De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

23 januari 2021

 • Corona-proof programma voor Mastepinnelaand
  In het carnavalsseizoen van 2021 organiseert stichting Kindercarnaval de Mastepinne een aantal feestelijke coronaproof-activiteiten voor de inwoners van Wouwse Plantage. Het programma bestaat dit jaar uit een doe-het-zelf-tocht, een online-lunch met andere mensen en een versierwedstrijd. Iedereen uit Mastepinnelaand is van harte welkom om zich aan te melden via de website.
 • Klanten helpen beveiliger supermarkt bij achtervolging winkeldief
  Met hulp van klanten heeft een beveiliger vrijdagavond 22 januari op de van Beethovenlaan in Roosendaal een vluchtende winkeldief achterhaald. De 45-jarige man uit Sliedrecht is in de afgelopen vier jaar al vier keer eerder daarvoor aangehouden.
 • Het weer in Roosendaal: Kleine kans op wat lichte sneeuw
  Vandaag (zaterdag) is het zwaar bewolkt met kans op enkele druppels. De temperatuur is 4 of 5 graden, bij een licht matige wind uit zuid tot zuidwest. Komende nacht wat minder bewolking en daalt het kwik tot rond het vriespunt.
 • Uitbraak corona bij Bravis Roosendaal: 21 patiënten, 38 medewerkers
  De afgelopen week is op de locatie Roosendaal van het Bravis ziekenhuis een aantal reguliere patiënten positief getest op corona. Hierop is een uitgebreid bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Alle betrokken medewerkers en patiënten zijn getest. Uit de resultaten blijkt er sprake van een uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal. De afdeling is inmiddels in quarantaine gegaan en gesloten. Nieuwe patiënten worden opgenomen op de afdeling Cardiologie.
 • ‘Geen extra controleurs voor toezicht Avondklok’
  De controle op de naleving van de Avondklok, die zaterdagavond 23 januari om 21:00 uur in gaat, wordt in Roosendaal en de andere plaatsen binnen het politiedistrict De Markiezaten door politie BOA's in nauwe samenwerking gedaabn binnen de beschikbare capaciteit en de bestaande samenwerkingsafspraken. 'Er wordt hiervoor (vooralsnog) geen extra capaciteit ingehuurd'.
 • Dwangsom van 25.000 euro vanwege illegale bouwwerkzaamheden
  De gemeente Roosendaal legt de eigenaar van een pand aan de Brugstraat een dwangsom op van € 25.000,- vanwege illegale bouwwerkzaamheden. Op 26 november 2020 legde de gemeente Roosendaal illegale bouwwerkzaamheden stil in het pand Brugstraat 57 te Roosendaal. Het gaat om een voormalige hotelaccommodatie.
 • ‘Geen goed gevoel’ bij VLP over uitvoering corona-steun aan clubs
  De raadsleden Wilbert Brouwers en Eric de Regt willen namens de raadsfractie VLP Roosendaal weten waarom de ene vereniging/stichting in Roosendaal wel en waarom de andere geen gemeentelijke coronasteun krijgt. Aanleiding voor hun vragen is een afgewezen verzoek van de Stichting Carnaval Nispen. De fractie houdt over het beleid op dit punt geen goed gevoel over.
 • Dit weekend (22-25 jan) stukje A58 richting Breda dicht
  Komend weekend is de A58 tussen knooppunt De Stok in Roosendaal en afrit Zegge (22) in de richting van Breda wegens onderhoud afgesloten van vrijdag 22 januari 22.00 uur tot maandag 25 januari 2021 05.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten, zo waarschuwt Rijkswaterstaat.
 • Liesbreukbehandeling kan per 1 februari bij Bravis in één dag
  Vanaf 1 februari is het bij Bravis ziekenhuis mogelijk om in één dag onderzoek, diagnose, opname en operatie van een liesbreuk te laten plaatsvinden. 'Dat scheelt de patiënt veel tijd en ongemak', aldus Bravis, waar zo'n vijftien liesbreukoperaties per week (bijna 800 per jaar) worden uitgevoerd.
 • Nog meer cocaïne onderschept in (buurt van) Roosendaal
  De vondst van een enorme partij cocaïne bij een bedrijf op een bedrijventerrein in Roosendaal op vrijdagavond 15 januari blijkt niet de enige cocaïne-vondst in medio januari in de buurt van Roosendaal te zijn geweest. Recent heeft de Douane bekendgemaakt dat op woensdag 13 januari 70 kilo cocaïne ontdekt is bij 'een bedrijf in de buurt van Roosendaal'.

