De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

23 januari 2021

 • Uitbraak corona bij Bravis Roosendaal: 21 patiënten, 38 medewerkers
  De afgelopen week is op de locatie Roosendaal van het Bravis ziekenhuis een aantal reguliere patiënten positief getest op corona. Hierop is een uitgebreid bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Alle betrokken medewerkers en patiënten zijn getest. Uit de resultaten blijkt er sprake van een uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal. De afdeling is inmiddels in quarantaine gegaan en gesloten. Nieuwe patiënten worden opgenomen op de afdeling Cardiologie.
 • ‘Geen extra controleurs voor toezicht Avondklok’
  De controle op de naleving van de Avondklok, die zaterdagavond 23 januari om 21:00 uur in gaat, wordt in Roosendaal en de andere plaatsen binnen het politiedistrict De Markiezaten door politie BOA's in nauwe samenwerking gedaabn binnen de beschikbare capaciteit en de bestaande samenwerkingsafspraken. 'Er wordt hiervoor (vooralsnog) geen extra capaciteit ingehuurd'.
 • Dwangsom van 25.000 euro vanwege illegale bouwwerkzaamheden
  De gemeente Roosendaal legt de eigenaar van een pand aan de Brugstraat een dwangsom op van € 25.000,- vanwege illegale bouwwerkzaamheden. Op 26 november 2020 legde de gemeente Roosendaal illegale bouwwerkzaamheden stil in het pand Brugstraat 57 te Roosendaal. Het gaat om een voormalige hotelaccommodatie.
 • ‘Geen goed gevoel’ bij VLP over uitvoering corona-steun aan clubs
  De raadsleden Wilbert Brouwers en Eric de Regt willen namens de raadsfractie VLP Roosendaal weten waarom de ene vereniging/stichting in Roosendaal wel en waarom de andere geen gemeentelijke coronasteun krijgt. Aanleiding voor hun vragen is een afgewezen verzoek van de Stichting Carnaval Nispen. De fractie houdt over het beleid op dit punt geen goed gevoel over.
 • Dit weekend (22-25 jan) stukje A58 richting Breda dicht
  Komend weekend is de A58 tussen knooppunt De Stok in Roosendaal en afrit Zegge (22) in de richting van Breda wegens onderhoud afgesloten van vrijdag 22 januari 22.00 uur tot maandag 25 januari 2021 05.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten, zo waarschuwt Rijkswaterstaat.
 • Liesbreukbehandeling kan per 1 februari bij Bravis in één dag
  Vanaf 1 februari is het bij Bravis ziekenhuis mogelijk om in één dag onderzoek, diagnose, opname en operatie van een liesbreuk te laten plaatsvinden. 'Dat scheelt de patiënt veel tijd en ongemak', aldus Bravis, waar zo'n vijftien liesbreukoperaties per week (bijna 800 per jaar) worden uitgevoerd.
 • Nog meer cocaïne onderschept in (buurt van) Roosendaal
  De vondst van een enorme partij cocaïne bij een bedrijf op een bedrijventerrein in Roosendaal op vrijdagavond 15 januari blijkt niet de enige cocaïne-vondst in medio januari in de buurt van Roosendaal te zijn geweest. Recent heeft de Douane bekendgemaakt dat op woensdag 13 januari 70 kilo cocaïne ontdekt is bij 'een bedrijf in de buurt van Roosendaal'.
 • Beleid gemeente: ‘Bestaanszekerheid voor iedereen in Roosendaal verbeteren’
  Deze week geeft wethouder Klaar Koenraad de aftrap voor een aantal initiatieven om bestaanszekerheid voor Roosendalers met een kleine portemonnee te vergroten. Zo is de officiële aftrap van Quiet Roosendaal, wordt het manifest ‘Geen Roosendaler meer in armoede’ breed onder de aandacht gebracht, is een nieuwe partner bekendgemaakt voor de uitvoering van het Roosendaals Jeugdontbijt, en is een overzicht gemaakt met beschikbare regelingen voor ondernemers met en zonder personeel die geldzorgen hebben.
 • Het weer in Roosendaal: Zacht en veel wind
  Een lagedrukgebied boven Engeland geeft bij een ons een stevige zuidwesten wind en de komende dagen veel regen. Vandaag (woensdag) meest droog en een matige wind bij een temperatuur van 9 of 10 graden. Komende nacht trekt de wind flink aan en gaat het tegen middernacht regenen.
 • Rijbewijs ingevorderd van beschonken bestuurder
  Op de Antwerpseweg in Roosendaal is rond middernacht in de nacht van maandag op dinsdag 19 januari het rijbewijs ingvorderd van een 24-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel.

