De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

06 juni 2020

 • Fris en buien
  De regeninstalaties kunnen even uit, al hebben we nog wel meer nodig om een volgende droge periode aan te kunnen. Vandaag komt de zon er goed bij, met soms een bui. De temperatuur blijft steken op 15 of 16 graden, bij een matige, soms bij buien vrij krachtige wind uit zuidwest.
 • Roosendaler en Bergse op scooter klemgereden en bedreigd
  Een Roosendaalse man (27) en een vrouw (26) uit Bergen op Zoom zijn donderdagavond 4 juni door twee mannen met een pistool bedreigd toen ze rond 21:45 uur op een scooter over de Gertrudisboulevard in Bergen op Zoom reden. De politie onderzoekt het incident en vond in een woning waar de twee verdachten uitkwamen, vals geld en drugs.
 • Agent vol in gezicht gespuugd door man die zegt corona te hebben
  Op dinsdagmorgen 2 juni is een 32-jarige Angolese man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het busstation in Roosendaal. De man zou meerdere buschauffeurs hebben mishandeld omdat zij weigerden hem te vervoeren. Ook de politie kreeg het zwaar te verduren. Zo spuugde hij een agent vol in het gezicht, terwijl hij later zei corona te hebben.
 • Sjors Creatief wordt vervolgd in Roosendaal
  CultuurCompaan is weer begonnen met de Roosendaalse editie van Sjors Creatief voor het schooljaar 2020-2021. Gehoopt wordt uiteraard dat het aanbod voor het nieuwe schooljaar weer net zo divers wordt als het dit jaar was. Aanbieders in de gemeente Roosendaal kunnen hun aanbod aan creatieve kennismakingsworkshops of cursussen voor kinderen tot uiterlijk 28 juni aanmelden.
 • Bravis-specialist: ‘Corona motiveert om overgewicht aan te pakken’
  Het nieuws dat coronapatiënten met overgewicht een groot risico lopen om op de Intensive Care te belanden, is een extra motivatie om het gewichtsprobleem aan te pakken. Dat ziet ook Pierre Feskens, bariatrisch chirurg in het Bravis ziekenhuis. Het Behandelcentrum voor Overgewicht en Obesitas in Bergen op Zoom heeft de mogelijkheid om al die nieuwe patiënten te ontvangen. 'Nu de coronadrukte voorbij is, zijn we weer op volle sterkte aan de gang en kunnen we patiënten snel en veilig zien', aldus Feskens.
 • Ron Axt nieuwe bestuurder van Groenhuysen
  Per 1 augustus is Ron Axt (55) het nieuwe lid van de raad van bestuur van Groenhuysen. Samen met de huidige voorzitter Marjolein de Jong gaat hij in het collegial bestuur een belangrijke bijdrage leveren om Groenhuysen de komende jaren op koers te houden en door te ontwikkelen. Groenhuysen beheert in West-Brabant een groot aantal locaties. In Roosendaal vallen onder andere Champetter, BloemscheVaert, Wildenborch, Heerma State, Moerweide, Weihoek en Wiekendael onder Groenhuysen.
 • Voorlopig de laatste zonnige dag
  Vandaag (woensdag) is er weer meer sluierbewolking waar de zon nog door probeert te komen. De temperatuur loopt nog op tot 22 of 23 graden. De wind is al gedraaid richting west tot noordwest en is meest matig.
 • Twee man met gestolen scooter aangehouden
  De politie heeft in de vroege ochtend van dinsdag 2 juni op de Nieuwe Markt in Roosendaal twee mannen aangehouden. Even eerder hadden de agenten de mannen met een scooter in de Raadhuisstraat zien lopen.
 • Corona / Roosendaal op sociale media
  UPDATE DONDERDAG 28 MEI - Hier een selectie van berichten over Corona / Roosendaal die wij op sociale media als Facebook en Twitter tegenkwamen:
 • Hennepkwekerij ontdekt in Toussaintlaan
  Zaterdagavond 30 mei is rond 23.00 uur op basis van anonieme tips in een woning aan de Toussaintlaan in Roosendaal een hennepkwekerij ontmanteld door de politie. In een slaapkamer werd een kweekruimte aangetroffen met in totaal 122 hennepplanten.

