De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

06 juni 2020

 • Fris en buien
  De regeninstalaties kunnen even uit, al hebben we nog wel meer nodig om een volgende droge periode aan te kunnen. Vandaag komt de zon er goed bij, met soms een bui. De temperatuur blijft steken op 15 of 16 graden, bij een matige, soms bij buien vrij krachtige wind uit zuidwest.
 • Roosendaler en Bergse op scooter klemgereden en bedreigd
  Een Roosendaalse man (27) en een vrouw (26) uit Bergen op Zoom zijn donderdagavond 4 juni door twee mannen met een pistool bedreigd toen ze rond 21:45 uur op een scooter over de Gertrudisboulevard in Bergen op Zoom reden. De politie onderzoekt het incident en vond in een woning waar de twee verdachten uitkwamen, vals geld en drugs.
 • Agent vol in gezicht gespuugd door man die zegt corona te hebben
  Op dinsdagmorgen 2 juni is een 32-jarige Angolese man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het busstation in Roosendaal. De man zou meerdere buschauffeurs hebben mishandeld omdat zij weigerden hem te vervoeren. Ook de politie kreeg het zwaar te verduren. Zo spuugde hij een agent vol in het gezicht, terwijl hij later zei corona te hebben.
 • Sjors Creatief wordt vervolgd in Roosendaal
  CultuurCompaan is weer begonnen met de Roosendaalse editie van Sjors Creatief voor het schooljaar 2020-2021. Gehoopt wordt uiteraard dat het aanbod voor het nieuwe schooljaar weer net zo divers wordt als het dit jaar was. Aanbieders in de gemeente Roosendaal kunnen hun aanbod aan creatieve kennismakingsworkshops of cursussen voor kinderen tot uiterlijk 28 juni aanmelden.
 • Bravis-specialist: ‘Corona motiveert om overgewicht aan te pakken’
  Het nieuws dat coronapatiënten met overgewicht een groot risico lopen om op de Intensive Care te belanden, is een extra motivatie om het gewichtsprobleem aan te pakken. Dat ziet ook Pierre Feskens, bariatrisch chirurg in het Bravis ziekenhuis. Het Behandelcentrum voor Overgewicht en Obesitas in Bergen op Zoom heeft de mogelijkheid om al die nieuwe patiënten te ontvangen. 'Nu de coronadrukte voorbij is, zijn we weer op volle sterkte aan de gang en kunnen we patiënten snel en veilig zien', aldus Feskens.
 • Ron Axt nieuwe bestuurder van Groenhuysen
  Per 1 augustus is Ron Axt (55) het nieuwe lid van de raad van bestuur van Groenhuysen. Samen met de huidige voorzitter Marjolein de Jong gaat hij in het collegial bestuur een belangrijke bijdrage leveren om Groenhuysen de komende jaren op koers te houden en door te ontwikkelen. Groenhuysen beheert in West-Brabant een groot aantal locaties. In Roosendaal vallen onder andere Champetter, BloemscheVaert, Wildenborch, Heerma State, Moerweide, Weihoek en Wiekendael onder Groenhuysen.
 • Voorlopig de laatste zonnige dag
  Vandaag (woensdag) is er weer meer sluierbewolking waar de zon nog door probeert te komen. De temperatuur loopt nog op tot 22 of 23 graden. De wind is al gedraaid richting west tot noordwest en is meest matig.
 • Twee man met gestolen scooter aangehouden
  De politie heeft in de vroege ochtend van dinsdag 2 juni op de Nieuwe Markt in Roosendaal twee mannen aangehouden. Even eerder hadden de agenten de mannen met een scooter in de Raadhuisstraat zien lopen.
 • Corona / Roosendaal op sociale media
  UPDATE DONDERDAG 28 MEI - Hier een selectie van berichten over Corona / Roosendaal die wij op sociale media als Facebook en Twitter tegenkwamen:
 • Hennepkwekerij ontdekt in Toussaintlaan
  Zaterdagavond 30 mei is rond 23.00 uur op basis van anonieme tips in een woning aan de Toussaintlaan in Roosendaal een hennepkwekerij ontmanteld door de politie. In een slaapkamer werd een kweekruimte aangetroffen met in totaal 122 hennepplanten.

Basketballers Blauw-Wit denderen door

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL Afgelopen weekend hebben drie teams van Blauw-wit wedstrijden gespeeld. Vrijdagavond 16 november kwam Heren2 in actie in Tilburg tegen Pendragon3. Beroerd tijdstip voor werkende mannen maar ze deden hun uiterste best om nu eens een wedstrijd te winnen.

Blauw-Wit wist een opgelopen achterstand snel goed te maken, maar daarna was het stuivertje wisselen en de gastheren trokken ook nu weer met een minimaal verschil van 2 puntjes aan het kortste eind: 45-43.

Zaterdag 17 november speelde JongensU14 in Geertruidenberg tegen Agathos, een tegenstander van formaat. Blauw-Wit wist toch al snel een flinke voorsprong op te bouwen van zo'n 16 punten, maar Agathos wist het gat in het tweede kwart toch terug te brengen tot slechts 6 punten.
Na rust konden de Roosendalers beter inspelen op de tegenstanders en de getrainde vaardigheden en technieken zowel in aanval als verdediging goed toe te passen en de voorsprong werd verdubbeld. De eindstand kwam op 32-60 in Blauw-Wit voordeel.

Zondag 18 november stond in Bergen op Zoom de JongensU18 Hoofdklasse derby tussen de nummer 4 WBBGiants en nog ongeslagen nummer 3 Blauw-Wit op het programma. Op papier een topper dus, en dat werd het ook, tenminste voor het Roosendaalse team. In de eerste kwarten bewees Blauw-Wit dat ze in de defense oppermachtig zijn. Wat de Bergenaren ook probeerden, ze kwamen nauwelijks tot scoren.
Maar Blauw-Wit had ook wat moeite met scoren (9-17 en 7-12). Na rust kregen de Roosendalers vleugels, en met veel steals, aanvallende rebounds en bijna iedere aanval scoren, wisten ze maar liefst 50 punten erbij te scoren. De tegenstanders raakten helemaal de weg kwijt.
Via 9-29 en 8-21 kwam de eindstand op 33-79 voor Blauw-Wit. Iedereen heeft een waardevolle bijdrage geleverd; het team straal zelfvertrouwen uit, draait op volle toeren, en zo zijn ze al 6 wedstrijden op rij ongeslagen, en dat gaan ze voor de rest van het seizoen proberen te blijven!

Programma
Komend weekend alleen uitwedstrijden.
Zaterdag 24 november, in Dinteloord: JongensU14 tegen SimpleDribble. In Oosterhout: JongensU16 tegen EastwoodTigers. In Etten-Leur: JongensU12 tegen ELBC. En Heren2 in Vught tegen Octopus2. Zondag 25 november: MeisjesU16 in Hilvarenbeek tegen BiksShots.


>> Website Blauw-Wit Basketball