De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

06 juni 2020

 • Fris en buien
  De regeninstalaties kunnen even uit, al hebben we nog wel meer nodig om een volgende droge periode aan te kunnen. Vandaag komt de zon er goed bij, met soms een bui. De temperatuur blijft steken op 15 of 16 graden, bij een matige, soms bij buien vrij krachtige wind uit zuidwest.
 • Roosendaler en Bergse op scooter klemgereden en bedreigd
  Een Roosendaalse man (27) en een vrouw (26) uit Bergen op Zoom zijn donderdagavond 4 juni door twee mannen met een pistool bedreigd toen ze rond 21:45 uur op een scooter over de Gertrudisboulevard in Bergen op Zoom reden. De politie onderzoekt het incident en vond in een woning waar de twee verdachten uitkwamen, vals geld en drugs.
 • Agent vol in gezicht gespuugd door man die zegt corona te hebben
  Op dinsdagmorgen 2 juni is een 32-jarige Angolese man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het busstation in Roosendaal. De man zou meerdere buschauffeurs hebben mishandeld omdat zij weigerden hem te vervoeren. Ook de politie kreeg het zwaar te verduren. Zo spuugde hij een agent vol in het gezicht, terwijl hij later zei corona te hebben.
 • Sjors Creatief wordt vervolgd in Roosendaal
  CultuurCompaan is weer begonnen met de Roosendaalse editie van Sjors Creatief voor het schooljaar 2020-2021. Gehoopt wordt uiteraard dat het aanbod voor het nieuwe schooljaar weer net zo divers wordt als het dit jaar was. Aanbieders in de gemeente Roosendaal kunnen hun aanbod aan creatieve kennismakingsworkshops of cursussen voor kinderen tot uiterlijk 28 juni aanmelden.
 • Bravis-specialist: ‘Corona motiveert om overgewicht aan te pakken’
  Het nieuws dat coronapatiënten met overgewicht een groot risico lopen om op de Intensive Care te belanden, is een extra motivatie om het gewichtsprobleem aan te pakken. Dat ziet ook Pierre Feskens, bariatrisch chirurg in het Bravis ziekenhuis. Het Behandelcentrum voor Overgewicht en Obesitas in Bergen op Zoom heeft de mogelijkheid om al die nieuwe patiënten te ontvangen. 'Nu de coronadrukte voorbij is, zijn we weer op volle sterkte aan de gang en kunnen we patiënten snel en veilig zien', aldus Feskens.
 • Ron Axt nieuwe bestuurder van Groenhuysen
  Per 1 augustus is Ron Axt (55) het nieuwe lid van de raad van bestuur van Groenhuysen. Samen met de huidige voorzitter Marjolein de Jong gaat hij in het collegial bestuur een belangrijke bijdrage leveren om Groenhuysen de komende jaren op koers te houden en door te ontwikkelen. Groenhuysen beheert in West-Brabant een groot aantal locaties. In Roosendaal vallen onder andere Champetter, BloemscheVaert, Wildenborch, Heerma State, Moerweide, Weihoek en Wiekendael onder Groenhuysen.
 • Voorlopig de laatste zonnige dag
  Vandaag (woensdag) is er weer meer sluierbewolking waar de zon nog door probeert te komen. De temperatuur loopt nog op tot 22 of 23 graden. De wind is al gedraaid richting west tot noordwest en is meest matig.
 • Twee man met gestolen scooter aangehouden
  De politie heeft in de vroege ochtend van dinsdag 2 juni op de Nieuwe Markt in Roosendaal twee mannen aangehouden. Even eerder hadden de agenten de mannen met een scooter in de Raadhuisstraat zien lopen.
 • Corona / Roosendaal op sociale media
  UPDATE DONDERDAG 28 MEI - Hier een selectie van berichten over Corona / Roosendaal die wij op sociale media als Facebook en Twitter tegenkwamen:
 • Hennepkwekerij ontdekt in Toussaintlaan
  Zaterdagavond 30 mei is rond 23.00 uur op basis van anonieme tips in een woning aan de Toussaintlaan in Roosendaal een hennepkwekerij ontmanteld door de politie. In een slaapkamer werd een kweekruimte aangetroffen met in totaal 122 hennepplanten.

