De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

19 oktober 2019

 • Vluchtende Litouwse (30) na winkeldiefstal aangehouden
  Een winkeldievegge heeft vrijdag 18 oktober kort na het middaguur op straat personeelsleden van een winkel aan de Rucphensebaan (vermoedelijk) bedreigd met een mes, nadat ze betrapt was op winkeldiefstal. Ze is korte tijd later aangehouden door de politie.
 • Roosendaler (36) aangehouden voor zware mishandeling en bedreiging
  De politie heeft zaterdag 19 oktober rond het middaguur een 36-jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man wordt er van verdacht in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober tussen 02.45 uur en 03.10 uur in een café aan de Bredaseweg een 47-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Roosendaal te hebben bedreigd en mishandeld. Beiden deden hiervan aangifte.
 • Weekend met (veel) bewolking
  Storingen blijven ver van ons van west naar oost trekken. In de loop van de week krijgen we meer invloed van hogere drukgebieden. Vandaag (zaterdag) veel bewolking, soms wat lichte regen, misschien dat in de loop van de middag de zon soms erdoor komt. De wind is meest matig uit zuid tot zuidwest, bij een temperatuur van rond 14 of 15 graden.
 • Zaalvoetbal: Opnieuw winst voor Bristol Team VR1
  Bristol VR1 heeft woensdag 16 oktober de reserves van Feyenoord 2 verslagen. De Roosendaalse formatie won van de Rotterdammers met 7-4. Samen met Mazzelstars is Bristol VR1 nu koploper in de hoofdklasse, waar bijgezegd moet worden dat de geel/zwarten een wedstrijd meer gespeeld hebben. Vrijdag 1 november is de kraker tussen beide teams. Bristol Team VR2 won deze week ook (0-7).
 • Bare Essentials brengen country op Sfeerstrand
  Vanuit Beachclub 0165 op het Sfeerstrand in Stadsoevers in Roosendaal klinkt zondagmiddag 20 oktober countrymuziek. Daar zorgt de countryband Bare Essentials voor. Rond 14.00 uur gaan de vijf muzikanten aan de slag en vanaf de eerste klanken kunnen ook bezoekers actief meedoen. Zij krijgen de ruimte om te dansen, of het nou om linedance gaat of 'gewoon meebewegen'.
 • Stenen van Stadskantoor naar vervuilde Markt
  Op de (oude) Markt in Roosendaal moet 200 vierkante meter grond gesaneerd worden omdat die tijdens de kermis verontreinigd is. Een van de attracties heeft daar olie gelekt. Omdat ook de straatstenen verontreinigd zijn, moeten die ook vervangen worden. Dat gebeurt met stenen die voor het Stadskantoor liggen. Dat kan, omdat het Stadskantoor gerenoveerd wordt.
 • Voor tweede keer vaten drugsafval langs Mariabaan in Wouwse Plantage
  De politie doet onderzoek naar twee drugsdumpingen aan de Mariabaan / Kuilweg in Wouwswe Plantage en vraagt getuigen om tips door te geven. De tweede dumping is woensdagmiddag 16 oktober rond 14:50 uur ontdekt. Dit keer ging het om 15 vaten met synthetisch drugsafval in een sloot.
 • Jongens er vandoor met een te koop aangeboden telefoon
  Tijdens een verkoopafspraak is woensdagavond 16 oktober een 33-jarige Bredanaar in Roosendaal door twee jongeren bestolen van zijn telefoon. Een van de verdachten is aangehouden. De benadeelde had rond 22.30 uur op de Breitnerlaan in Roosendaal een verkoopafspraak. Hij liet de telefoon daar aan de twee jongens zien, die vervolgens met de telefoon wegrenden.
 • ‘Toeristenbelasting in Roosendaal is relatief laag’
  'Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Roosendaal betalen een relatief lage toeristenbelasting. Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente een belasting van € 1,16. Dit is nog wel een groei van 0,9% ten opzichte van vorig jaar toen de toeslag nog €1,15 per nacht was'. Dat meldt Vakanty.nl, dat de gegevens van COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) analyseerde.
 • Basketball Blauw-Wit: Overzicht wedstrijden weekend 12-13 okt
  Het afgelopen weekend speelden de basketballers van Blauw-Wit alleen maar uitwedstrijden. Drie werden er verloren. Beide Herenteams wonnen hun wedstrijden, wat het totaal op vier gewonnen uitduels bracht.

