De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

19 oktober 2019

 • Vluchtende Litouwse (30) na winkeldiefstal aangehouden
  Een winkeldievegge heeft vrijdag 18 oktober kort na het middaguur op straat personeelsleden van een winkel aan de Rucphensebaan (vermoedelijk) bedreigd met een mes, nadat ze betrapt was op winkeldiefstal. Ze is korte tijd later aangehouden door de politie.
 • Roosendaler (36) aangehouden voor zware mishandeling en bedreiging
  De politie heeft zaterdag 19 oktober rond het middaguur een 36-jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man wordt er van verdacht in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober tussen 02.45 uur en 03.10 uur in een café aan de Bredaseweg een 47-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Roosendaal te hebben bedreigd en mishandeld. Beiden deden hiervan aangifte.
 • Weekend met (veel) bewolking
  Storingen blijven ver van ons van west naar oost trekken. In de loop van de week krijgen we meer invloed van hogere drukgebieden. Vandaag (zaterdag) veel bewolking, soms wat lichte regen, misschien dat in de loop van de middag de zon soms erdoor komt. De wind is meest matig uit zuid tot zuidwest, bij een temperatuur van rond 14 of 15 graden.
 • Zaalvoetbal: Opnieuw winst voor Bristol Team VR1
  Bristol VR1 heeft woensdag 16 oktober de reserves van Feyenoord 2 verslagen. De Roosendaalse formatie won van de Rotterdammers met 7-4. Samen met Mazzelstars is Bristol VR1 nu koploper in de hoofdklasse, waar bijgezegd moet worden dat de geel/zwarten een wedstrijd meer gespeeld hebben. Vrijdag 1 november is de kraker tussen beide teams. Bristol Team VR2 won deze week ook (0-7).
 • Bare Essentials brengen country op Sfeerstrand
  Vanuit Beachclub 0165 op het Sfeerstrand in Stadsoevers in Roosendaal klinkt zondagmiddag 20 oktober countrymuziek. Daar zorgt de countryband Bare Essentials voor. Rond 14.00 uur gaan de vijf muzikanten aan de slag en vanaf de eerste klanken kunnen ook bezoekers actief meedoen. Zij krijgen de ruimte om te dansen, of het nou om linedance gaat of 'gewoon meebewegen'.
 • Stenen van Stadskantoor naar vervuilde Markt
  Op de (oude) Markt in Roosendaal moet 200 vierkante meter grond gesaneerd worden omdat die tijdens de kermis verontreinigd is. Een van de attracties heeft daar olie gelekt. Omdat ook de straatstenen verontreinigd zijn, moeten die ook vervangen worden. Dat gebeurt met stenen die voor het Stadskantoor liggen. Dat kan, omdat het Stadskantoor gerenoveerd wordt.
 • Voor tweede keer vaten drugsafval langs Mariabaan in Wouwse Plantage
  De politie doet onderzoek naar twee drugsdumpingen aan de Mariabaan / Kuilweg in Wouwswe Plantage en vraagt getuigen om tips door te geven. De tweede dumping is woensdagmiddag 16 oktober rond 14:50 uur ontdekt. Dit keer ging het om 15 vaten met synthetisch drugsafval in een sloot.
 • Jongens er vandoor met een te koop aangeboden telefoon
  Tijdens een verkoopafspraak is woensdagavond 16 oktober een 33-jarige Bredanaar in Roosendaal door twee jongeren bestolen van zijn telefoon. Een van de verdachten is aangehouden. De benadeelde had rond 22.30 uur op de Breitnerlaan in Roosendaal een verkoopafspraak. Hij liet de telefoon daar aan de twee jongens zien, die vervolgens met de telefoon wegrenden.
 • ‘Toeristenbelasting in Roosendaal is relatief laag’
  'Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Roosendaal betalen een relatief lage toeristenbelasting. Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente een belasting van € 1,16. Dit is nog wel een groei van 0,9% ten opzichte van vorig jaar toen de toeslag nog €1,15 per nacht was'. Dat meldt Vakanty.nl, dat de gegevens van COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) analyseerde.
 • Basketball Blauw-Wit: Overzicht wedstrijden weekend 12-13 okt
  Het afgelopen weekend speelden de basketballers van Blauw-Wit alleen maar uitwedstrijden. Drie werden er verloren. Beide Herenteams wonnen hun wedstrijden, wat het totaal op vier gewonnen uitduels bracht.

Blauw-Wit basketball sluit jaar af

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL Met twee uitwedstrijden heeft Blauw-Wit baketball dit weekend het jaar 2012 afgesloten. Zondag 6 januari begint de club aan een nieuwe fase als de nieuwe thuisbasis in sporthal In de Roos in gebruik genomen wordt.

Dat is de wedstrijd Heren2 tegen WSC uit Waalwijk, die samenvalt met de clubdag. Blauw-Wit is hard aan die nieuwe plek toe, want de laatste tijd moesten veel (thuis)wedstrijden afgelast worden omdat D'n Dijk niet meer aan de eisen voldeed. Ten opzichte van andere clubs loopt Blauw-Wit dan ook een flink aantal wedstrijden achter.

Zaterdag 22 december speelde JongensU16 tegen BCVirtus 2 uit Werkendam. De laatste wedstrijd van het jaar zou geen zware zijn voor de Blauw-Witters en vanaf het begin was duidelijk dat de winst voor hen zou zijn. Virtus was net zoals de eerste wedstrijd niet in staat Blauw-Wit af te stoppen.
De Roosendalers startten agressief vanuit een gesloten verdediging en liepen al snel uit naar een ruststand van 44 - 6. Ook na rust ging het Blauw-Wit voor de wind en ze gebruikten de wedstrijd om diverse verdedingstactieken te oefenen.
Daarbij ging ook wel eens iets fout en slaagde Virtus er in nog wat punten bij elkaar te sprokkelen maar echt spannend werd het niet. Met de winnende eindstand van 92-28 kon de thuisclub het jaar tevreden afsluiten.

MeisjesU16 ging op bezoek bij Waldric in Woudrichem. Het van oudsher sterke Woudrichems damesbolwerk bleek ook met hun 2e team iets te sterk voor de Roosendaalse meiden.
Toch wist Blauw-Wit met enkele nette aanvallende acties toch aardig weerstand te bieden en kon zo aardig wat tegenscores maken. In felheid en balcontrole kwamen ze echter wat te kort en de thuisploeg won met 50-22. Daarmee is de eerste helft van het seizoen afgesloten.

Programma
Zaterdag 5 januari speelt Heren1 een belangrijke uitwedstrijd in Geertruidenberg tegen Agathos (evenals Blauw-Wit) titelkandidaat in de Heren Overgangsklasse. Het team heeft afgelopen maanden hard getraind in de trainingszaal van voormalig eredivisionist WestBrabantGiants in Bergen op Zoom, en zal er alles aan gelegen zijn om de winst te pakken.
En Heren2 speelt zondag 6 januari zoals gemeld de eerste officiële wedstrijd in In de Roos.

>> Website Blauw-Wit Basketball