De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

25 januari 2020

 • Bravis ziekenhuis krijgt moderne hybride OK
  Het operatiekamercomplex (OK) van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom wordt uitgebreid met een hybride OK. Een hybride OK is een klassieke steriele operatiekamer gecombineerd met ingebouwd hightech röntgenapparatuur. Dat maakt deze OK geschikt voor vrijwel alle soorten ingrepen; van minimaal-invasieve (sleutelgatchirurgie) tot traumachirurgie, in sommige gevallen zelfs tegelijkertijd. De verbouwing van OK 1 tot hybride OK is naar verwachting halverwege maart afgrond.
 • BSC gaat nóg meer werk maken van vrouwen- en meidenvoetbal
  De Roosendaalse voetbalvereniging gaat nóg meer werk maken van het vrouwen- en meidenvoetbal. Behalve de twee vrouwenteams komt de club in de komende voorjaarscompetitie ook uit met liefst 6 meidenteams. Om ambities op dit vlak nog meer voeding te geven, komt volgend seizoen Mark van Gils als hoofdtrainer naar de club op Sportpark Vierhoeven. Speciaal voor het vrouwen- en meidenvoetbal.
 • Roosendaalse Annemarie Snels (48) maakt thrillerdebuut
  In de komende Weken van het Spannende Boek in juni maakt de Roosendaalse auteur Annemarie Snels (48) haar thrillerdebuut met het boek 'Waterval'. Het boek komt op 5 juni uit en een dag later (6 juni) houdt ze haar eerste signeersessie in het Dijkcentrum in ROosendaal bij Blz Roosendaal Happy Pages.
 • ‘Wijkgerichte aanpak snippergroen wordt geen heksenjacht’
  De gemeente Roosendaal gaat (opnieuw) proberen orde te scheppen in het oneiglijk gebruik van snippergroen. Dat gebeurt als eerste in de wijken Tolberg en Groot Kroeven. Verantwoordelijk wethouder Inge Raaijmakers zegt dat het beslist geen heksenjacht wordt. Het gaat volgens de gemeente om zo'n 700 strookjes grond. Bewoners kunnen die kopen voor 89 euro per vierkante meter.
 • Stadskantoor nu helemaal buiten spel
  Het Stadskantoor is nu helemaal buiten spel voor gemeentelijke taken. Ambtenaren en bestuurders waren al verhuisd naar het klooster Mariadal in de Vincentiusstraat en gisteren (donderdag 23 januari) was de publieksbalie voor het laatst in het Stadskantoor open. Vanaf maandag 27 januari kan het publiek voor verschillende taken terecht in kantoorruimte aan de Kloosterstraat 2-8, tegenover het Stadskantoor. Weliswaar op afspraak.
 • Tullepetaon zet Roosendaal al op z’n kop
  Roosendaal begint al een beetje Tullepetaonstad te worden. Nieuwe banners en linten met vlaggetjes sieren de Markt al. En voor degenen die denken dat een aantal van die banners verkeerd opgehangen is: het motto in Tullepetaonestad voor dit jaar is 'Draai 't mar om'... Daar is dus bij het ophangen over nagedacht...
 • ‘Muziek bij de Buren’ in 17 Roosendaalse huiskamers (2 februari)
  Op zondag 2 februari openen maar liefst 17 gastvrije huiskamers in heel Roosendaal hun deuren voor de eerste editie van Muziek bij de Buren Roosendaal. Hét landelijke huiskamerfestival waarbij huiskamers een podium bieden voor lokaal muzikaal talent en buren en stadsgenoten van harte welkom zijn om te komen luisteren en elkaar te ontmoeten.
 • Indeling van de meidenteams in de voorjaarscompetitie ’20
  In de nieuwe voorjaarscompetitie spelen de meiden van Roosendaal MO19 en DVO'60 MO19 weer tegen elkaar. Beide teams spelen nu in de tweede klasse 2. Het was het team van Roosendaal in de najaarscompetitie niet gelukt om zich te handhaven in de le klasse 01. In de 2e klasse 02 spelen 12 teams. De eerste derby tussen de teams die beide Sportpark Hulsdonk als thuisbasis hebben, is op 14 maart. De meiden van DVO'60 zijn dan de gastvrouwen.
 • Vijf van oorsprong Roosendaalse kunstenaars zetten Tongerlohuys op z’n kop
  In het Tongerlohuys in Roosendaal is van 2 februari t/m 21 juni 2020 de expositie 'Tong IV' te zien. Daarin krijgen vijf van oosprong Roosendaalse kunstenaars de vrijheid te spelen met de collectie van museum Tongerlohuys én er met eigen kunstwerken op te reageren.
 • Elfde CycleSensation is op zaterdag 1 februari
  Het jaarlijks CycleSensation in de St. Jan in Roosendaal is dit jaar op zaterdag 1 februari. Team Doelbewust verzamelt met dit evenement geld in voor Stichting Roparun, de palliatieve zorg voor kankerpatiënten en regionale kanker gerelateerde doelen. De opbrengst van het Kidsblok gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij (KIKA).