Basbetball Blauw-Wit: Eerste verlies voor JU18

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL Blauw-Wit's hoofdklasse JongensU18 kwam zaterdag 1 december in actie tegen BCVlissingen, dat samen met Blauw-Wit en Virtus Werkendam de top drie vormt. Zowel Blauw-Wit als Virtus raakten hun ongeslagen status kwijt. Vlissingen liep vorige week al het eerste verlies op.

De Roosendalers hadden flink getraind op hun eigen spel, en het zoveel mogelijk onschadelijk maken van de grootste tegenstander. Dat laatste lukte vrij goed: de defensie onder de basket zat goed dicht, wat overigens wel ten koste van een hoge foutenlast ging. Maar Vlissingen wist hun schutters toch net even meer vrij te spelen en van afstand te scoren.

Blauw-Wit leed daarbij veel balverlies in de aanval, maar toch liep de achterstand nooit verder op dan een punt of 10. In de slotfase leek het alleen nog maar om vrije worpen te gaan: puntje voor puntje liep Blauw-Wit in maar de wedstrijd duurde eigenlijk net 5 minuten te kort: Vlissingen won met 61-52. Blauw-Wit ondanks dit verlies doet nog altijd mee in de top, want ook Virtus Werkendam raakte de ongeslagen status kwijt door te verliezen van Titans Kerkrade.

JongensU16 ging op bezoek bij ongeslagen koploper Agathos in Geertruidenberg. De Roosendalers waren met slechts 6 man, maar startten agressief vanuit de verdediging en zorgden ervoor dat Agathos matig tot scoren kwam (1e kwart 13-12).
In het 2e kwart probeerde de thuisclub via een man-to-man verdediging de druk op te voeren, maar dat lukte maar matig en met een ruststand van 24-18 was de wedstrijd nog helemaal open.
Na de pauze startte Blauw-wit geconcentreerd en voortvarend en wist via goed aanvalsspel en scores terug te komen tot 42-39. Vooral Sebastian van Drimmelen liet zich hier zien door een enorme werk/vechtlust. Maar door foutenlast en vermoeidheid konden ze dat tempo niet volhouden en kwamen ze net 12 punten te kort. Agathos won met 60-48.

Zondag 2 december ontvingen Blauw-Wit's U12 mini's de mini's van Agathos in d'n Dijck. Blauw-Wit ging voortvarend van start en wist al snel de nogal onervaren tegenstanders de bal te ontfutselen en te scoren, met mooi samenspel.
Ook toen Blauw-Wit sportief half veld ging verdedigen, wist de dappere tegenstander daar niet van te profiteren. Via 16-4, 21-4, 26-2 en 27-6 kwam de eindstand op 99-16 en Blauw-wit is nog volop in de race voor het winterkampioenschap.

Omdat de lieren van de baskets van het hoofdveld in D'n Dijck bij een veiligheidsinspectie afgelopen week bleken te zijn afgekeurd en nog niet gerepareerd, kon de wedstrijd van de MeisjesU16 tegen BBFMigliore uit Rijen geen doorgang vinden.

JongensU14ging op bezoek bij WBBGiants2 in Bergen op Zoom. De tegenstanders waren fel op de bal, hadden een fors lengteoverwicht en wisten een flinke voorsprong te nemen, terwijl bij Blauw-wit een deksel op de ring leek te zitten: de scores wilden maar niet vallen.
Het tweede kwart ging het iets beter, met mooie scores en de achterstand werd bijna ingehaald. Maar na rust kwam Blauw-Wit ondanks dappere pogingen tekort. De eindstand werd 67-30 voor de thuisploeg.

Programma
Zaterdag 8 december Heren2 naar BCStarz in Kaatsheuvel.
Zondag 9 december, thuis in D'nDijck:10u00, JongensU12 tegen SimpleDribble, 11u45, MeisjesU16 tegen HighFive uit Tilburg, 13u15, JongensU18 tegen Almonte uit Eindhoven, Topbasketball in D’n Dijck dus!

Uit: Heren1 naar WSC in Waalwijk. Om in de Heren Overgangsklasse aansluiting bij de top te houden, zal Blauw-Wit deze moeten winnen.

>> Website Blauw-Wit Basketball