De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

06 juni 2020

 • Fris en buien
  De regeninstalaties kunnen even uit, al hebben we nog wel meer nodig om een volgende droge periode aan te kunnen. Vandaag komt de zon er goed bij, met soms een bui. De temperatuur blijft steken op 15 of 16 graden, bij een matige, soms bij buien vrij krachtige wind uit zuidwest.
 • Roosendaler en Bergse op scooter klemgereden en bedreigd
  Een Roosendaalse man (27) en een vrouw (26) uit Bergen op Zoom zijn donderdagavond 4 juni door twee mannen met een pistool bedreigd toen ze rond 21:45 uur op een scooter over de Gertrudisboulevard in Bergen op Zoom reden. De politie onderzoekt het incident en vond in een woning waar de twee verdachten uitkwamen, vals geld en drugs.
 • Agent vol in gezicht gespuugd door man die zegt corona te hebben
  Op dinsdagmorgen 2 juni is een 32-jarige Angolese man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het busstation in Roosendaal. De man zou meerdere buschauffeurs hebben mishandeld omdat zij weigerden hem te vervoeren. Ook de politie kreeg het zwaar te verduren. Zo spuugde hij een agent vol in het gezicht, terwijl hij later zei corona te hebben.
 • Sjors Creatief wordt vervolgd in Roosendaal
  CultuurCompaan is weer begonnen met de Roosendaalse editie van Sjors Creatief voor het schooljaar 2020-2021. Gehoopt wordt uiteraard dat het aanbod voor het nieuwe schooljaar weer net zo divers wordt als het dit jaar was. Aanbieders in de gemeente Roosendaal kunnen hun aanbod aan creatieve kennismakingsworkshops of cursussen voor kinderen tot uiterlijk 28 juni aanmelden.
 • Bravis-specialist: ‘Corona motiveert om overgewicht aan te pakken’
  Het nieuws dat coronapatiënten met overgewicht een groot risico lopen om op de Intensive Care te belanden, is een extra motivatie om het gewichtsprobleem aan te pakken. Dat ziet ook Pierre Feskens, bariatrisch chirurg in het Bravis ziekenhuis. Het Behandelcentrum voor Overgewicht en Obesitas in Bergen op Zoom heeft de mogelijkheid om al die nieuwe patiënten te ontvangen. 'Nu de coronadrukte voorbij is, zijn we weer op volle sterkte aan de gang en kunnen we patiënten snel en veilig zien', aldus Feskens.
 • Ron Axt nieuwe bestuurder van Groenhuysen
  Per 1 augustus is Ron Axt (55) het nieuwe lid van de raad van bestuur van Groenhuysen. Samen met de huidige voorzitter Marjolein de Jong gaat hij in het collegial bestuur een belangrijke bijdrage leveren om Groenhuysen de komende jaren op koers te houden en door te ontwikkelen. Groenhuysen beheert in West-Brabant een groot aantal locaties. In Roosendaal vallen onder andere Champetter, BloemscheVaert, Wildenborch, Heerma State, Moerweide, Weihoek en Wiekendael onder Groenhuysen.
 • Voorlopig de laatste zonnige dag
  Vandaag (woensdag) is er weer meer sluierbewolking waar de zon nog door probeert te komen. De temperatuur loopt nog op tot 22 of 23 graden. De wind is al gedraaid richting west tot noordwest en is meest matig.
 • Twee man met gestolen scooter aangehouden
  De politie heeft in de vroege ochtend van dinsdag 2 juni op de Nieuwe Markt in Roosendaal twee mannen aangehouden. Even eerder hadden de agenten de mannen met een scooter in de Raadhuisstraat zien lopen.
 • Corona / Roosendaal op sociale media
  UPDATE DONDERDAG 28 MEI - Hier een selectie van berichten over Corona / Roosendaal die wij op sociale media als Facebook en Twitter tegenkwamen:
 • Hennepkwekerij ontdekt in Toussaintlaan
  Zaterdagavond 30 mei is rond 23.00 uur op basis van anonieme tips in een woning aan de Toussaintlaan in Roosendaal een hennepkwekerij ontmanteld door de politie. In een slaapkamer werd een kweekruimte aangetroffen met in totaal 122 hennepplanten.

