De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

19 oktober 2019

 • Vluchtende Litouwse (30) na winkeldiefstal aangehouden
  Een winkeldievegge heeft vrijdag 18 oktober kort na het middaguur op straat personeelsleden van een winkel aan de Rucphensebaan (vermoedelijk) bedreigd met een mes, nadat ze betrapt was op winkeldiefstal. Ze is korte tijd later aangehouden door de politie.
 • Roosendaler (36) aangehouden voor zware mishandeling en bedreiging
  De politie heeft zaterdag 19 oktober rond het middaguur een 36-jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man wordt er van verdacht in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober tussen 02.45 uur en 03.10 uur in een café aan de Bredaseweg een 47-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Roosendaal te hebben bedreigd en mishandeld. Beiden deden hiervan aangifte.
 • Weekend met (veel) bewolking
  Storingen blijven ver van ons van west naar oost trekken. In de loop van de week krijgen we meer invloed van hogere drukgebieden. Vandaag (zaterdag) veel bewolking, soms wat lichte regen, misschien dat in de loop van de middag de zon soms erdoor komt. De wind is meest matig uit zuid tot zuidwest, bij een temperatuur van rond 14 of 15 graden.
 • Zaalvoetbal: Opnieuw winst voor Bristol Team VR1
  Bristol VR1 heeft woensdag 16 oktober de reserves van Feyenoord 2 verslagen. De Roosendaalse formatie won van de Rotterdammers met 7-4. Samen met Mazzelstars is Bristol VR1 nu koploper in de hoofdklasse, waar bijgezegd moet worden dat de geel/zwarten een wedstrijd meer gespeeld hebben. Vrijdag 1 november is de kraker tussen beide teams. Bristol Team VR2 won deze week ook (0-7).
 • Bare Essentials brengen country op Sfeerstrand
  Vanuit Beachclub 0165 op het Sfeerstrand in Stadsoevers in Roosendaal klinkt zondagmiddag 20 oktober countrymuziek. Daar zorgt de countryband Bare Essentials voor. Rond 14.00 uur gaan de vijf muzikanten aan de slag en vanaf de eerste klanken kunnen ook bezoekers actief meedoen. Zij krijgen de ruimte om te dansen, of het nou om linedance gaat of 'gewoon meebewegen'.
 • Stenen van Stadskantoor naar vervuilde Markt
  Op de (oude) Markt in Roosendaal moet 200 vierkante meter grond gesaneerd worden omdat die tijdens de kermis verontreinigd is. Een van de attracties heeft daar olie gelekt. Omdat ook de straatstenen verontreinigd zijn, moeten die ook vervangen worden. Dat gebeurt met stenen die voor het Stadskantoor liggen. Dat kan, omdat het Stadskantoor gerenoveerd wordt.
 • Voor tweede keer vaten drugsafval langs Mariabaan in Wouwse Plantage
  De politie doet onderzoek naar twee drugsdumpingen aan de Mariabaan / Kuilweg in Wouwswe Plantage en vraagt getuigen om tips door te geven. De tweede dumping is woensdagmiddag 16 oktober rond 14:50 uur ontdekt. Dit keer ging het om 15 vaten met synthetisch drugsafval in een sloot.
 • Jongens er vandoor met een te koop aangeboden telefoon
  Tijdens een verkoopafspraak is woensdagavond 16 oktober een 33-jarige Bredanaar in Roosendaal door twee jongeren bestolen van zijn telefoon. Een van de verdachten is aangehouden. De benadeelde had rond 22.30 uur op de Breitnerlaan in Roosendaal een verkoopafspraak. Hij liet de telefoon daar aan de twee jongens zien, die vervolgens met de telefoon wegrenden.
 • ‘Toeristenbelasting in Roosendaal is relatief laag’
  'Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Roosendaal betalen een relatief lage toeristenbelasting. Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente een belasting van € 1,16. Dit is nog wel een groei van 0,9% ten opzichte van vorig jaar toen de toeslag nog €1,15 per nacht was'. Dat meldt Vakanty.nl, dat de gegevens van COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) analyseerde.
 • Basketball Blauw-Wit: Overzicht wedstrijden weekend 12-13 okt
  Het afgelopen weekend speelden de basketballers van Blauw-Wit alleen maar uitwedstrijden. Drie werden er verloren. Beide Herenteams wonnen hun wedstrijden, wat het totaal op vier gewonnen uitduels bracht.

