De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

19 oktober 2019

 • Vluchtende Litouwse (30) na winkeldiefstal aangehouden
  Een winkeldievegge heeft vrijdag 18 oktober kort na het middaguur op straat personeelsleden van een winkel aan de Rucphensebaan (vermoedelijk) bedreigd met een mes, nadat ze betrapt was op winkeldiefstal. Ze is korte tijd later aangehouden door de politie.
 • Roosendaler (36) aangehouden voor zware mishandeling en bedreiging
  De politie heeft zaterdag 19 oktober rond het middaguur een 36-jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man wordt er van verdacht in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober tussen 02.45 uur en 03.10 uur in een café aan de Bredaseweg een 47-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Roosendaal te hebben bedreigd en mishandeld. Beiden deden hiervan aangifte.
 • Weekend met (veel) bewolking
  Storingen blijven ver van ons van west naar oost trekken. In de loop van de week krijgen we meer invloed van hogere drukgebieden. Vandaag (zaterdag) veel bewolking, soms wat lichte regen, misschien dat in de loop van de middag de zon soms erdoor komt. De wind is meest matig uit zuid tot zuidwest, bij een temperatuur van rond 14 of 15 graden.
 • Zaalvoetbal: Opnieuw winst voor Bristol Team VR1
  Bristol VR1 heeft woensdag 16 oktober de reserves van Feyenoord 2 verslagen. De Roosendaalse formatie won van de Rotterdammers met 7-4. Samen met Mazzelstars is Bristol VR1 nu koploper in de hoofdklasse, waar bijgezegd moet worden dat de geel/zwarten een wedstrijd meer gespeeld hebben. Vrijdag 1 november is de kraker tussen beide teams. Bristol Team VR2 won deze week ook (0-7).
 • Bare Essentials brengen country op Sfeerstrand
  Vanuit Beachclub 0165 op het Sfeerstrand in Stadsoevers in Roosendaal klinkt zondagmiddag 20 oktober countrymuziek. Daar zorgt de countryband Bare Essentials voor. Rond 14.00 uur gaan de vijf muzikanten aan de slag en vanaf de eerste klanken kunnen ook bezoekers actief meedoen. Zij krijgen de ruimte om te dansen, of het nou om linedance gaat of 'gewoon meebewegen'.
 • Stenen van Stadskantoor naar vervuilde Markt
  Op de (oude) Markt in Roosendaal moet 200 vierkante meter grond gesaneerd worden omdat die tijdens de kermis verontreinigd is. Een van de attracties heeft daar olie gelekt. Omdat ook de straatstenen verontreinigd zijn, moeten die ook vervangen worden. Dat gebeurt met stenen die voor het Stadskantoor liggen. Dat kan, omdat het Stadskantoor gerenoveerd wordt.
 • Voor tweede keer vaten drugsafval langs Mariabaan in Wouwse Plantage
  De politie doet onderzoek naar twee drugsdumpingen aan de Mariabaan / Kuilweg in Wouwswe Plantage en vraagt getuigen om tips door te geven. De tweede dumping is woensdagmiddag 16 oktober rond 14:50 uur ontdekt. Dit keer ging het om 15 vaten met synthetisch drugsafval in een sloot.
 • Jongens er vandoor met een te koop aangeboden telefoon
  Tijdens een verkoopafspraak is woensdagavond 16 oktober een 33-jarige Bredanaar in Roosendaal door twee jongeren bestolen van zijn telefoon. Een van de verdachten is aangehouden. De benadeelde had rond 22.30 uur op de Breitnerlaan in Roosendaal een verkoopafspraak. Hij liet de telefoon daar aan de twee jongens zien, die vervolgens met de telefoon wegrenden.
 • ‘Toeristenbelasting in Roosendaal is relatief laag’
  'Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Roosendaal betalen een relatief lage toeristenbelasting. Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente een belasting van € 1,16. Dit is nog wel een groei van 0,9% ten opzichte van vorig jaar toen de toeslag nog €1,15 per nacht was'. Dat meldt Vakanty.nl, dat de gegevens van COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) analyseerde.
 • Basketball Blauw-Wit: Overzicht wedstrijden weekend 12-13 okt
  Het afgelopen weekend speelden de basketballers van Blauw-Wit alleen maar uitwedstrijden. Drie werden er verloren. Beide Herenteams wonnen hun wedstrijden, wat het totaal op vier gewonnen uitduels bracht.