Basbetball Blauw-Wit: Eerste verlies voor JU18

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL Blauw-Wit's hoofdklasse JongensU18 kwam zaterdag 1 december in actie tegen BCVlissingen, dat samen met Blauw-Wit en Virtus Werkendam de top drie vormt. Zowel Blauw-Wit als Virtus raakten hun ongeslagen status kwijt. Vlissingen liep vorige week al het eerste verlies op.

De Roosendalers hadden flink getraind op hun eigen spel, en het zoveel mogelijk onschadelijk maken van de grootste tegenstander. Dat laatste lukte vrij goed: de defensie onder de basket zat goed dicht, wat overigens wel ten koste van een hoge foutenlast ging. Maar Vlissingen wist hun schutters toch net even meer vrij te spelen en van afstand te scoren.

Blauw-Wit leed daarbij veel balverlies in de aanval, maar toch liep de achterstand nooit verder op dan een punt of 10. In de slotfase leek het alleen nog maar om vrije worpen te gaan: puntje voor puntje liep Blauw-Wit in maar de wedstrijd duurde eigenlijk net 5 minuten te kort: Vlissingen won met 61-52. Blauw-Wit ondanks dit verlies doet nog altijd mee in de top, want ook Virtus Werkendam raakte de ongeslagen status kwijt door te verliezen van Titans Kerkrade.

JongensU16 ging op bezoek bij ongeslagen koploper Agathos in Geertruidenberg. De Roosendalers waren met slechts 6 man, maar startten agressief vanuit de verdediging en zorgden ervoor dat Agathos matig tot scoren kwam (1e kwart 13-12).
In het 2e kwart probeerde de thuisclub via een man-to-man verdediging de druk op te voeren, maar dat lukte maar matig en met een ruststand van 24-18 was de wedstrijd nog helemaal open.
Na de pauze startte Blauw-wit geconcentreerd en voortvarend en wist via goed aanvalsspel en scores terug te komen tot 42-39. Vooral Sebastian van Drimmelen liet zich hier zien door een enorme werk/vechtlust. Maar door foutenlast en vermoeidheid konden ze dat tempo niet volhouden en kwamen ze net 12 punten te kort. Agathos won met 60-48.

Zondag 2 december ontvingen Blauw-Wit's U12 mini's de mini's van Agathos in d'n Dijck. Blauw-Wit ging voortvarend van start en wist al snel de nogal onervaren tegenstanders de bal te ontfutselen en te scoren, met mooi samenspel.
Ook toen Blauw-Wit sportief half veld ging verdedigen, wist de dappere tegenstander daar niet van te profiteren. Via 16-4, 21-4, 26-2 en 27-6 kwam de eindstand op 99-16 en Blauw-wit is nog volop in de race voor het winterkampioenschap.

Omdat de lieren van de baskets van het hoofdveld in D'n Dijck bij een veiligheidsinspectie afgelopen week bleken te zijn afgekeurd en nog niet gerepareerd, kon de wedstrijd van de MeisjesU16 tegen BBFMigliore uit Rijen geen doorgang vinden.

JongensU14ging op bezoek bij WBBGiants2 in Bergen op Zoom. De tegenstanders waren fel op de bal, hadden een fors lengteoverwicht en wisten een flinke voorsprong te nemen, terwijl bij Blauw-wit een deksel op de ring leek te zitten: de scores wilden maar niet vallen.
Het tweede kwart ging het iets beter, met mooie scores en de achterstand werd bijna ingehaald. Maar na rust kwam Blauw-Wit ondanks dappere pogingen tekort. De eindstand werd 67-30 voor de thuisploeg.

Programma
Zaterdag 8 december Heren2 naar BCStarz in Kaatsheuvel.
Zondag 9 december, thuis in D'nDijck:10u00, JongensU12 tegen SimpleDribble, 11u45, MeisjesU16 tegen HighFive uit Tilburg, 13u15, JongensU18 tegen Almonte uit Eindhoven, Topbasketball in D’n Dijck dus!

Uit: Heren1 naar WSC in Waalwijk. Om in de Heren Overgangsklasse aansluiting bij de top te houden, zal Blauw-Wit deze moeten winnen.

>> Website Blauw-Wit Basketball