Basketball: verlies Heren1 en Heren2

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL De basketballers van Blauw-Wit hadden afgelopen weekend alleen uitwedstrijden. Bij de jongsten leverde dat redelijk eenvoudige overwinningen op. De MeisjesU16 behaalden hun tweede overwinning op rij, terwijl Heren1 hun tweede verliespartij op rij in de Overgangsklasse incasseerden. En Heren2 had met een verre van compleet team helemaal niets in te brengen tegen de koploper.

Zaterdag 24 november speelde JongensU14 in Dinteloord tegen SimpleDribble. De tegenstanders bleken zeer onervaren en Blauw-Wit kon niet anders dan met eigen spelletjes snelle balveroveringen in veel scores om te zetten. Bij rust stond het al 10-60, en ook na rust bleven ze, ondanks een klein tandje minder, veel scoren. Eindstand 26-104.

JongensU16 ging op bezoek in Oosterhout bij EastwoodTigers. Blauw-Wit startte vanuit een zoneverdediging, echter tegen een erg makkelijk scorend Eastwood. Na het 1e kwart was de stand 12-10 en leek er nog niets aan de hand.
Maar het 2e kwart kwamen de Roosendalers niet in het spel: makkelijke open lay-ups en schoten werden niet benut en veel balverlies zorgde ervoor dat de thuisclub naar een 30-20 ruststand uitliep.
Na rust kwam een agressief en geconcentreerd spelend Blauw-Wit terug en na 7 minuten stond even een voorsprong van 34-37 op het bord. Maar Eastwood kwam er weer overheen en boekte een verdiende 57-47 overwinning.

De U12 mini's kwamen in actie in Etten-Leur tegen ELBC. De jongens zaten vol strijdlust, en waren duidelijk van plan om te gaan winnen. En dat lukte ook.
Met mooie acties, goed samenspel, snelle scores wisten de Roosendaalse jongsten een flinke voorsprong op te bouwen in de eerste periodes, waarna ELBC nog dappere maar vergeefse pogingen ondernam om terug te komen. Via 4-23, 12-13, 8-8 en 6-18 kwam de eindstand op 30-62 voor Blauw-Wit.

Heren2 bleek maar net 5 man op de been te kunnen krijgen voor hun uitwedstrijd bij koploper Octopus Vught. De Roosendalers kwamen er ook totaal niet aan te pas en konden slechts proberen de schade te beperken. Uitslag werd liefst 128-35. De komende weken moet blijken of het team echt levensvatbaar is.

’s-Avonds laat had Heren1 wedstrijd bij het Oostbrabantse Deurne Pioneers, op papier een wedstrijd die te winnen was. Maar de tegenstanders bleken al snel vrijwel alles raak te schieten, en Blauw-Wit dat 4 spelers miste, speelde ronduit zwak en liep al snel een achterstand op (33-23).
De organisatie in aanval en verdediging miste. Blauw-wit wist de schade in het 2e kwart beperkt te houden (25-23) en het derde kwart nog te winnen (20-25). Het laatste kwart zakte het toch weer in (22-16) en Deurne won met 100-87. De competitie ligt enorm dicht bijelkaar.
Ook medekoploper Octopus Vught verloor en de competitie is nog lang en biedt nog veel kansen, zeker als de trainingsfaciliteiten beter worden met de nieuwe hal.

Zondag 25 november mochten de MeisjesU16 naar Hilvarenbeek voor hun uitwedstrijd tegen BiksShots. De tegenstanders waren er op gebrand om te winnen, roken een kans, maar de Blauw-wit meiden vochten voor wat ze waard waren, en trokken net aan het langste eind: 35-31. Hun tweede overwinning op rij!

Programma
Zaterdag 1 december:
JongensU16 naar Agathos in Geertruidenberg; JongensU18 naar BCVlissingen, voor de koppositie in de Hoofdklasse
Zondag 2 december, thuis in D'n Dijck om 10u00, JongensU12 tegen Agathos Geertruidenberg; om 11u30, MeisjesU16 tegen BBFMigliore uit Rijen. Uit in Bergen op Zoom: JongensU14 tegen WBBGiants2.

Nieuwe en oude talenten welkom!
Het Roosendaalse basketball is volop in ontwikkeling, en Blauw-Wit kan nog versterking gebruiken bij zowel jeugd als senioren. Ben je sportief, soepel, snel, stevig, en ben je of word je later lang? Ben je ouder dan 8 jaar en van een bal niet bang? Dan is de veelzijdige teamsport Basketball misschien ook wel (weer) iets voor jou! Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook ervaren stafleden, trainers/coaches zijn welkom!

>> Website Blauw-Wit Basketball