De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

19 oktober 2019

 • Vluchtende Litouwse (30) na winkeldiefstal aangehouden
  Een winkeldievegge heeft vrijdag 18 oktober kort na het middaguur op straat personeelsleden van een winkel aan de Rucphensebaan (vermoedelijk) bedreigd met een mes, nadat ze betrapt was op winkeldiefstal. Ze is korte tijd later aangehouden door de politie.
 • Roosendaler (36) aangehouden voor zware mishandeling en bedreiging
  De politie heeft zaterdag 19 oktober rond het middaguur een 36-jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man wordt er van verdacht in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober tussen 02.45 uur en 03.10 uur in een café aan de Bredaseweg een 47-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Roosendaal te hebben bedreigd en mishandeld. Beiden deden hiervan aangifte.
 • Weekend met (veel) bewolking
  Storingen blijven ver van ons van west naar oost trekken. In de loop van de week krijgen we meer invloed van hogere drukgebieden. Vandaag (zaterdag) veel bewolking, soms wat lichte regen, misschien dat in de loop van de middag de zon soms erdoor komt. De wind is meest matig uit zuid tot zuidwest, bij een temperatuur van rond 14 of 15 graden.
 • Zaalvoetbal: Opnieuw winst voor Bristol Team VR1
  Bristol VR1 heeft woensdag 16 oktober de reserves van Feyenoord 2 verslagen. De Roosendaalse formatie won van de Rotterdammers met 7-4. Samen met Mazzelstars is Bristol VR1 nu koploper in de hoofdklasse, waar bijgezegd moet worden dat de geel/zwarten een wedstrijd meer gespeeld hebben. Vrijdag 1 november is de kraker tussen beide teams. Bristol Team VR2 won deze week ook (0-7).
 • Bare Essentials brengen country op Sfeerstrand
  Vanuit Beachclub 0165 op het Sfeerstrand in Stadsoevers in Roosendaal klinkt zondagmiddag 20 oktober countrymuziek. Daar zorgt de countryband Bare Essentials voor. Rond 14.00 uur gaan de vijf muzikanten aan de slag en vanaf de eerste klanken kunnen ook bezoekers actief meedoen. Zij krijgen de ruimte om te dansen, of het nou om linedance gaat of 'gewoon meebewegen'.
 • Stenen van Stadskantoor naar vervuilde Markt
  Op de (oude) Markt in Roosendaal moet 200 vierkante meter grond gesaneerd worden omdat die tijdens de kermis verontreinigd is. Een van de attracties heeft daar olie gelekt. Omdat ook de straatstenen verontreinigd zijn, moeten die ook vervangen worden. Dat gebeurt met stenen die voor het Stadskantoor liggen. Dat kan, omdat het Stadskantoor gerenoveerd wordt.
 • Voor tweede keer vaten drugsafval langs Mariabaan in Wouwse Plantage
  De politie doet onderzoek naar twee drugsdumpingen aan de Mariabaan / Kuilweg in Wouwswe Plantage en vraagt getuigen om tips door te geven. De tweede dumping is woensdagmiddag 16 oktober rond 14:50 uur ontdekt. Dit keer ging het om 15 vaten met synthetisch drugsafval in een sloot.
 • Jongens er vandoor met een te koop aangeboden telefoon
  Tijdens een verkoopafspraak is woensdagavond 16 oktober een 33-jarige Bredanaar in Roosendaal door twee jongeren bestolen van zijn telefoon. Een van de verdachten is aangehouden. De benadeelde had rond 22.30 uur op de Breitnerlaan in Roosendaal een verkoopafspraak. Hij liet de telefoon daar aan de twee jongens zien, die vervolgens met de telefoon wegrenden.
 • ‘Toeristenbelasting in Roosendaal is relatief laag’
  'Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Roosendaal betalen een relatief lage toeristenbelasting. Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente een belasting van € 1,16. Dit is nog wel een groei van 0,9% ten opzichte van vorig jaar toen de toeslag nog €1,15 per nacht was'. Dat meldt Vakanty.nl, dat de gegevens van COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) analyseerde.
 • Basketball Blauw-Wit: Overzicht wedstrijden weekend 12-13 okt
  Het afgelopen weekend speelden de basketballers van Blauw-Wit alleen maar uitwedstrijden. Drie werden er verloren. Beide Herenteams wonnen hun wedstrijden, wat het totaal op vier gewonnen uitduels bracht.

Basketballers Blauw-Wit denderen door

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL Afgelopen weekend hebben drie teams van Blauw-wit wedstrijden gespeeld. Vrijdagavond 16 november kwam Heren2 in actie in Tilburg tegen Pendragon3. Beroerd tijdstip voor werkende mannen maar ze deden hun uiterste best om nu eens een wedstrijd te winnen.

Blauw-Wit wist een opgelopen achterstand snel goed te maken, maar daarna was het stuivertje wisselen en de gastheren trokken ook nu weer met een minimaal verschil van 2 puntjes aan het kortste eind: 45-43.

Zaterdag 17 november speelde JongensU14 in Geertruidenberg tegen Agathos, een tegenstander van formaat. Blauw-Wit wist toch al snel een flinke voorsprong op te bouwen van zo'n 16 punten, maar Agathos wist het gat in het tweede kwart toch terug te brengen tot slechts 6 punten.
Na rust konden de Roosendalers beter inspelen op de tegenstanders en de getrainde vaardigheden en technieken zowel in aanval als verdediging goed toe te passen en de voorsprong werd verdubbeld. De eindstand kwam op 32-60 in Blauw-Wit voordeel.

Zondag 18 november stond in Bergen op Zoom de JongensU18 Hoofdklasse derby tussen de nummer 4 WBBGiants en nog ongeslagen nummer 3 Blauw-Wit op het programma. Op papier een topper dus, en dat werd het ook, tenminste voor het Roosendaalse team. In de eerste kwarten bewees Blauw-Wit dat ze in de defense oppermachtig zijn. Wat de Bergenaren ook probeerden, ze kwamen nauwelijks tot scoren.
Maar Blauw-Wit had ook wat moeite met scoren (9-17 en 7-12). Na rust kregen de Roosendalers vleugels, en met veel steals, aanvallende rebounds en bijna iedere aanval scoren, wisten ze maar liefst 50 punten erbij te scoren. De tegenstanders raakten helemaal de weg kwijt.
Via 9-29 en 8-21 kwam de eindstand op 33-79 voor Blauw-Wit. Iedereen heeft een waardevolle bijdrage geleverd; het team straal zelfvertrouwen uit, draait op volle toeren, en zo zijn ze al 6 wedstrijden op rij ongeslagen, en dat gaan ze voor de rest van het seizoen proberen te blijven!

Programma
Komend weekend alleen uitwedstrijden.
Zaterdag 24 november, in Dinteloord: JongensU14 tegen SimpleDribble. In Oosterhout: JongensU16 tegen EastwoodTigers. In Etten-Leur: JongensU12 tegen ELBC. En Heren2 in Vught tegen Octopus2. Zondag 25 november: MeisjesU16 in Hilvarenbeek tegen BiksShots.


>> Website Blauw-Wit Basketball