Basketball: Heren1 Blauw-Wit weer in de top

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL Heren1 van Blauw-Wit is na winst in het weekeinde weer terug in de top. Ook de twee andere teams van Blauw-Wit die afgelopen weekend speelden, wonnen hun wedstrijd. Heren 2 versloeg in Kaatsheuvel BCStarz en de U12-Mini's wonnen thuis van SimpleDribble uit Steenbergen.

De wedstrijd van Hoofdklasser JongensU18 tegen Almonte uit Eindhoven kon vanwege een nog altijd afgekeurde basketballinstallatie in D'n Dijck helaas niet doorgaan. Vanaf januari kan voor het eerst in ruim 12 jaar in een volwaardige accommodatie worden getraind en gespeeld. Blauw-Wit organiseert in de nieuwe sporthal “In de Roos” de “tip-off” op 6 januari.

Heren1 is weer terug in de top van de Overgangsklasse door een verdiende winst op WSC in Waalwijk. Beide teams gaven elkaar niet veel ruimte (kwartscores 17-15, 17-11) maar toch wist Blauw-Wit in het 3e kwart even uit te lopen tot meer dan 20 punten voorsprong.
Door wat slordigheidjes aan Roosendaalse kant wist WSC toch weer in te lopen, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Via 22-15 en 21-24 kwam de eindstand op 77-65 voor Blauw-Wit. Coach Siward d'Leon en z'n spelers zijn enorm blij met de winst, maar er is nog altijd een enorm aantal wedstrijden te gaan!

Heren2 kwam zaterdag 8 december in actie tegen BCStarz in Kaatsheuvel, met 8 man present deze keer. Voor de eerste keer aanval tegen een zone-defense. Wat onwennig, maar ze konden regelmatig de openingen vinden (kwartscores 12-11 en 16-20, ruststand 28-31 in Roosendaals voordeel).
Het 3e kwart liet Blauw-Wit hun zone-defense los en ging over op Man-to-man-defense. Dat bleek een slechte keuze want ze haalden eerder zichzelf uit het spel dan andersom (15-10).
Terug naar zone-defense kwam de regelmaat weer terug en via 15-20 kwam de eindstand op 58-61. Eerste reglementaire win dus. Hoewel het hele team keihard voor deze zege heeft gewerkt had wederom Pino met 24 punten een belangrijk aandeel.

De U12-mini's van Blauw-Wit kregen zondag 9 december SimpleDribble uit Steenbergen op bezoek. Blauw-Wit staat gelijk met Barons Breda in de race voor het winterkampioenschap maar op doelsaldo net achter. Dé gelegenheid om eens flink aan het doelsaldo te werken.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden uit respect voor de vorige week door zinloos geweld omgekomen voetbal-grensrechter. Respect voor elkaar, medespelers en tegenstanders en wedstrijdleiding zijn ook bij basketball belangrijk, en dat werd hand-in-hand met spelers en supporters uitgesproken.
Daarna was het basketballen geblazen. Met goed samenspel werd al snel een flinke voorsprong opgebouwd. Blauw-Wit gaf de tegenstanders veel ruimte maar die wisten daarvan ondanks dappere pogingen, niet te profiteren, en ja, om dan zelf van scoren af te zien is geen keuze: gaan voor de punten dus.
Alle spelers leverden hun bijdrage en het was mooi om te zien dat ze het elkaar ook gunden om te scoren! Blauw-Wit won met maar liefst 118-8 en is daarmee ook op doelsaldo voorlopig koploper!

Programma Zaterdag 15 december, MeisjesU16 naar BBFMigliore in Rijen.>br> Zondag 16 december, in D'n Dijck, 10u00 U12 tegen ELBC uit Etten-Leur, 11u45 JongensU16 tegen Agathos uit Geertruidenberg, 13u15 JongensU14 tegen WBBGiants2 uit Bergen op Zoom en om 15u00 MeisjesU16 tegen HighFive uit Tilburg.

>> Website Blauw-Wit Basketball