Basketball: Weer winst voor Blauw-Wit Heren1

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL Afgelopen weekend was het volle bak voor de teams van Blauw-Wit. Beide herenteams, de meisjesU16, JongensU16 en JongensU12 haalden mooie resultaten in hun uitwedstrijden, en JongensU14 en U18 wisten thuis in D’n Dijck hun wedstrijden te winnen. Heren1 is nog steeds ongeslagen.

Zaterdag 27 oktober speelden de JongensU16 tegen SimpleDribble in Steenbergen. Blauw-Wit speelde in het eerste kwart vanuit een zoneverdediging en na een score man-to-man press over het hele veld. De druk voor de thuisclub bleek daardoor te groot en na 10 minuten stond het al 7-25.
Vanaf toen schakelde Blauw-Wit over op man-to-man verdediging op eigen helft, zodat SimpleDribble in ieder geval de bal over de middellijn kon brengen, maar ook dat wisten ze niet in scores om te zetten, ruststand 9-44. Na rust pakte Blauw-Wit door fel te verdedigen veel balwinst, maar verzuimde te vaak om te scoren: afstandschoten vielen niet en ook diverse lay-ups werden gemist, waardoor de eindstand van 22-85 nog vrij laag uitviel.

Na de clubgenoten van U16 kwamen de JongensU12 in Steenbergen in actie tegen SimpleDribble. De tegenstander was ook hier duidelijk van een ander niveau en de Roosendalers wisten al snel een flinke voorsprong op te bouwen. De tegenstanders liepen keer op keer vast op Blauw-Wit’s strakke verdediging, en vooral ook op hun eigen teamgenoten, maar bij Blauw-Wit liepen de geoefende aanvals-spelletjes nog onvoldoende.
Vooral de wat gemakkelijk genomen afstandsschoten misten vaak doel en het rondspelen en insnijden naar de basket werd vaak vergeten. Maar toch waren er heel mooie acties te zien en de verdiende 54-12 wedstrijdwinst ging mee naar Roosendaal.

MeisjesU16 had zaterdagmiddag wedstrijd in Tilburg tegen HighFive. Het door blessures en ziekte geplaagde team speelde met 6 meiden een goede wedstrijd, maar ze kwamen tekort in tweede helft tegen de ploeg die kon blijven doorwisselen.
Blauw-Wit speelde vooral de eerste helft goed mee (1e kwart 9-5, 2e kwart 15-9) maar toen Danique de Bruin, die prima het spel verdeelde ook nog haar knie blesseerde vlak voor rust (en Laurien met haar knieblessure sowieso alleen maar in het veld kon staan) werd het de tweede helft wel heel moeilijk.
Toch bleef Blauw-Wit goed verdedigen en speelde mooie aanvallen, die helaas niet allemaal in scores eindigde. Via 21-8 en 23-7 kwam de eindstand toch nog op dik 68-29. Maar de meiden waren toch dik tevreden met hoe ze gespeeld hebben en als bij de thuiswedstrijd weer iedereen gezond is, zouden ze moeten kunnen winnen.
Pleuni Lodiers speelde de hele wedstrijd voor Blauw-Wit en miste maar 1 vrije worp op het laatst. Romy Resende maakte een paar hele mooie ballen en werd topscorer met 10 punten.

Heren2 speelde tegen Barons4 in Breda: Voor een aantal was het de eerste competitiewedstrijd na vele jaren. Het duurde even voor de Roosendalers tot scoren wisten te komen, maar toen ging het lopen: de ene na de andere mooie score, weliswaar niet helemaal zoals de coach bedoeld had, maar Blauw-Wit nam een mooie voorsprong, 13-17.
Het tweede kwart ging ook voortvarend maar na een time-out kwam Barons steviger terug in de wedstrijd. Blauw-Wit kreeg het moeilijk tegen de fysiek spelende tegenstanders. De scheidsrechters zagen wat P's over het hoofd van de Barons, en daartegen reclameren leverde Blauw-Wit een T-fout op. Gelukkig wist Barons daar niet van te profiteren. Ruststand: 33-36.
Blauw-Wit’s coach Philip Poot benadrukte dat de verdediging beter moest. Na rust bleef Blauw-Wit scoren maar ook Barons ging goed mee en de teams bleven dicht bij elkaar qua score. Na het 3e kwart stond Blauw-Wit nog nipt voor: 57-60. Het 4e kwart moest Blauw-wit proberen om Barons van scoren af te houden. Maar van minuut 3 tot minuut 8 lukte het Blauw-Wit ook niet om te scoren en werd het spannend: Blauw-Wit stond met 1punt voor.
De vrije worpen van Barons lukten nu wel en ze scoorden nog een keer. Blauw-Wit kwam op 3 punten achterstand. De laatste seconden kreeg Blauw-Wit nog vrije worpen. De eerste gaat erin en de 2e ook. Nog 1 punt, maar Barons hield de bal en de wedstrijd eindigde in het voordeel van Barons: 71-70.

