De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

19 oktober 2019

 • Vluchtende Litouwse (30) na winkeldiefstal aangehouden
  Een winkeldievegge heeft vrijdag 18 oktober kort na het middaguur op straat personeelsleden van een winkel aan de Rucphensebaan (vermoedelijk) bedreigd met een mes, nadat ze betrapt was op winkeldiefstal. Ze is korte tijd later aangehouden door de politie.
 • Roosendaler (36) aangehouden voor zware mishandeling en bedreiging
  De politie heeft zaterdag 19 oktober rond het middaguur een 36-jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man wordt er van verdacht in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober tussen 02.45 uur en 03.10 uur in een café aan de Bredaseweg een 47-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Roosendaal te hebben bedreigd en mishandeld. Beiden deden hiervan aangifte.
 • Weekend met (veel) bewolking
  Storingen blijven ver van ons van west naar oost trekken. In de loop van de week krijgen we meer invloed van hogere drukgebieden. Vandaag (zaterdag) veel bewolking, soms wat lichte regen, misschien dat in de loop van de middag de zon soms erdoor komt. De wind is meest matig uit zuid tot zuidwest, bij een temperatuur van rond 14 of 15 graden.
 • Zaalvoetbal: Opnieuw winst voor Bristol Team VR1
  Bristol VR1 heeft woensdag 16 oktober de reserves van Feyenoord 2 verslagen. De Roosendaalse formatie won van de Rotterdammers met 7-4. Samen met Mazzelstars is Bristol VR1 nu koploper in de hoofdklasse, waar bijgezegd moet worden dat de geel/zwarten een wedstrijd meer gespeeld hebben. Vrijdag 1 november is de kraker tussen beide teams. Bristol Team VR2 won deze week ook (0-7).
 • Bare Essentials brengen country op Sfeerstrand
  Vanuit Beachclub 0165 op het Sfeerstrand in Stadsoevers in Roosendaal klinkt zondagmiddag 20 oktober countrymuziek. Daar zorgt de countryband Bare Essentials voor. Rond 14.00 uur gaan de vijf muzikanten aan de slag en vanaf de eerste klanken kunnen ook bezoekers actief meedoen. Zij krijgen de ruimte om te dansen, of het nou om linedance gaat of 'gewoon meebewegen'.
 • Stenen van Stadskantoor naar vervuilde Markt
  Op de (oude) Markt in Roosendaal moet 200 vierkante meter grond gesaneerd worden omdat die tijdens de kermis verontreinigd is. Een van de attracties heeft daar olie gelekt. Omdat ook de straatstenen verontreinigd zijn, moeten die ook vervangen worden. Dat gebeurt met stenen die voor het Stadskantoor liggen. Dat kan, omdat het Stadskantoor gerenoveerd wordt.
 • Voor tweede keer vaten drugsafval langs Mariabaan in Wouwse Plantage
  De politie doet onderzoek naar twee drugsdumpingen aan de Mariabaan / Kuilweg in Wouwswe Plantage en vraagt getuigen om tips door te geven. De tweede dumping is woensdagmiddag 16 oktober rond 14:50 uur ontdekt. Dit keer ging het om 15 vaten met synthetisch drugsafval in een sloot.
 • Jongens er vandoor met een te koop aangeboden telefoon
  Tijdens een verkoopafspraak is woensdagavond 16 oktober een 33-jarige Bredanaar in Roosendaal door twee jongeren bestolen van zijn telefoon. Een van de verdachten is aangehouden. De benadeelde had rond 22.30 uur op de Breitnerlaan in Roosendaal een verkoopafspraak. Hij liet de telefoon daar aan de twee jongens zien, die vervolgens met de telefoon wegrenden.
 • ‘Toeristenbelasting in Roosendaal is relatief laag’
  'Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Roosendaal betalen een relatief lage toeristenbelasting. Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente een belasting van € 1,16. Dit is nog wel een groei van 0,9% ten opzichte van vorig jaar toen de toeslag nog €1,15 per nacht was'. Dat meldt Vakanty.nl, dat de gegevens van COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) analyseerde.
 • Basketball Blauw-Wit: Overzicht wedstrijden weekend 12-13 okt
  Het afgelopen weekend speelden de basketballers van Blauw-Wit alleen maar uitwedstrijden. Drie werden er verloren. Beide Herenteams wonnen hun wedstrijden, wat het totaal op vier gewonnen uitduels bracht.