Basketball: herenteams Blauw-Wit last van off-day

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL Afgelopen zaterdag hadden beide herenteams van Blauw-Wit duidelijk last van een off-day. Beide teams misten een aantal basisspelers en dat was in de uitslag te merken. Gelukkig maakten de jeugdteams zondag het weekend weer goed!

Zaterdag 10 november kwam Heren1 in actie in Schijndel. Bij Blauw-Wit ontbraken maar liefst 4 basisspelers, en daardoor miste lengte en scorend vermogen (goed voor ruim 30 punten per wedstrijd, over afgelopen wedstrijden).

Schijndel rook z'n kans en zetten een gesloten zoneverdediging neer, waartegen Blauw-wit slechts afstandsschoten kon nemen en die vielen dus te vaak niet, en ook de rebounds konden ondanks hard werken van de enige lange man Michael Bolmers, maar nauwelijks gepakt worden.
De scheidsrechter wist in z'n eentje de wedstrijd redelijk in de hand te houden, maar de oplopende foutenlast speelde Blauw-Wit behoorlijk parten. In de slotfase wisten de Roosendalers toch nog bijna aan te sluiten, maar de beslissende kans miste en Schijndel stuntte: 72-69. De ongeslagen status is Blauw-Wit kwijt, en de marges in deze klasse waren toch al heel klein.
Met nog 15 wedstrijden te gaan, gaan de Roosendalers nu samen met het Vughtse Octopus aan kop in de Overgangsklasse.

Heren2 kwam met 6 spelers ook al verre van compleet, in actie in Oisterwijk tegen Taxandria Pilots. De maar nauwelijks op elkaar ingespeelde Roosendaalse gelegenheidsformatie van jong en oud miste organisatie en scoringskracht tegenover de forse en geroutineerde tegenstanders. De wedstrijd eindigde in een 77-32 stand.

Zondag 11 november verliep het voor Blauw-Wit in D'n Dijck een stuk voordeliger. JongensU12 ontving de tot dan ongeslagen koploper Barons uit Breda. Deze keer waren de Roosendalers bijna compleet, en wisten ze met stevig en snel spel en vooral slim gebruik te maken van de verplichte spelerswissels de tegenstanders al vlug op achterstand te zetten.
Mooi samenspel, rebounds werden vaak gepakt, en heel nette scores gemaakt. Maar Barons deed er alles aan om ongeslagen te blijven, en via 16-5,16-19,20-15 en 6-11 kwam de eindstand op een mooie 58-50 winst voor Blauw-Wit.

MeisjesU16 kreeg BiksShots uit Hilvarenbeek op bezoek, en speelde met 8 speelsters (nog steeds 3 geblesseerden) een prima wedstrijd. Ook de tegenstander bleek geplaagd door blessures, en was maar met 6 speelsters. Na de bijna-winst van vorige week, stond er een gretig Blauw-Wit dat nu écht eens moest winnen.
Na de eerste helft met zoneverdediging, werd toch snel naar man-to-man overgestapt en wist Blauw-Wit de voorsprong te vergroten. Mooie snelle aanvallen werden goed afgerond door Romy en Danique, en onder het bord speelde Marjolijn een hele sterke partij. Ruststand 21-13, eindstand 65-28.

JongensU16 kwam in actie tegen SimpleDribble uit Steenbergen. Na het gevoelige verlies van vorige week tegen Giants, waar niets goed leek te gaan, was de thuisclub super gemotiveerd om een goede wedstrijd te laten zien. Ze maakten het SimpleDribble al in de beginfase moeilijk.
Na elke score werd er over het hele veld fel man-to-man gespeeld en dit zorgde ervoor dat het 1e kwart met 27-3 werd afgesloten. De rest van de wedstrijd werd gebruikt om te oefenen op spelsystemen, wat af en toe goed uitpakte. Het hele team werkte hard over het hele veld en de eindscore van 96-16 was dan ook meer dan verdiend. Grote aanjager was Bobby de Meulder die zowel verdedigend als aanvallend met 34 punten meer dan verdienstelijk speelde.

Ook JongensU14 kreeg SimpleDribble als tegenstander te gast. Ze hadden eveneens weinig moeite met de Steenbergse verdediging en wisten ook hun wedstrijd, weliswaar met iets minder ruime cijfers, te winnen: 62-32.

Programma Vrijdag 16 november: Heren2 naar Pendragon4 in Tilburg. Zaterdag 17 november: JongensU14 naar Agathos in Geertruidenberg. Zondag 18 november: JongensU18 naar WBBGiants in Bergen op Zoom (topper!).

>> Website Blauw-Wit Basketball