De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

19 oktober 2019

 • Vluchtende Litouwse (30) na winkeldiefstal aangehouden
  Een winkeldievegge heeft vrijdag 18 oktober kort na het middaguur op straat personeelsleden van een winkel aan de Rucphensebaan (vermoedelijk) bedreigd met een mes, nadat ze betrapt was op winkeldiefstal. Ze is korte tijd later aangehouden door de politie.
 • Roosendaler (36) aangehouden voor zware mishandeling en bedreiging
  De politie heeft zaterdag 19 oktober rond het middaguur een 36-jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man wordt er van verdacht in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober tussen 02.45 uur en 03.10 uur in een café aan de Bredaseweg een 47-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Roosendaal te hebben bedreigd en mishandeld. Beiden deden hiervan aangifte.
 • Weekend met (veel) bewolking
  Storingen blijven ver van ons van west naar oost trekken. In de loop van de week krijgen we meer invloed van hogere drukgebieden. Vandaag (zaterdag) veel bewolking, soms wat lichte regen, misschien dat in de loop van de middag de zon soms erdoor komt. De wind is meest matig uit zuid tot zuidwest, bij een temperatuur van rond 14 of 15 graden.
 • Zaalvoetbal: Opnieuw winst voor Bristol Team VR1
  Bristol VR1 heeft woensdag 16 oktober de reserves van Feyenoord 2 verslagen. De Roosendaalse formatie won van de Rotterdammers met 7-4. Samen met Mazzelstars is Bristol VR1 nu koploper in de hoofdklasse, waar bijgezegd moet worden dat de geel/zwarten een wedstrijd meer gespeeld hebben. Vrijdag 1 november is de kraker tussen beide teams. Bristol Team VR2 won deze week ook (0-7).
 • Bare Essentials brengen country op Sfeerstrand
  Vanuit Beachclub 0165 op het Sfeerstrand in Stadsoevers in Roosendaal klinkt zondagmiddag 20 oktober countrymuziek. Daar zorgt de countryband Bare Essentials voor. Rond 14.00 uur gaan de vijf muzikanten aan de slag en vanaf de eerste klanken kunnen ook bezoekers actief meedoen. Zij krijgen de ruimte om te dansen, of het nou om linedance gaat of 'gewoon meebewegen'.
 • Stenen van Stadskantoor naar vervuilde Markt
  Op de (oude) Markt in Roosendaal moet 200 vierkante meter grond gesaneerd worden omdat die tijdens de kermis verontreinigd is. Een van de attracties heeft daar olie gelekt. Omdat ook de straatstenen verontreinigd zijn, moeten die ook vervangen worden. Dat gebeurt met stenen die voor het Stadskantoor liggen. Dat kan, omdat het Stadskantoor gerenoveerd wordt.
 • Voor tweede keer vaten drugsafval langs Mariabaan in Wouwse Plantage
  De politie doet onderzoek naar twee drugsdumpingen aan de Mariabaan / Kuilweg in Wouwswe Plantage en vraagt getuigen om tips door te geven. De tweede dumping is woensdagmiddag 16 oktober rond 14:50 uur ontdekt. Dit keer ging het om 15 vaten met synthetisch drugsafval in een sloot.
 • Jongens er vandoor met een te koop aangeboden telefoon
  Tijdens een verkoopafspraak is woensdagavond 16 oktober een 33-jarige Bredanaar in Roosendaal door twee jongeren bestolen van zijn telefoon. Een van de verdachten is aangehouden. De benadeelde had rond 22.30 uur op de Breitnerlaan in Roosendaal een verkoopafspraak. Hij liet de telefoon daar aan de twee jongens zien, die vervolgens met de telefoon wegrenden.
 • ‘Toeristenbelasting in Roosendaal is relatief laag’
  'Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Roosendaal betalen een relatief lage toeristenbelasting. Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente een belasting van € 1,16. Dit is nog wel een groei van 0,9% ten opzichte van vorig jaar toen de toeslag nog €1,15 per nacht was'. Dat meldt Vakanty.nl, dat de gegevens van COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) analyseerde.
 • Basketball Blauw-Wit: Overzicht wedstrijden weekend 12-13 okt
  Het afgelopen weekend speelden de basketballers van Blauw-Wit alleen maar uitwedstrijden. Drie werden er verloren. Beide Herenteams wonnen hun wedstrijden, wat het totaal op vier gewonnen uitduels bracht.

