De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

23 januari 2021

 • Corona-proof programma voor Mastepinnelaand
  In het carnavalsseizoen van 2021 organiseert stichting Kindercarnaval de Mastepinne een aantal feestelijke coronaproof-activiteiten voor de inwoners van Wouwse Plantage. Het programma bestaat dit jaar uit een doe-het-zelf-tocht, een online-lunch met andere mensen en een versierwedstrijd. Iedereen uit Mastepinnelaand is van harte welkom om zich aan te melden via de website.
 • Klanten helpen beveiliger supermarkt bij achtervolging winkeldief
  Met hulp van klanten heeft een beveiliger vrijdagavond 22 januari op de van Beethovenlaan in Roosendaal een vluchtende winkeldief achterhaald. De 45-jarige man uit Sliedrecht is in de afgelopen vier jaar al vier keer eerder daarvoor aangehouden.
 • Het weer in Roosendaal: Kleine kans op wat lichte sneeuw
  Vandaag (zaterdag) is het zwaar bewolkt met kans op enkele druppels. De temperatuur is 4 of 5 graden, bij een licht matige wind uit zuid tot zuidwest. Komende nacht wat minder bewolking en daalt het kwik tot rond het vriespunt.
 • Uitbraak corona bij Bravis Roosendaal: 21 patiënten, 38 medewerkers
  De afgelopen week is op de locatie Roosendaal van het Bravis ziekenhuis een aantal reguliere patiënten positief getest op corona. Hierop is een uitgebreid bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Alle betrokken medewerkers en patiënten zijn getest. Uit de resultaten blijkt er sprake van een uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal. De afdeling is inmiddels in quarantaine gegaan en gesloten. Nieuwe patiënten worden opgenomen op de afdeling Cardiologie.
 • ‘Geen extra controleurs voor toezicht Avondklok’
  De controle op de naleving van de Avondklok, die zaterdagavond 23 januari om 21:00 uur in gaat, wordt in Roosendaal en de andere plaatsen binnen het politiedistrict De Markiezaten door politie BOA's in nauwe samenwerking gedaabn binnen de beschikbare capaciteit en de bestaande samenwerkingsafspraken. 'Er wordt hiervoor (vooralsnog) geen extra capaciteit ingehuurd'.
 • Dwangsom van 25.000 euro vanwege illegale bouwwerkzaamheden
  De gemeente Roosendaal legt de eigenaar van een pand aan de Brugstraat een dwangsom op van € 25.000,- vanwege illegale bouwwerkzaamheden. Op 26 november 2020 legde de gemeente Roosendaal illegale bouwwerkzaamheden stil in het pand Brugstraat 57 te Roosendaal. Het gaat om een voormalige hotelaccommodatie.
 • ‘Geen goed gevoel’ bij VLP over uitvoering corona-steun aan clubs
  De raadsleden Wilbert Brouwers en Eric de Regt willen namens de raadsfractie VLP Roosendaal weten waarom de ene vereniging/stichting in Roosendaal wel en waarom de andere geen gemeentelijke coronasteun krijgt. Aanleiding voor hun vragen is een afgewezen verzoek van de Stichting Carnaval Nispen. De fractie houdt over het beleid op dit punt geen goed gevoel over.
 • Dit weekend (22-25 jan) stukje A58 richting Breda dicht
  Komend weekend is de A58 tussen knooppunt De Stok in Roosendaal en afrit Zegge (22) in de richting van Breda wegens onderhoud afgesloten van vrijdag 22 januari 22.00 uur tot maandag 25 januari 2021 05.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten, zo waarschuwt Rijkswaterstaat.
 • Liesbreukbehandeling kan per 1 februari bij Bravis in één dag
  Vanaf 1 februari is het bij Bravis ziekenhuis mogelijk om in één dag onderzoek, diagnose, opname en operatie van een liesbreuk te laten plaatsvinden. 'Dat scheelt de patiënt veel tijd en ongemak', aldus Bravis, waar zo'n vijftien liesbreukoperaties per week (bijna 800 per jaar) worden uitgevoerd.
 • Nog meer cocaïne onderschept in (buurt van) Roosendaal
  De vondst van een enorme partij cocaïne bij een bedrijf op een bedrijventerrein in Roosendaal op vrijdagavond 15 januari blijkt niet de enige cocaïne-vondst in medio januari in de buurt van Roosendaal te zijn geweest. Recent heeft de Douane bekendgemaakt dat op woensdag 13 januari 70 kilo cocaïne ontdekt is bij 'een bedrijf in de buurt van Roosendaal'.