Basbetball Blauw-Wit: Eerste verlies voor JU18

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL Blauw-Wit's hoofdklasse JongensU18 kwam zaterdag 1 december in actie tegen BCVlissingen, dat samen met Blauw-Wit en Virtus Werkendam de top drie vormt. Zowel Blauw-Wit als Virtus raakten hun ongeslagen status kwijt. Vlissingen liep vorige week al het eerste verlies op.

De Roosendalers hadden flink getraind op hun eigen spel, en het zoveel mogelijk onschadelijk maken van de grootste tegenstander. Dat laatste lukte vrij goed: de defensie onder de basket zat goed dicht, wat overigens wel ten koste van een hoge foutenlast ging. Maar Vlissingen wist hun schutters toch net even meer vrij te spelen en van afstand te scoren.

Blauw-Wit leed daarbij veel balverlies in de aanval, maar toch liep de achterstand nooit verder op dan een punt of 10. In de slotfase leek het alleen nog maar om vrije worpen te gaan: puntje voor puntje liep Blauw-Wit in maar de wedstrijd duurde eigenlijk net 5 minuten te kort: Vlissingen won met 61-52. Blauw-Wit ondanks dit verlies doet nog altijd mee in de top, want ook Virtus Werkendam raakte de ongeslagen status kwijt door te verliezen van Titans Kerkrade.

JongensU16 ging op bezoek bij ongeslagen koploper Agathos in Geertruidenberg. De Roosendalers waren met slechts 6 man, maar startten agressief vanuit de verdediging en zorgden ervoor dat Agathos matig tot scoren kwam (1e kwart 13-12).
In het 2e kwart probeerde de thuisclub via een man-to-man verdediging de druk op te voeren, maar dat lukte maar matig en met een ruststand van 24-18 was de wedstrijd nog helemaal open.
Na de pauze startte Blauw-wit geconcentreerd en voortvarend en wist via goed aanvalsspel en scores terug te komen tot 42-39. Vooral Sebastian van Drimmelen liet zich hier zien door een enorme werk/vechtlust. Maar door foutenlast en vermoeidheid konden ze dat tempo niet volhouden en kwamen ze net 12 punten te kort. Agathos won met 60-48.

Zondag 2 december ontvingen Blauw-Wit's U12 mini's de mini's van Agathos in d'n Dijck. Blauw-Wit ging voortvarend van start en wist al snel de nogal onervaren tegenstanders de bal te ontfutselen en te scoren, met mooi samenspel.
Ook toen Blauw-Wit sportief half veld ging verdedigen, wist de dappere tegenstander daar niet van te profiteren. Via 16-4, 21-4, 26-2 en 27-6 kwam de eindstand op 99-16 en Blauw-wit is nog volop in de race voor het winterkampioenschap.

Omdat de lieren van de baskets van het hoofdveld in D'n Dijck bij een veiligheidsinspectie afgelopen week bleken te zijn afgekeurd en nog niet gerepareerd, kon de wedstrijd van de MeisjesU16 tegen BBFMigliore uit Rijen geen doorgang vinden.

JongensU14ging op bezoek bij WBBGiants2 in Bergen op Zoom. De tegenstanders waren fel op de bal, hadden een fors lengteoverwicht en wisten een flinke voorsprong te nemen, terwijl bij Blauw-wit een deksel op de ring leek te zitten: de scores wilden maar niet vallen.
Het tweede kwart ging het iets beter, met mooie scores en de achterstand werd bijna ingehaald. Maar na rust kwam Blauw-Wit ondanks dappere pogingen tekort. De eindstand werd 67-30 voor de thuisploeg.

Programma
Zaterdag 8 december Heren2 naar BCStarz in Kaatsheuvel.
Zondag 9 december, thuis in D'nDijck:10u00, JongensU12 tegen SimpleDribble, 11u45, MeisjesU16 tegen HighFive uit Tilburg, 13u15, JongensU18 tegen Almonte uit Eindhoven, Topbasketball in D’n Dijck dus!

Uit: Heren1 naar WSC in Waalwijk. Om in de Heren Overgangsklasse aansluiting bij de top te houden, zal Blauw-Wit deze moeten winnen.

>> Website Blauw-Wit Basketball