Basketball: Blauw-Wit jongensU18 nog ongeslagen

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL Klapper van de basketball-wedstrijden bij Blauw-Wit was afgelopen weekend de wedstrijd in de Hoofdklasse Zuid-NL van de nog ongeslagen Blauw-Wit jongensU18 tegen YellowSox uit Bakel. Ook deze wedstrijd pakten de Roosendalers: 49-42.

Er kwamen dit weekend 3 teams van Blauw-Wit in actie. Eigenlijk had vrijdagavond 19 oktober Blauw-Wit Heren2 in Tilburg tegen het studentenbasketballteam Pendragon3 moeten spelen, maar die wedstrijd werd op het laatste moment afgezegd omdat het eerste team van Pendragon een landelijke Bekerwedstrijd moest spelen. De wedstrijd tegen Blauw-Wit wordt op later datum ingehaald.

JongensU16 kwam zaterdag 20 oktober in actie tegen Virtus in Werkendam. Blauw-Wit startte vanuit een zoneverdediging, en al snel bleek dat Virtus nog in opbouw was: zowel aanvallend als verdedigend liep het bij hen niet goed. Blauw-Wit zette met veel steals gevolgd door snelle scores de thuisclub al snel op flinke achterstand: Na het 1e kwart stond 2-26 op het bord.
Na elke score van Blauw-wit werd over het hele veld agressief man-to-man verdedigd, waardoor het eenrichtingsverkeer werd richting de basket van Virtus. Halverwege de wedstrijd werd het spel wat rommeliger en scoorde Virtus nog wat punten. Aan het eind van het 3e kwart en in het 4e kwart werd het tempo opgeschroefd en won Blauw-Wit met een forse 30-115.

Zondag 21 oktober ontving het tijdelijk helaas door blessures behoorlijk ingekrompen MeisjesU16 in D’n Dijck WBBGiants uit Bergen op Zoom. De Roosendaalse meiden misten vooral wat gretigheid, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.
De weg naar de basket werd daardoor wat lang en stuitte vaak op de beter georganiseerde verdediging van de bezoekers. Vooruitgang was bij Blauw-Wit te zien in zowel de strakke zone verdediging als in enkele mooie aanvallende acties. Maar het bleek niet genoeg om WBBGiants van een hoge score af te houden. De winst van 76-19 ging mee naar Bergen op Zoom.

Klapper van het weekend was deze keer de wedstrijd in de Hoofdklasse Zuid-NL van de nog ongeslagen Blauw-Wit jongensU18 tegen YellowSox uit Bakel, een voor de Roosendalers nieuw team, en naar verwachting de eerste écht serieuze tegenstander.
Blauw-Wit trof een stel harde werkers uit Oost-Brabant, die fel waren op de bal, stevige 1-tegen-1 acties konden maken, en het kostte duidelijk moeite om in het eigen spel te komen. Eerste kwart ging gelijk op: 12-13.
Het tweede kwart viel aan Blauw-Wit zijde bijna helemaal niets: veel gemiste kansen, slordig spel en veel onnodig balverlies, maar gelukkig toch een redelijk effectieve verdediging: YellowSox bouwde een lichte voorsprong op: 4-11, stand bij rust 16-24.
Na de nodige peptalk in de rust stond er gelukkig een heel veel beter spelend team, dat met een felle 1-3-1 zone-press de tegenstander onder druk zette en bal op bal wist te stealen en in score wist om te zetten. Via 17-7 ging Blauw-Wit erop en erover en in het 4e kwart werd het koelbloedig afgemaakt met 18-11 en wisten ze ook hun 3e wedstrijd winnend af te sluiten: 49-42.

Programma
Zaterdag 27 oktober:
in Steenbergen: JongensU16 tegen SimpleDribbleU16, gevolgd door JongensU12 tegen SimpleDribbleU12; in Breda: Heren-2 tegen Glaslijn/Barons-4; in Tilburg: MeisjesU16-1 tegen High Five; in Rijen: Blauw-Wit Heren-1 nog altijd ongeslagen koploper, tegen BBFMigliore, momenteel hekkensluiter in de Overgangsklasse Zuid-NL.
Zondag 28 oktober:
in D’n Dijck: om 10:00, JongensU14 tegen Agathos uit Geertruidenberg; om 11:45, JongensU18 tegen BCTitans uit Kerkrade, opnieuw een klapper want een directe concurrent voor de titel in de U18 Hoofdklasse Zuid-NL.

>> Website Blauw-Wit Basketball