De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

19 oktober 2019

 • Vluchtende Litouwse (30) na winkeldiefstal aangehouden
  Een winkeldievegge heeft vrijdag 18 oktober kort na het middaguur op straat personeelsleden van een winkel aan de Rucphensebaan (vermoedelijk) bedreigd met een mes, nadat ze betrapt was op winkeldiefstal. Ze is korte tijd later aangehouden door de politie.
 • Roosendaler (36) aangehouden voor zware mishandeling en bedreiging
  De politie heeft zaterdag 19 oktober rond het middaguur een 36-jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man wordt er van verdacht in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober tussen 02.45 uur en 03.10 uur in een café aan de Bredaseweg een 47-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Roosendaal te hebben bedreigd en mishandeld. Beiden deden hiervan aangifte.
 • Weekend met (veel) bewolking
  Storingen blijven ver van ons van west naar oost trekken. In de loop van de week krijgen we meer invloed van hogere drukgebieden. Vandaag (zaterdag) veel bewolking, soms wat lichte regen, misschien dat in de loop van de middag de zon soms erdoor komt. De wind is meest matig uit zuid tot zuidwest, bij een temperatuur van rond 14 of 15 graden.
 • Zaalvoetbal: Opnieuw winst voor Bristol Team VR1
  Bristol VR1 heeft woensdag 16 oktober de reserves van Feyenoord 2 verslagen. De Roosendaalse formatie won van de Rotterdammers met 7-4. Samen met Mazzelstars is Bristol VR1 nu koploper in de hoofdklasse, waar bijgezegd moet worden dat de geel/zwarten een wedstrijd meer gespeeld hebben. Vrijdag 1 november is de kraker tussen beide teams. Bristol Team VR2 won deze week ook (0-7).
 • Bare Essentials brengen country op Sfeerstrand
  Vanuit Beachclub 0165 op het Sfeerstrand in Stadsoevers in Roosendaal klinkt zondagmiddag 20 oktober countrymuziek. Daar zorgt de countryband Bare Essentials voor. Rond 14.00 uur gaan de vijf muzikanten aan de slag en vanaf de eerste klanken kunnen ook bezoekers actief meedoen. Zij krijgen de ruimte om te dansen, of het nou om linedance gaat of 'gewoon meebewegen'.
 • Stenen van Stadskantoor naar vervuilde Markt
  Op de (oude) Markt in Roosendaal moet 200 vierkante meter grond gesaneerd worden omdat die tijdens de kermis verontreinigd is. Een van de attracties heeft daar olie gelekt. Omdat ook de straatstenen verontreinigd zijn, moeten die ook vervangen worden. Dat gebeurt met stenen die voor het Stadskantoor liggen. Dat kan, omdat het Stadskantoor gerenoveerd wordt.
 • Voor tweede keer vaten drugsafval langs Mariabaan in Wouwse Plantage
  De politie doet onderzoek naar twee drugsdumpingen aan de Mariabaan / Kuilweg in Wouwswe Plantage en vraagt getuigen om tips door te geven. De tweede dumping is woensdagmiddag 16 oktober rond 14:50 uur ontdekt. Dit keer ging het om 15 vaten met synthetisch drugsafval in een sloot.
 • Jongens er vandoor met een te koop aangeboden telefoon
  Tijdens een verkoopafspraak is woensdagavond 16 oktober een 33-jarige Bredanaar in Roosendaal door twee jongeren bestolen van zijn telefoon. Een van de verdachten is aangehouden. De benadeelde had rond 22.30 uur op de Breitnerlaan in Roosendaal een verkoopafspraak. Hij liet de telefoon daar aan de twee jongens zien, die vervolgens met de telefoon wegrenden.
 • ‘Toeristenbelasting in Roosendaal is relatief laag’
  'Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Roosendaal betalen een relatief lage toeristenbelasting. Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente een belasting van € 1,16. Dit is nog wel een groei van 0,9% ten opzichte van vorig jaar toen de toeslag nog €1,15 per nacht was'. Dat meldt Vakanty.nl, dat de gegevens van COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) analyseerde.
 • Basketball Blauw-Wit: Overzicht wedstrijden weekend 12-13 okt
  Het afgelopen weekend speelden de basketballers van Blauw-Wit alleen maar uitwedstrijden. Drie werden er verloren. Beide Herenteams wonnen hun wedstrijden, wat het totaal op vier gewonnen uitduels bracht.