'D'n Dijk' nu verleden tijd voor basketball Blauw-Wit

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL Afgelopen weekend stonden zes wedstrijden op het programma voor de basketball(st)ers van Blauw-wit. Behalve twee uitwedstrijden, ook de laatste thuiswedstrijden voor dit jaar, en voor Blauw-wit ook de laatste in D’n Dijck: na oud en nieuw gaat Blauw-Wit voor de trainingen én wedstrijden naar de nieuwe sporthal "In de Roos".

MeisjesU16 ging zaterdag 15 december op bezoek bij de ongeslagen koplopers van de competitie, BBFMigliore in Rijen. De Roosendaalse meiden hadden met hun nog altijd verre van compleet team helemaal niets in te brengen en het niveauverschil maakte dat er voor beide teams eigenlijk weinig lol aan te behalen was; Migliore overliep Blauw-Wit met maar liefst 124-12.

Zondag 16 december had Blauw-Wit nog 4 thuiswedstrijden gepland in D'n Dijck, maar helaas moesten de centercourt wedstrijden op het laatste moment worden afgezegd omdat de 3 weken geleden afgekeurde hijsinstallaties van de baskets nog niet gerepareerd bleek te zijn; een domper voor de teams JongensU16, JongensU14 en de MeisjesU16.
Er was op die korte termijn geen vervangende zaalruimte te vinden en de wedstrijden konden niet worden doorgeschoven vanwege de halfjaarscompetitie indeling tot kerst. En de geplande laatste maal Blauw-Wit basketball in D’n Dijck kwam zo ook tot een iets ander eind dan bedoeld.

Alleen het U12-team kwam voor hun laatste wedstrijd in deze halfjaarscompetitie in actie op het dwarsveld (met goedgekeurde baskets), tegen ELBC uit Etten-Leur. Voor het laatst (voor Blauw-Wit) volle tribunes in D'n Dijck, afgelopen jaren toch de kleine maar knusse thuishal voor wedstrijden (en al héél lang daarvóór ook voor trainingen).
De spelers van U12 (zeker van de gedeeld eerste plaats) startten zelfverzekerd en sterk en wisten met heel goed en snel samenspel, goed vrijlopen, strakke passes en mooie scores een flinke voorsprong op te bouwen (20-7 en 18-4). Na rust kwam ELBC aardig terug en wisten ze meer tegenscores te maken, maar de voorsprong kwam niet in gevaar. Bij Blauw-Wit wist ook weer iedere speler z’n bijdrage aan de score te leveren.
Via 15-10 en 16-12 kwam de eindstand op een mooie 69-33, en sloot Blauw-Wit toch met een lekker gevoel de zaal voor 't laatst af.

JongensU18 ging voor hun hoofdklassewedstrijd tegen YellowSox naar het Oostbrabantse Bakel. Blauw-Wit begon moeizaam en had veel fouten nodig om de tegenstander af te stoppen. De zone-defense stond niet op scherp en de tegenstander kreeg veel kansen om te scoren vanuit de rebounds en open schoten. Ook werd in aanvallen vaak balverlies geleden, maar toch konden ze vanuit 1-tegen-1 situaties aardig scoren. 1e kwart: 16-19.
Het 2e kwart waren de Roosendalers veel scherper en stond de defense als een huis. Yellow Sox scoorde maar 3 punten in dit kwart!! Blauw-Wit’s break begon te lopen vanuit de steals, en de zone-press deed zijn werk. Eindelijk werden de vele fouten van de tegenstander afgestraft op de vrije worp lijn. Ruststand: 19-35. Na rust viel het niet mee om de draad weer op te pakken en kwam de tegenstander terug tot 10 punten, na balverlies en rebounds die niet werden gepakt.
De tegenstander kreeg het geloof terug en aan het einde van het kwart had Blauw-Wit nog maar 14 punten voorsprong: 32-46. Het 4e kwart waren de Roosendalers weer bij de les en werd de voorsprong uitgebreid. De tegenstander werd weggespeeld en Blauw-Wit pakte vanuit de defense veel steals en forceerden fouten aan de andere kant. De wedstrijd was gespeeld, eindstand: 59-40. Een mooie overwinning en Blauw-Wit is volop in de race voor het kampioenschap!

Programma
Zaterdag 22 december speelt JongensU16 “thuis” in Bergen op Zoom tegen BCVirtus uit Werkendam. MeisjesU16 gaat op bezoek bij BCWaldric in Woudrichem.

>> Website Blauw-Wit Basketball