De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

18 januari 2021

 • Weer 286 hardrijders op de bon, nu op Gastelseweg
  Het regent nog steeds bonnen voor te hard rijden in Roosendaal. Dit keer zijn zondag 17 januari in de namiddag liefst 286 bestuurders op de bon gegaan die te hard reden op de Gastelseweg.
 • Roosendaler (19) onder invloed THC moet rijbewijs inleveren
  Een 19-jarige Roosendaler, die zaterdagavond laat capriolen uithaalde op een parkeerterrein bij De Stok, is aangehouden omdat hij ook nog onder invloed van THC was. De man moest zijn rijbewijs inleveren.
 • Mannen met bivakmutsen op bedrijventerrein
  Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag 17 januari op een bedrijventerrein in Roosendaal drie mannen staande gehouden. Een van hen is aangehouden omdat hij inbrekerswerktuigen bij zich had.
 • Inbreker loopt tegen lamp door buurtapp Parklaan
  Een succesvolle inbraak in een garage aan de Parklaan in Roosendaal is een inbreker zaterdagmorgen 16 januari toch nog fataal geworden. De man had buiten de waard van de straatapp Parklaan gerekend...
 • Corona-tegemoetkoming voor Roosendaalse verenigingen
  Voor het verenigingsleven in de gemeente Roosendaal heeft de gemeente enkele 'corona-subsidies' ingesteld. Zo is de 'subsidieregeling compensatie amateursportverenigingen' vastgesteld, op grond waarvan sportclubs op aanvraag een compensatie van vijf euro per lid kunnen krijgen.
 • Voor 30 miljoen euro aan cocaïne op Roosendaals bedrijventerrein
  Op een bedrijventerrein in Roosendaal is voor rond de 30 miljoen euro aan cocaïne aangetroffen, zo laat de politie weten. 'Medewerkers van een bedrijf vonden rond de 750 kilo aan pakketten met cocaïne tussen een lading goederen', aldus de politie.
 • Corona: Meer opnames in Bravis ziekenhuis
  De afgelopen dagen is het aantal coronapatiënten in Bravis ziekenhuis gestegen. Vrijdagmorgen 15 januari lagen 48 patiënten met bewezen corona in het Bravis ziekenhuis, van wie 11 op de Intensive Care, zo laat het ziekenhuis weten. Vorige week ging het om 33 patiënten. Inmiddels zijn nu ruim 500 Bravis-medewerkers gevaccineerd.
 • Het weer in Roosendaal: Mogelijk tot 5 cm sneeuw
  We hebben vandaag (zaterdag) te maken met een temperatuur die net boven het vriespunt komt, met koude lucht boven ons. Maar vanaf de oceaan komt een lagedrukgebied met warmere lucht aan, met veel bewolking. En wat heel dikwijls gebeurt bij het verdringen van winterweer: het gaat gepaard met winterse neerslag. In de loop van de middag kan er tot 5 cm sneeuw vallen.
 • Roosendaal wil zich (sterker) profileren als ‘Regenbooggemeente’
  Roosendaal wil zich (sterker) profileren als 'Regenbooggemeente'. Daarom is op de Facebookpagina van de gemeente een reeks video's gestart rond dit thema. In de eerste video legt wethouder Klaar Koenraad uit waarom ze het belangrijk vindt dat zorg- en welzijnsorganisaties aandacht besteden aan genderidentiteit en seksuele diversiteit.
 • Felicitaties voor 100-jarige To Hagens-Beijaarts uit Wouw
  Burgemeester Han van Midden van Roosendaal heeft donderdagmiddag 14 januari weer een bezoek gebracht aan een honderdjarige in zijn gemeente. De tweede al in dit net begonnen jaar. Nu gingen de felicitaties naar mevrouw C. Hagens-Beijaarts, in haar omgeving beter bekend als To. Zij woont nu, naar eigen zeggen, 'op het lekkerste plekske van Wouw'.

Basketball: verlies Heren1 en Heren2

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL De basketballers van Blauw-Wit hadden afgelopen weekend alleen uitwedstrijden. Bij de jongsten leverde dat redelijk eenvoudige overwinningen op. De MeisjesU16 behaalden hun tweede overwinning op rij, terwijl Heren1 hun tweede verliespartij op rij in de Overgangsklasse incasseerden. En Heren2 had met een verre van compleet team helemaal niets in te brengen tegen de koploper.

