De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

18 januari 2021

 • Weer 286 hardrijders op de bon, nu op Gastelseweg
  Het regent nog steeds bonnen voor te hard rijden in Roosendaal. Dit keer zijn zondag 17 januari in de namiddag liefst 286 bestuurders op de bon gegaan die te hard reden op de Gastelseweg.
 • Roosendaler (19) onder invloed THC moet rijbewijs inleveren
  Een 19-jarige Roosendaler, die zaterdagavond laat capriolen uithaalde op een parkeerterrein bij De Stok, is aangehouden omdat hij ook nog onder invloed van THC was. De man moest zijn rijbewijs inleveren.
 • Mannen met bivakmutsen op bedrijventerrein
  Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag 17 januari op een bedrijventerrein in Roosendaal drie mannen staande gehouden. Een van hen is aangehouden omdat hij inbrekerswerktuigen bij zich had.
 • Inbreker loopt tegen lamp door buurtapp Parklaan
  Een succesvolle inbraak in een garage aan de Parklaan in Roosendaal is een inbreker zaterdagmorgen 16 januari toch nog fataal geworden. De man had buiten de waard van de straatapp Parklaan gerekend...
 • Corona-tegemoetkoming voor Roosendaalse verenigingen
  Voor het verenigingsleven in de gemeente Roosendaal heeft de gemeente enkele 'corona-subsidies' ingesteld. Zo is de 'subsidieregeling compensatie amateursportverenigingen' vastgesteld, op grond waarvan sportclubs op aanvraag een compensatie van vijf euro per lid kunnen krijgen.
 • Voor 30 miljoen euro aan cocaïne op Roosendaals bedrijventerrein
  Op een bedrijventerrein in Roosendaal is voor rond de 30 miljoen euro aan cocaïne aangetroffen, zo laat de politie weten. 'Medewerkers van een bedrijf vonden rond de 750 kilo aan pakketten met cocaïne tussen een lading goederen', aldus de politie.
 • Corona: Meer opnames in Bravis ziekenhuis
  De afgelopen dagen is het aantal coronapatiënten in Bravis ziekenhuis gestegen. Vrijdagmorgen 15 januari lagen 48 patiënten met bewezen corona in het Bravis ziekenhuis, van wie 11 op de Intensive Care, zo laat het ziekenhuis weten. Vorige week ging het om 33 patiënten. Inmiddels zijn nu ruim 500 Bravis-medewerkers gevaccineerd.
 • Het weer in Roosendaal: Mogelijk tot 5 cm sneeuw
  We hebben vandaag (zaterdag) te maken met een temperatuur die net boven het vriespunt komt, met koude lucht boven ons. Maar vanaf de oceaan komt een lagedrukgebied met warmere lucht aan, met veel bewolking. En wat heel dikwijls gebeurt bij het verdringen van winterweer: het gaat gepaard met winterse neerslag. In de loop van de middag kan er tot 5 cm sneeuw vallen.
 • Roosendaal wil zich (sterker) profileren als ‘Regenbooggemeente’
  Roosendaal wil zich (sterker) profileren als 'Regenbooggemeente'. Daarom is op de Facebookpagina van de gemeente een reeks video's gestart rond dit thema. In de eerste video legt wethouder Klaar Koenraad uit waarom ze het belangrijk vindt dat zorg- en welzijnsorganisaties aandacht besteden aan genderidentiteit en seksuele diversiteit.
 • Felicitaties voor 100-jarige To Hagens-Beijaarts uit Wouw
  Burgemeester Han van Midden van Roosendaal heeft donderdagmiddag 14 januari weer een bezoek gebracht aan een honderdjarige in zijn gemeente. De tweede al in dit net begonnen jaar. Nu gingen de felicitaties naar mevrouw C. Hagens-Beijaarts, in haar omgeving beter bekend als To. Zij woont nu, naar eigen zeggen, 'op het lekkerste plekske van Wouw'.

Basketballers Blauw-Wit denderen door

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL Afgelopen weekend hebben drie teams van Blauw-wit wedstrijden gespeeld. Vrijdagavond 16 november kwam Heren2 in actie in Tilburg tegen Pendragon3. Beroerd tijdstip voor werkende mannen maar ze deden hun uiterste best om nu eens een wedstrijd te winnen.

Blauw-Wit wist een opgelopen achterstand snel goed te maken, maar daarna was het stuivertje wisselen en de gastheren trokken ook nu weer met een minimaal verschil van 2 puntjes aan het kortste eind: 45-43.

Zaterdag 17 november speelde JongensU14 in Geertruidenberg tegen Agathos, een tegenstander van formaat. Blauw-Wit wist toch al snel een flinke voorsprong op te bouwen van zo'n 16 punten, maar Agathos wist het gat in het tweede kwart toch terug te brengen tot slechts 6 punten.
Na rust konden de Roosendalers beter inspelen op de tegenstanders en de getrainde vaardigheden en technieken zowel in aanval als verdediging goed toe te passen en de voorsprong werd verdubbeld. De eindstand kwam op 32-60 in Blauw-Wit voordeel.

Zondag 18 november stond in Bergen op Zoom de JongensU18 Hoofdklasse derby tussen de nummer 4 WBBGiants en nog ongeslagen nummer 3 Blauw-Wit op het programma. Op papier een topper dus, en dat werd het ook, tenminste voor het Roosendaalse team. In de eerste kwarten bewees Blauw-Wit dat ze in de defense oppermachtig zijn. Wat de Bergenaren ook probeerden, ze kwamen nauwelijks tot scoren.
Maar Blauw-Wit had ook wat moeite met scoren (9-17 en 7-12). Na rust kregen de Roosendalers vleugels, en met veel steals, aanvallende rebounds en bijna iedere aanval scoren, wisten ze maar liefst 50 punten erbij te scoren. De tegenstanders raakten helemaal de weg kwijt.
Via 9-29 en 8-21 kwam de eindstand op 33-79 voor Blauw-Wit. Iedereen heeft een waardevolle bijdrage geleverd; het team straal zelfvertrouwen uit, draait op volle toeren, en zo zijn ze al 6 wedstrijden op rij ongeslagen, en dat gaan ze voor de rest van het seizoen proberen te blijven!

Programma
Komend weekend alleen uitwedstrijden.
Zaterdag 24 november, in Dinteloord: JongensU14 tegen SimpleDribble. In Oosterhout: JongensU16 tegen EastwoodTigers. In Etten-Leur: JongensU12 tegen ELBC. En Heren2 in Vught tegen Octopus2. Zondag 25 november: MeisjesU16 in Hilvarenbeek tegen BiksShots.


>> Website Blauw-Wit Basketball