'D'n Dijk' nu verleden tijd voor basketball Blauw-Wit

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL Afgelopen weekend stonden zes wedstrijden op het programma voor de basketball(st)ers van Blauw-wit. Behalve twee uitwedstrijden, ook de laatste thuiswedstrijden voor dit jaar, en voor Blauw-wit ook de laatste in D’n Dijck: na oud en nieuw gaat Blauw-Wit voor de trainingen én wedstrijden naar de nieuwe sporthal "In de Roos".

MeisjesU16 ging zaterdag 15 december op bezoek bij de ongeslagen koplopers van de competitie, BBFMigliore in Rijen. De Roosendaalse meiden hadden met hun nog altijd verre van compleet team helemaal niets in te brengen en het niveauverschil maakte dat er voor beide teams eigenlijk weinig lol aan te behalen was; Migliore overliep Blauw-Wit met maar liefst 124-12.

Zondag 16 december had Blauw-Wit nog 4 thuiswedstrijden gepland in D'n Dijck, maar helaas moesten de centercourt wedstrijden op het laatste moment worden afgezegd omdat de 3 weken geleden afgekeurde hijsinstallaties van de baskets nog niet gerepareerd bleek te zijn; een domper voor de teams JongensU16, JongensU14 en de MeisjesU16.
Er was op die korte termijn geen vervangende zaalruimte te vinden en de wedstrijden konden niet worden doorgeschoven vanwege de halfjaarscompetitie indeling tot kerst. En de geplande laatste maal Blauw-Wit basketball in D’n Dijck kwam zo ook tot een iets ander eind dan bedoeld.

Alleen het U12-team kwam voor hun laatste wedstrijd in deze halfjaarscompetitie in actie op het dwarsveld (met goedgekeurde baskets), tegen ELBC uit Etten-Leur. Voor het laatst (voor Blauw-Wit) volle tribunes in D'n Dijck, afgelopen jaren toch de kleine maar knusse thuishal voor wedstrijden (en al héél lang daarvóór ook voor trainingen).
De spelers van U12 (zeker van de gedeeld eerste plaats) startten zelfverzekerd en sterk en wisten met heel goed en snel samenspel, goed vrijlopen, strakke passes en mooie scores een flinke voorsprong op te bouwen (20-7 en 18-4). Na rust kwam ELBC aardig terug en wisten ze meer tegenscores te maken, maar de voorsprong kwam niet in gevaar. Bij Blauw-Wit wist ook weer iedere speler z’n bijdrage aan de score te leveren.
Via 15-10 en 16-12 kwam de eindstand op een mooie 69-33, en sloot Blauw-Wit toch met een lekker gevoel de zaal voor 't laatst af.

JongensU18 ging voor hun hoofdklassewedstrijd tegen YellowSox naar het Oostbrabantse Bakel. Blauw-Wit begon moeizaam en had veel fouten nodig om de tegenstander af te stoppen. De zone-defense stond niet op scherp en de tegenstander kreeg veel kansen om te scoren vanuit de rebounds en open schoten. Ook werd in aanvallen vaak balverlies geleden, maar toch konden ze vanuit 1-tegen-1 situaties aardig scoren. 1e kwart: 16-19.
Het 2e kwart waren de Roosendalers veel scherper en stond de defense als een huis. Yellow Sox scoorde maar 3 punten in dit kwart!! Blauw-Wit’s break begon te lopen vanuit de steals, en de zone-press deed zijn werk. Eindelijk werden de vele fouten van de tegenstander afgestraft op de vrije worp lijn. Ruststand: 19-35. Na rust viel het niet mee om de draad weer op te pakken en kwam de tegenstander terug tot 10 punten, na balverlies en rebounds die niet werden gepakt.
De tegenstander kreeg het geloof terug en aan het einde van het kwart had Blauw-Wit nog maar 14 punten voorsprong: 32-46. Het 4e kwart waren de Roosendalers weer bij de les en werd de voorsprong uitgebreid. De tegenstander werd weggespeeld en Blauw-Wit pakte vanuit de defense veel steals en forceerden fouten aan de andere kant. De wedstrijd was gespeeld, eindstand: 59-40. Een mooie overwinning en Blauw-Wit is volop in de race voor het kampioenschap!

Programma
Zaterdag 22 december speelt JongensU16 “thuis” in Bergen op Zoom tegen BCVirtus uit Werkendam. MeisjesU16 gaat op bezoek bij BCWaldric in Woudrichem.

>> Website Blauw-Wit Basketball