Zaterdag 24 november speelde JongensU14 in Dinteloord tegen SimpleDribble. De tegenstanders bleken zeer onervaren en Blauw-Wit kon niet anders dan met eigen spelletjes snelle balveroveringen in veel scores om te zetten. Bij rust stond het al 10-60, en ook na rust bleven ze, ondanks een klein tandje minder, veel scoren. Eindstand 26-104.

JongensU16 ging op bezoek in Oosterhout bij EastwoodTigers. Blauw-Wit startte vanuit een zoneverdediging, echter tegen een erg makkelijk scorend Eastwood. Na het 1e kwart was de stand 12-10 en leek er nog niets aan de hand.
Maar het 2e kwart kwamen de Roosendalers niet in het spel: makkelijke open lay-ups en schoten werden niet benut en veel balverlies zorgde ervoor dat de thuisclub naar een 30-20 ruststand uitliep.
Na rust kwam een agressief en geconcentreerd spelend Blauw-Wit terug en na 7 minuten stond even een voorsprong van 34-37 op het bord. Maar Eastwood kwam er weer overheen en boekte een verdiende 57-47 overwinning.

De U12 mini's kwamen in actie in Etten-Leur tegen ELBC. De jongens zaten vol strijdlust, en waren duidelijk van plan om te gaan winnen. En dat lukte ook.
Met mooie acties, goed samenspel, snelle scores wisten de Roosendaalse jongsten een flinke voorsprong op te bouwen in de eerste periodes, waarna ELBC nog dappere maar vergeefse pogingen ondernam om terug te komen. Via 4-23, 12-13, 8-8 en 6-18 kwam de eindstand op 30-62 voor Blauw-Wit.

Heren2 bleek maar net 5 man op de been te kunnen krijgen voor hun uitwedstrijd bij koploper Octopus Vught. De Roosendalers kwamen er ook totaal niet aan te pas en konden slechts proberen de schade te beperken. Uitslag werd liefst 128-35. De komende weken moet blijken of het team echt levensvatbaar is.

’s-Avonds laat had Heren1 wedstrijd bij het Oostbrabantse Deurne Pioneers, op papier een wedstrijd die te winnen was. Maar de tegenstanders bleken al snel vrijwel alles raak te schieten, en Blauw-Wit dat 4 spelers miste, speelde ronduit zwak en liep al snel een achterstand op (33-23).
De organisatie in aanval en verdediging miste. Blauw-wit wist de schade in het 2e kwart beperkt te houden (25-23) en het derde kwart nog te winnen (20-25). Het laatste kwart zakte het toch weer in (22-16) en Deurne won met 100-87. De competitie ligt enorm dicht bijelkaar.
Ook medekoploper Octopus Vught verloor en de competitie is nog lang en biedt nog veel kansen, zeker als de trainingsfaciliteiten beter worden met de nieuwe hal.

Zondag 25 november mochten de MeisjesU16 naar Hilvarenbeek voor hun uitwedstrijd tegen BiksShots. De tegenstanders waren er op gebrand om te winnen, roken een kans, maar de Blauw-wit meiden vochten voor wat ze waard waren, en trokken net aan het langste eind: 35-31. Hun tweede overwinning op rij!

Programma
Zaterdag 1 december:
JongensU16 naar Agathos in Geertruidenberg; JongensU18 naar BCVlissingen, voor de koppositie in de Hoofdklasse
Zondag 2 december, thuis in D'n Dijck om 10u00, JongensU12 tegen Agathos Geertruidenberg; om 11u30, MeisjesU16 tegen BBFMigliore uit Rijen. Uit in Bergen op Zoom: JongensU14 tegen WBBGiants2.

Nieuwe en oude talenten welkom!
Het Roosendaalse basketball is volop in ontwikkeling, en Blauw-Wit kan nog versterking gebruiken bij zowel jeugd als senioren. Ben je sportief, soepel, snel, stevig, en ben je of word je later lang? Ben je ouder dan 8 jaar en van een bal niet bang? Dan is de veelzijdige teamsport Basketball misschien ook wel (weer) iets voor jou! Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook ervaren stafleden, trainers/coaches zijn welkom!

>> Website Blauw-Wit Basketball