. Hét landelijke huiskamerfestival waarbij huiskamers een podium bieden voor lokaal muzikaal talent en buren en stadsgenoten van harte welkom zijn om te komen luisteren en elkaar te ontmoeten.
 • Indeling van de meidenteams in de voorjaarscompetitie ’20
  In de nieuwe voorjaarscompetitie spelen de meiden van Roosendaal MO19 en DVO'60 MO19 weer tegen elkaar. Beide teams spelen nu in de tweede klasse 2. Het was het team van Roosendaal in de najaarscompetitie niet gelukt om zich te handhaven in de le klasse 01. In de 2e klasse 02 spelen 12 teams. De eerste derby tussen de teams die beide Sportpark Hulsdonk als thuisbasis hebben, is op 14 maart. De meiden van DVO'60 zijn dan de gastvrouwen.
 • Vijf van oorsprong Roosendaalse kunstenaars zetten Tongerlohuys op z’n kop
  In het Tongerlohuys in Roosendaal is van 2 februari t/m 21 juni 2020 de expositie 'Tong IV' te zien. Daarin krijgen vijf van oosprong Roosendaalse kunstenaars de vrijheid te spelen met de collectie van museum Tongerlohuys én er met eigen kunstwerken op te reageren.
 • Elfde CycleSensation is op zaterdag 1 februari
  Het jaarlijks CycleSensation in de St. Jan in Roosendaal is dit jaar op zaterdag 1 februari. Team Doelbewust verzamelt met dit evenement geld in voor Stichting Roparun, de palliatieve zorg voor kankerpatiënten en regionale kanker gerelateerde doelen. De opbrengst van het Kidsblok gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij (KIKA).

Blauw-Wit basketball sluit jaar af

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL Met twee uitwedstrijden heeft Blauw-Wit baketball dit weekend het jaar 2012 afgesloten. Zondag 6 januari begint de club aan een nieuwe fase als de nieuwe thuisbasis in sporthal In de Roos in gebruik genomen wordt.

Dat is de wedstrijd Heren2 tegen WSC uit Waalwijk, die samenvalt met de clubdag. Blauw-Wit is hard aan die nieuwe plek toe, want de laatste tijd moesten veel (thuis)wedstrijden afgelast worden omdat D'n Dijk niet meer aan de eisen voldeed. Ten opzichte van andere clubs loopt Blauw-Wit dan ook een flink aantal wedstrijden achter.

Zaterdag 22 december speelde JongensU16 tegen BCVirtus 2 uit Werkendam. De laatste wedstrijd van het jaar zou geen zware zijn voor de Blauw-Witters en vanaf het begin was duidelijk dat de winst voor hen zou zijn. Virtus was net zoals de eerste wedstrijd niet in staat Blauw-Wit af te stoppen.
De Roosendalers startten agressief vanuit een gesloten verdediging en liepen al snel uit naar een ruststand van 44 - 6. Ook na rust ging het Blauw-Wit voor de wind en ze gebruikten de wedstrijd om diverse verdedingstactieken te oefenen.
Daarbij ging ook wel eens iets fout en slaagde Virtus er in nog wat punten bij elkaar te sprokkelen maar echt spannend werd het niet. Met de winnende eindstand van 92-28 kon de thuisclub het jaar tevreden afsluiten.

MeisjesU16 ging op bezoek bij Waldric in Woudrichem. Het van oudsher sterke Woudrichems damesbolwerk bleek ook met hun 2e team iets te sterk voor de Roosendaalse meiden.
Toch wist Blauw-Wit met enkele nette aanvallende acties toch aardig weerstand te bieden en kon zo aardig wat tegenscores maken. In felheid en balcontrole kwamen ze echter wat te kort en de thuisploeg won met 50-22. Daarmee is de eerste helft van het seizoen afgesloten.

Programma
Zaterdag 5 januari speelt Heren1 een belangrijke uitwedstrijd in Geertruidenberg tegen Agathos (evenals Blauw-Wit) titelkandidaat in de Heren Overgangsklasse. Het team heeft afgelopen maanden hard getraind in de trainingszaal van voormalig eredivisionist WestBrabantGiants in Bergen op Zoom, en zal er alles aan gelegen zijn om de winst te pakken.
En Heren2 speelt zondag 6 januari zoals gemeld de eerste officiële wedstrijd in In de Roos.

>> Website Blauw-Wit Basketball