De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

06 juni 2020

 • Fris en buien
  De regeninstalaties kunnen even uit, al hebben we nog wel meer nodig om een volgende droge periode aan te kunnen. Vandaag komt de zon er goed bij, met soms een bui. De temperatuur blijft steken op 15 of 16 graden, bij een matige, soms bij buien vrij krachtige wind uit zuidwest.
 • Roosendaler en Bergse op scooter klemgereden en bedreigd
  Een Roosendaalse man (27) en een vrouw (26) uit Bergen op Zoom zijn donderdagavond 4 juni door twee mannen met een pistool bedreigd toen ze rond 21:45 uur op een scooter over de Gertrudisboulevard in Bergen op Zoom reden. De politie onderzoekt het incident en vond in een woning waar de twee verdachten uitkwamen, vals geld en drugs.
 • Agent vol in gezicht gespuugd door man die zegt corona te hebben
  Op dinsdagmorgen 2 juni is een 32-jarige Angolese man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het busstation in Roosendaal. De man zou meerdere buschauffeurs hebben mishandeld omdat zij weigerden hem te vervoeren. Ook de politie kreeg het zwaar te verduren. Zo spuugde hij een agent vol in het gezicht, terwijl hij later zei corona te hebben.
 • Sjors Creatief wordt vervolgd in Roosendaal
  CultuurCompaan is weer begonnen met de Roosendaalse editie van Sjors Creatief voor het schooljaar 2020-2021. Gehoopt wordt uiteraard dat het aanbod voor het nieuwe schooljaar weer net zo divers wordt als het dit jaar was. Aanbieders in de gemeente Roosendaal kunnen hun aanbod aan creatieve kennismakingsworkshops of cursussen voor kinderen tot uiterlijk 28 juni aanmelden.
 • Bravis-specialist: ‘Corona motiveert om overgewicht aan te pakken’
  Het nieuws dat coronapatiënten met overgewicht een groot risico lopen om op de Intensive Care te belanden, is een extra motivatie om het gewichtsprobleem aan te pakken. Dat ziet ook Pierre Feskens, bariatrisch chirurg in het Bravis ziekenhuis. Het Behandelcentrum voor Overgewicht en Obesitas in Bergen op Zoom heeft de mogelijkheid om al die nieuwe patiënten te ontvangen. 'Nu de coronadrukte voorbij is, zijn we weer op volle sterkte aan de gang en kunnen we patiënten snel en veilig zien', aldus Feskens.
 • Ron Axt nieuwe bestuurder van Groenhuysen
  Per 1 augustus is Ron Axt (55) het nieuwe lid van de raad van bestuur van Groenhuysen. Samen met de huidige voorzitter Marjolein de Jong gaat hij in het collegial bestuur een belangrijke bijdrage leveren om Groenhuysen de komende jaren op koers te houden en door te ontwikkelen. Groenhuysen beheert in West-Brabant een groot aantal locaties. In Roosendaal vallen onder andere Champetter, BloemscheVaert, Wildenborch, Heerma State, Moerweide, Weihoek en Wiekendael onder Groenhuysen.
 • Voorlopig de laatste zonnige dag
  Vandaag (woensdag) is er weer meer sluierbewolking waar de zon nog door probeert te komen. De temperatuur loopt nog op tot 22 of 23 graden. De wind is al gedraaid richting west tot noordwest en is meest matig.
 • Twee man met gestolen scooter aangehouden
  De politie heeft in de vroege ochtend van dinsdag 2 juni op de Nieuwe Markt in Roosendaal twee mannen aangehouden. Even eerder hadden de agenten de mannen met een scooter in de Raadhuisstraat zien lopen.
 • Corona / Roosendaal op sociale media
  UPDATE DONDERDAG 28 MEI - Hier een selectie van berichten over Corona / Roosendaal die wij op sociale media als Facebook en Twitter tegenkwamen:
 • Hennepkwekerij ontdekt in Toussaintlaan
  Zaterdagavond 30 mei is rond 23.00 uur op basis van anonieme tips in een woning aan de Toussaintlaan in Roosendaal een hennepkwekerij ontmanteld door de politie. In een slaapkamer werd een kweekruimte aangetroffen met in totaal 122 hennepplanten.