'D'n Dijk' nu verleden tijd voor basketball Blauw-Wit

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL Afgelopen weekend stonden zes wedstrijden op het programma voor de basketball(st)ers van Blauw-wit. Behalve twee uitwedstrijden, ook de laatste thuiswedstrijden voor dit jaar, en voor Blauw-wit ook de laatste in D’n Dijck: na oud en nieuw gaat Blauw-Wit voor de trainingen én wedstrijden naar de nieuwe sporthal "In de Roos".

MeisjesU16 ging zaterdag 15 december op bezoek bij de ongeslagen koplopers van de competitie, BBFMigliore in Rijen. De Roosendaalse meiden hadden met hun nog altijd verre van compleet team helemaal niets in te brengen en het niveauverschil maakte dat er voor beide teams eigenlijk weinig lol aan te behalen was; Migliore overliep Blauw-Wit met maar liefst 124-12.

Zondag 16 december had Blauw-Wit nog 4 thuiswedstrijden gepland in D'n Dijck, maar helaas moesten de centercourt wedstrijden op het laatste moment worden afgezegd omdat de 3 weken geleden afgekeurde hijsinstallaties van de baskets nog niet gerepareerd bleek te zijn; een domper voor de teams JongensU16, JongensU14 en de MeisjesU16.
Er was op die korte termijn geen vervangende zaalruimte te vinden en de wedstrijden konden niet worden doorgeschoven vanwege de halfjaarscompetitie indeling tot kerst. En de geplande laatste maal Blauw-Wit basketball in D’n Dijck kwam zo ook tot een iets ander eind dan bedoeld.

Alleen het U12-team kwam voor hun laatste wedstrijd in deze halfjaarscompetitie in actie op het dwarsveld (met goedgekeurde baskets), tegen ELBC uit Etten-Leur. Voor het laatst (voor Blauw-Wit) volle tribunes in D'n Dijck, afgelopen jaren toch de kleine maar knusse thuishal voor wedstrijden (en al héél lang daarvóór ook voor trainingen).
De spelers van U12 (zeker van de gedeeld eerste plaats) startten zelfverzekerd en sterk en wisten met heel goed en snel samenspel, goed vrijlopen, strakke passes en mooie scores een flinke voorsprong op te bouwen (20-7 en 18-4). Na rust kwam ELBC aardig terug en wisten ze meer tegenscores te maken, maar de voorsprong kwam niet in gevaar. Bij Blauw-Wit wist ook weer iedere speler z’n bijdrage aan de score te leveren.
Via 15-10 en 16-12 kwam de eindstand op een mooie 69-33, en sloot Blauw-Wit toch met een lekker gevoel de zaal voor 't laatst af.

JongensU18 ging voor hun hoofdklassewedstrijd tegen YellowSox naar het Oostbrabantse Bakel. Blauw-Wit begon moeizaam en had veel fouten nodig om de tegenstander af te stoppen. De zone-defense stond niet op scherp en de tegenstander kreeg veel kansen om te scoren vanuit de rebounds en open schoten. Ook werd in aanvallen vaak balverlies geleden, maar toch konden ze vanuit 1-tegen-1 situaties aardig scoren. 1e kwart: 16-19.
Het 2e kwart waren de Roosendalers veel scherper en stond de defense als een huis. Yellow Sox scoorde maar 3 punten in dit kwart!! Blauw-Wit’s break begon te lopen vanuit de steals, en de zone-press deed zijn werk. Eindelijk werden de vele fouten van de tegenstander afgestraft op de vrije worp lijn. Ruststand: 19-35. Na rust viel het niet mee om de draad weer op te pakken en kwam de tegenstander terug tot 10 punten, na balverlies en rebounds die niet werden gepakt.
De tegenstander kreeg het geloof terug en aan het einde van het kwart had Blauw-Wit nog maar 14 punten voorsprong: 32-46. Het 4e kwart waren de Roosendalers weer bij de les en werd de voorsprong uitgebreid. De tegenstander werd weggespeeld en Blauw-Wit pakte vanuit de defense veel steals en forceerden fouten aan de andere kant. De wedstrijd was gespeeld, eindstand: 59-40. Een mooie overwinning en Blauw-Wit is volop in de race voor het kampioenschap!

Programma
Zaterdag 22 december speelt JongensU16 “thuis” in Bergen op Zoom tegen BCVirtus uit Werkendam. MeisjesU16 gaat op bezoek bij BCWaldric in Woudrichem.

>> Website Blauw-Wit Basketball