Basketball: verlies Heren1 en Heren2

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL De basketballers van Blauw-Wit hadden afgelopen weekend alleen uitwedstrijden. Bij de jongsten leverde dat redelijk eenvoudige overwinningen op. De MeisjesU16 behaalden hun tweede overwinning op rij, terwijl Heren1 hun tweede verliespartij op rij in de Overgangsklasse incasseerden. En Heren2 had met een verre van compleet team helemaal niets in te brengen tegen de koploper.

Zaterdag 24 november speelde JongensU14 in Dinteloord tegen SimpleDribble. De tegenstanders bleken zeer onervaren en Blauw-Wit kon niet anders dan met eigen spelletjes snelle balveroveringen in veel scores om te zetten. Bij rust stond het al 10-60, en ook na rust bleven ze, ondanks een klein tandje minder, veel scoren. Eindstand 26-104.

JongensU16 ging op bezoek in Oosterhout bij EastwoodTigers. Blauw-Wit startte vanuit een zoneverdediging, echter tegen een erg makkelijk scorend Eastwood. Na het 1e kwart was de stand 12-10 en leek er nog niets aan de hand.
Maar het 2e kwart kwamen de Roosendalers niet in het spel: makkelijke open lay-ups en schoten werden niet benut en veel balverlies zorgde ervoor dat de thuisclub naar een 30-20 ruststand uitliep.
Na rust kwam een agressief en geconcentreerd spelend Blauw-Wit terug en na 7 minuten stond even een voorsprong van 34-37 op het bord. Maar Eastwood kwam er weer overheen en boekte een verdiende 57-47 overwinning.

De U12 mini's kwamen in actie in Etten-Leur tegen ELBC. De jongens zaten vol strijdlust, en waren duidelijk van plan om te gaan winnen. En dat lukte ook.
Met mooie acties, goed samenspel, snelle scores wisten de Roosendaalse jongsten een flinke voorsprong op te bouwen in de eerste periodes, waarna ELBC nog dappere maar vergeefse pogingen ondernam om terug te komen. Via 4-23, 12-13, 8-8 en 6-18 kwam de eindstand op 30-62 voor Blauw-Wit.

Heren2 bleek maar net 5 man op de been te kunnen krijgen voor hun uitwedstrijd bij koploper Octopus Vught. De Roosendalers kwamen er ook totaal niet aan te pas en konden slechts proberen de schade te beperken. Uitslag werd liefst 128-35. De komende weken moet blijken of het team echt levensvatbaar is.

’s-Avonds laat had Heren1 wedstrijd bij het Oostbrabantse Deurne Pioneers, op papier een wedstrijd die te winnen was. Maar de tegenstanders bleken al snel vrijwel alles raak te schieten, en Blauw-Wit dat 4 spelers miste, speelde ronduit zwak en liep al snel een achterstand op (33-23).
De organisatie in aanval en verdediging miste. Blauw-wit wist de schade in het 2e kwart beperkt te houden (25-23) en het derde kwart nog te winnen (20-25). Het laatste kwart zakte het toch weer in (22-16) en Deurne won met 100-87. De competitie ligt enorm dicht bijelkaar.
Ook medekoploper Octopus Vught verloor en de competitie is nog lang en biedt nog veel kansen, zeker als de trainingsfaciliteiten beter worden met de nieuwe hal.

Zondag 25 november mochten de MeisjesU16 naar Hilvarenbeek voor hun uitwedstrijd tegen BiksShots. De tegenstanders waren er op gebrand om te winnen, roken een kans, maar de Blauw-wit meiden vochten voor wat ze waard waren, en trokken net aan het langste eind: 35-31. Hun tweede overwinning op rij!

Programma
Zaterdag 1 december:
JongensU16 naar Agathos in Geertruidenberg; JongensU18 naar BCVlissingen, voor de koppositie in de Hoofdklasse
Zondag 2 december, thuis in D'n Dijck om 10u00, JongensU12 tegen Agathos Geertruidenberg; om 11u30, MeisjesU16 tegen BBFMigliore uit Rijen. Uit in Bergen op Zoom: JongensU14 tegen WBBGiants2.

Nieuwe en oude talenten welkom!
Het Roosendaalse basketball is volop in ontwikkeling, en Blauw-Wit kan nog versterking gebruiken bij zowel jeugd als senioren. Ben je sportief, soepel, snel, stevig, en ben je of word je later lang? Ben je ouder dan 8 jaar en van een bal niet bang? Dan is de veelzijdige teamsport Basketball misschien ook wel (weer) iets voor jou! Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook ervaren stafleden, trainers/coaches zijn welkom!

>> Website Blauw-Wit Basketball