Basketball: Heren1 Blauw-Wit weer in de top

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL Heren1 van Blauw-Wit is na winst in het weekeinde weer terug in de top. Ook de twee andere teams van Blauw-Wit die afgelopen weekend speelden, wonnen hun wedstrijd. Heren 2 versloeg in Kaatsheuvel BCStarz en de U12-Mini's wonnen thuis van SimpleDribble uit Steenbergen.

De wedstrijd van Hoofdklasser JongensU18 tegen Almonte uit Eindhoven kon vanwege een nog altijd afgekeurde basketballinstallatie in D'n Dijck helaas niet doorgaan. Vanaf januari kan voor het eerst in ruim 12 jaar in een volwaardige accommodatie worden getraind en gespeeld. Blauw-Wit organiseert in de nieuwe sporthal “In de Roos” de “tip-off” op 6 januari.

Heren1 is weer terug in de top van de Overgangsklasse door een verdiende winst op WSC in Waalwijk. Beide teams gaven elkaar niet veel ruimte (kwartscores 17-15, 17-11) maar toch wist Blauw-Wit in het 3e kwart even uit te lopen tot meer dan 20 punten voorsprong.
Door wat slordigheidjes aan Roosendaalse kant wist WSC toch weer in te lopen, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Via 22-15 en 21-24 kwam de eindstand op 77-65 voor Blauw-Wit. Coach Siward d'Leon en z'n spelers zijn enorm blij met de winst, maar er is nog altijd een enorm aantal wedstrijden te gaan!

Heren2 kwam zaterdag 8 december in actie tegen BCStarz in Kaatsheuvel, met 8 man present deze keer. Voor de eerste keer aanval tegen een zone-defense. Wat onwennig, maar ze konden regelmatig de openingen vinden (kwartscores 12-11 en 16-20, ruststand 28-31 in Roosendaals voordeel).
Het 3e kwart liet Blauw-Wit hun zone-defense los en ging over op Man-to-man-defense. Dat bleek een slechte keuze want ze haalden eerder zichzelf uit het spel dan andersom (15-10).
Terug naar zone-defense kwam de regelmaat weer terug en via 15-20 kwam de eindstand op 58-61. Eerste reglementaire win dus. Hoewel het hele team keihard voor deze zege heeft gewerkt had wederom Pino met 24 punten een belangrijk aandeel.

De U12-mini's van Blauw-Wit kregen zondag 9 december SimpleDribble uit Steenbergen op bezoek. Blauw-Wit staat gelijk met Barons Breda in de race voor het winterkampioenschap maar op doelsaldo net achter. Dé gelegenheid om eens flink aan het doelsaldo te werken.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden uit respect voor de vorige week door zinloos geweld omgekomen voetbal-grensrechter. Respect voor elkaar, medespelers en tegenstanders en wedstrijdleiding zijn ook bij basketball belangrijk, en dat werd hand-in-hand met spelers en supporters uitgesproken.
Daarna was het basketballen geblazen. Met goed samenspel werd al snel een flinke voorsprong opgebouwd. Blauw-Wit gaf de tegenstanders veel ruimte maar die wisten daarvan ondanks dappere pogingen, niet te profiteren, en ja, om dan zelf van scoren af te zien is geen keuze: gaan voor de punten dus.
Alle spelers leverden hun bijdrage en het was mooi om te zien dat ze het elkaar ook gunden om te scoren! Blauw-Wit won met maar liefst 118-8 en is daarmee ook op doelsaldo voorlopig koploper!

Programma Zaterdag 15 december, MeisjesU16 naar BBFMigliore in Rijen.>br> Zondag 16 december, in D'n Dijck, 10u00 U12 tegen ELBC uit Etten-Leur, 11u45 JongensU16 tegen Agathos uit Geertruidenberg, 13u15 JongensU14 tegen WBBGiants2 uit Bergen op Zoom en om 15u00 MeisjesU16 tegen HighFive uit Tilburg.

>> Website Blauw-Wit Basketball