Basketball: Heren1 Blauw-Wit weer in de top

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL Heren1 van Blauw-Wit is na winst in het weekeinde weer terug in de top. Ook de twee andere teams van Blauw-Wit die afgelopen weekend speelden, wonnen hun wedstrijd. Heren 2 versloeg in Kaatsheuvel BCStarz en de U12-Mini's wonnen thuis van SimpleDribble uit Steenbergen.

De wedstrijd van Hoofdklasser JongensU18 tegen Almonte uit Eindhoven kon vanwege een nog altijd afgekeurde basketballinstallatie in D'n Dijck helaas niet doorgaan. Vanaf januari kan voor het eerst in ruim 12 jaar in een volwaardige accommodatie worden getraind en gespeeld. Blauw-Wit organiseert in de nieuwe sporthal “In de Roos” de “tip-off” op 6 januari.

Heren1 is weer terug in de top van de Overgangsklasse door een verdiende winst op WSC in Waalwijk. Beide teams gaven elkaar niet veel ruimte (kwartscores 17-15, 17-11) maar toch wist Blauw-Wit in het 3e kwart even uit te lopen tot meer dan 20 punten voorsprong.
Door wat slordigheidjes aan Roosendaalse kant wist WSC toch weer in te lopen, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Via 22-15 en 21-24 kwam de eindstand op 77-65 voor Blauw-Wit. Coach Siward d'Leon en z'n spelers zijn enorm blij met de winst, maar er is nog altijd een enorm aantal wedstrijden te gaan!

Heren2 kwam zaterdag 8 december in actie tegen BCStarz in Kaatsheuvel, met 8 man present deze keer. Voor de eerste keer aanval tegen een zone-defense. Wat onwennig, maar ze konden regelmatig de openingen vinden (kwartscores 12-11 en 16-20, ruststand 28-31 in Roosendaals voordeel).
Het 3e kwart liet Blauw-Wit hun zone-defense los en ging over op Man-to-man-defense. Dat bleek een slechte keuze want ze haalden eerder zichzelf uit het spel dan andersom (15-10).
Terug naar zone-defense kwam de regelmaat weer terug en via 15-20 kwam de eindstand op 58-61. Eerste reglementaire win dus. Hoewel het hele team keihard voor deze zege heeft gewerkt had wederom Pino met 24 punten een belangrijk aandeel.

De U12-mini's van Blauw-Wit kregen zondag 9 december SimpleDribble uit Steenbergen op bezoek. Blauw-Wit staat gelijk met Barons Breda in de race voor het winterkampioenschap maar op doelsaldo net achter. Dé gelegenheid om eens flink aan het doelsaldo te werken.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden uit respect voor de vorige week door zinloos geweld omgekomen voetbal-grensrechter. Respect voor elkaar, medespelers en tegenstanders en wedstrijdleiding zijn ook bij basketball belangrijk, en dat werd hand-in-hand met spelers en supporters uitgesproken.
Daarna was het basketballen geblazen. Met goed samenspel werd al snel een flinke voorsprong opgebouwd. Blauw-Wit gaf de tegenstanders veel ruimte maar die wisten daarvan ondanks dappere pogingen, niet te profiteren, en ja, om dan zelf van scoren af te zien is geen keuze: gaan voor de punten dus.
Alle spelers leverden hun bijdrage en het was mooi om te zien dat ze het elkaar ook gunden om te scoren! Blauw-Wit won met maar liefst 118-8 en is daarmee ook op doelsaldo voorlopig koploper!

Programma Zaterdag 15 december, MeisjesU16 naar BBFMigliore in Rijen.>br> Zondag 16 december, in D'n Dijck, 10u00 U12 tegen ELBC uit Etten-Leur, 11u45 JongensU16 tegen Agathos uit Geertruidenberg, 13u15 JongensU14 tegen WBBGiants2 uit Bergen op Zoom en om 15u00 MeisjesU16 tegen HighFive uit Tilburg.

>> Website Blauw-Wit Basketball