Basketball: herenteams Blauw-Wit last van off-day

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL Afgelopen zaterdag hadden beide herenteams van Blauw-Wit duidelijk last van een off-day. Beide teams misten een aantal basisspelers en dat was in de uitslag te merken. Gelukkig maakten de jeugdteams zondag het weekend weer goed!

Zaterdag 10 november kwam Heren1 in actie in Schijndel. Bij Blauw-Wit ontbraken maar liefst 4 basisspelers, en daardoor miste lengte en scorend vermogen (goed voor ruim 30 punten per wedstrijd, over afgelopen wedstrijden).

Schijndel rook z'n kans en zetten een gesloten zoneverdediging neer, waartegen Blauw-wit slechts afstandsschoten kon nemen en die vielen dus te vaak niet, en ook de rebounds konden ondanks hard werken van de enige lange man Michael Bolmers, maar nauwelijks gepakt worden.
De scheidsrechter wist in z'n eentje de wedstrijd redelijk in de hand te houden, maar de oplopende foutenlast speelde Blauw-Wit behoorlijk parten. In de slotfase wisten de Roosendalers toch nog bijna aan te sluiten, maar de beslissende kans miste en Schijndel stuntte: 72-69. De ongeslagen status is Blauw-Wit kwijt, en de marges in deze klasse waren toch al heel klein.
Met nog 15 wedstrijden te gaan, gaan de Roosendalers nu samen met het Vughtse Octopus aan kop in de Overgangsklasse.

Heren2 kwam met 6 spelers ook al verre van compleet, in actie in Oisterwijk tegen Taxandria Pilots. De maar nauwelijks op elkaar ingespeelde Roosendaalse gelegenheidsformatie van jong en oud miste organisatie en scoringskracht tegenover de forse en geroutineerde tegenstanders. De wedstrijd eindigde in een 77-32 stand.

Zondag 11 november verliep het voor Blauw-Wit in D'n Dijck een stuk voordeliger. JongensU12 ontving de tot dan ongeslagen koploper Barons uit Breda. Deze keer waren de Roosendalers bijna compleet, en wisten ze met stevig en snel spel en vooral slim gebruik te maken van de verplichte spelerswissels de tegenstanders al vlug op achterstand te zetten.
Mooi samenspel, rebounds werden vaak gepakt, en heel nette scores gemaakt. Maar Barons deed er alles aan om ongeslagen te blijven, en via 16-5,16-19,20-15 en 6-11 kwam de eindstand op een mooie 58-50 winst voor Blauw-Wit.

MeisjesU16 kreeg BiksShots uit Hilvarenbeek op bezoek, en speelde met 8 speelsters (nog steeds 3 geblesseerden) een prima wedstrijd. Ook de tegenstander bleek geplaagd door blessures, en was maar met 6 speelsters. Na de bijna-winst van vorige week, stond er een gretig Blauw-Wit dat nu écht eens moest winnen.
Na de eerste helft met zoneverdediging, werd toch snel naar man-to-man overgestapt en wist Blauw-Wit de voorsprong te vergroten. Mooie snelle aanvallen werden goed afgerond door Romy en Danique, en onder het bord speelde Marjolijn een hele sterke partij. Ruststand 21-13, eindstand 65-28.

JongensU16 kwam in actie tegen SimpleDribble uit Steenbergen. Na het gevoelige verlies van vorige week tegen Giants, waar niets goed leek te gaan, was de thuisclub super gemotiveerd om een goede wedstrijd te laten zien. Ze maakten het SimpleDribble al in de beginfase moeilijk.
Na elke score werd er over het hele veld fel man-to-man gespeeld en dit zorgde ervoor dat het 1e kwart met 27-3 werd afgesloten. De rest van de wedstrijd werd gebruikt om te oefenen op spelsystemen, wat af en toe goed uitpakte. Het hele team werkte hard over het hele veld en de eindscore van 96-16 was dan ook meer dan verdiend. Grote aanjager was Bobby de Meulder die zowel verdedigend als aanvallend met 34 punten meer dan verdienstelijk speelde.

Ook JongensU14 kreeg SimpleDribble als tegenstander te gast. Ze hadden eveneens weinig moeite met de Steenbergse verdediging en wisten ook hun wedstrijd, weliswaar met iets minder ruime cijfers, te winnen: 62-32.

Programma Vrijdag 16 november: Heren2 naar Pendragon4 in Tilburg. Zaterdag 17 november: JongensU14 naar Agathos in Geertruidenberg. Zondag 18 november: JongensU18 naar WBBGiants in Bergen op Zoom (topper!).

>> Website Blauw-Wit Basketball