Blauw-Wit Heren1, volgens ingewijden dé titelkandidaat in de Heren Overgangsklasse Zuid, ging op bezoek in Rijen voor de wedstrijd tegen de nummer laatst, BBFMigliore. Blauw-Wit’s coach Siward D’Leon nam de gelegenheid om te experimenteren met verschillende verdedigingsvormen en daarbij alle spelers flink wat speeltijd in verschillende teamsamenstellingen te laten maken.
Hoewel het soms wat minder soepel liep, was het leerzaam, en de voorsprong is daarbij nooit in gevaar gekomen. Belangrijkst was volgens de coach dat duidelijk bleek dat alle spelers in het team nauwelijks voor elkaar onder doen.
Migliore bleef flink tegenstand bieden en daardoor kwam er toch een flinke score op het bord: 86-95 in het voordeel van Blauw-Wit, en de Roosendalers staan na 5 wedstrijden nog altijd ongeslagen aan kop!

Zondagochtend 28 oktober ontving JongensU14 in D’n Dijck het team van Agathos uit Geertruidenberg. Blauw-Wit startte wat voorzichtig (12-10), maar wist vooral door felheid en snelle balonderscheppingen gevolgd door scores een flinke voorsprong op te bouwen. Vooral het tweede kwart vlogen de scores erin (20-10) en werd eigenlijk de wedstrijd beslist.
De tegenstander deed verwoede pogingen om het tij te keren (18-14), en kwam in het laatste kwart nog even flink terug (12-19), maar Blauw-Wit hield voorsprong en won met 62-53.

JongensU18, ook nog steeds ongeslagen in de Hoofdklasse Zuid, kreeg zondagmiddag BCTitans uit Kerkrade op bezoek, op papier ook een kanshebber voor de titel, met evenveel punten als Blauw-Wit uit een wedstrijd meer. Het ging vrij lang gelijk op, maar Blauw-Wit wist meer rendement te halen uit de doelpogingen, waaronder enkele 3-punters (21-16).
< Wel ging het over en weer ten koste van veel persoonlijke fouten. Het tweede kwart zetten ze flink door en Blauw-Wit’s gevreesde 1-3-1 zone-press was bijna onneembaar (17-8). Na rust wisten de bezoekers nog even terug te komen in de wedstrijd (16-16), maar in de slotfase wisten de Roosendalers de voorsprong met opnieuw enkele fraaie 3-punters veilig te stellen en via 15-10 eindigde de wedstrijd in een mooie 69-50.

Programma
Zaterdag 3 november,
uit in Geertruidenberg: Blauw-Wit JongensU12 tegen Agathos;
“thuis” in Bergen op Zoom, sporthal Tuinwijk: Blauw-Wit MeisjesU16 tegen Waldric MU16-1 uit Woudrichem.

Zondag 4 november,
thuis in D’n Dijck weer volop (top)basketball:
11:30 Blauw-Wit JongensU16 tegen WBBGiants JU16 uit Bergen op Zoom;
13:15 Blauw-Wit JongensU14 tegen WBB Giants JU14-1 uit Bergen op Zoom;
15:00 Blauw-Wit Heren2 tegen Glaslijn/Barons Heren-4 uit Breda;
17:00 Blauw-Wit’s Overgangsklasse Heren1 tegen BCVlissingen Heren-2.

Uit in Maastricht: Blauw-Wit’s hoofdklasse JongensU18 tegen BCKimbria.

>> Website Blauw-Wit Basketball