De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

25 januari 2020

 • Bravis ziekenhuis krijgt moderne hybride OK
  Het operatiekamercomplex (OK) van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom wordt uitgebreid met een hybride OK. Een hybride OK is een klassieke steriele operatiekamer gecombineerd met ingebouwd hightech röntgenapparatuur. Dat maakt deze OK geschikt voor vrijwel alle soorten ingrepen; van minimaal-invasieve (sleutelgatchirurgie) tot traumachirurgie, in sommige gevallen zelfs tegelijkertijd. De verbouwing van OK 1 tot hybride OK is naar verwachting halverwege maart afgrond.
 • BSC gaat nóg meer werk maken van vrouwen- en meidenvoetbal
  De Roosendaalse voetbalvereniging gaat nóg meer werk maken van het vrouwen- en meidenvoetbal. Behalve de twee vrouwenteams komt de club in de komende voorjaarscompetitie ook uit met liefst 6 meidenteams. Om ambities op dit vlak nog meer voeding te geven, komt volgend seizoen Mark van Gils als hoofdtrainer naar de club op Sportpark Vierhoeven. Speciaal voor het vrouwen- en meidenvoetbal.
 • Roosendaalse Annemarie Snels (48) maakt thrillerdebuut
  In de komende Weken van het Spannende Boek in juni maakt de Roosendaalse auteur Annemarie Snels (48) haar thrillerdebuut met het boek 'Waterval'. Het boek komt op 5 juni uit en een dag later (6 juni) houdt ze haar eerste signeersessie in het Dijkcentrum in ROosendaal bij Blz Roosendaal Happy Pages.
 • ‘Wijkgerichte aanpak snippergroen wordt geen heksenjacht’
  De gemeente Roosendaal gaat (opnieuw) proberen orde te scheppen in het oneiglijk gebruik van snippergroen. Dat gebeurt als eerste in de wijken Tolberg en Groot Kroeven. Verantwoordelijk wethouder Inge Raaijmakers zegt dat het beslist geen heksenjacht wordt. Het gaat volgens de gemeente om zo'n 700 strookjes grond. Bewoners kunnen die kopen voor 89 euro per vierkante meter.
 • Stadskantoor nu helemaal buiten spel
  Het Stadskantoor is nu helemaal buiten spel voor gemeentelijke taken. Ambtenaren en bestuurders waren al verhuisd naar het klooster Mariadal in de Vincentiusstraat en gisteren (donderdag 23 januari) was de publieksbalie voor het laatst in het Stadskantoor open. Vanaf maandag 27 januari kan het publiek voor verschillende taken terecht in kantoorruimte aan de Kloosterstraat 2-8, tegenover het Stadskantoor. Weliswaar op afspraak.
 • Tullepetaon zet Roosendaal al op z’n kop
  Roosendaal begint al een beetje Tullepetaonstad te worden. Nieuwe banners en linten met vlaggetjes sieren de Markt al. En voor degenen die denken dat een aantal van die banners verkeerd opgehangen is: het motto in Tullepetaonestad voor dit jaar is 'Draai 't mar om'... Daar is dus bij het ophangen over nagedacht...
 • ‘Muziek bij de Buren’ in 17 Roosendaalse huiskamers (2 februari)
  Op zondag 2 februari openen maar liefst 17 gastvrije huiskamers in heel Roosendaal hun deuren voor de eerste editie van Muziek bij de Buren Roosendaal. Hét landelijke huiskamerfestival waarbij huiskamers een podium bieden voor lokaal muzikaal talent en buren en stadsgenoten van harte welkom zijn om te komen luisteren en elkaar te ontmoeten.
 • Indeling van de meidenteams in de voorjaarscompetitie ’20
  In de nieuwe voorjaarscompetitie spelen de meiden van Roosendaal MO19 en DVO'60 MO19 weer tegen elkaar. Beide teams spelen nu in de tweede klasse 2. Het was het team van Roosendaal in de najaarscompetitie niet gelukt om zich te handhaven in de le klasse 01. In de 2e klasse 02 spelen 12 teams. De eerste derby tussen de teams die beide Sportpark Hulsdonk als thuisbasis hebben, is op 14 maart. De meiden van DVO'60 zijn dan de gastvrouwen.
 • Vijf van oorsprong Roosendaalse kunstenaars zetten Tongerlohuys op z’n kop
  In het Tongerlohuys in Roosendaal is van 2 februari t/m 21 juni 2020 de expositie 'Tong IV' te zien. Daarin krijgen vijf van oosprong Roosendaalse kunstenaars de vrijheid te spelen met de collectie van museum Tongerlohuys én er met eigen kunstwerken op te reageren.
 • Elfde CycleSensation is op zaterdag 1 februari
  Het jaarlijks CycleSensation in de St. Jan in Roosendaal is dit jaar op zaterdag 1 februari. Team Doelbewust verzamelt met dit evenement geld in voor Stichting Roparun, de palliatieve zorg voor kankerpatiënten en regionale kanker gerelateerde doelen. De opbrengst van het Kidsblok gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij (KIKA).

Basketball: Blauw-Wit jongensU18 nog ongeslagen

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL Klapper van de basketball-wedstrijden bij Blauw-Wit was afgelopen weekend de wedstrijd in de Hoofdklasse Zuid-NL van de nog ongeslagen Blauw-Wit jongensU18 tegen YellowSox uit Bakel. Ook deze wedstrijd pakten de Roosendalers: 49-42.

Er kwamen dit weekend 3 teams van Blauw-Wit in actie. Eigenlijk had vrijdagavond 19 oktober Blauw-Wit Heren2 in Tilburg tegen het studentenbasketballteam Pendragon3 moeten spelen, maar die wedstrijd werd op het laatste moment afgezegd omdat het eerste team van Pendragon een landelijke Bekerwedstrijd moest spelen. De wedstrijd tegen Blauw-Wit wordt op later datum ingehaald.

JongensU16 kwam zaterdag 20 oktober in actie tegen Virtus in Werkendam. Blauw-Wit startte vanuit een zoneverdediging, en al snel bleek dat Virtus nog in opbouw was: zowel aanvallend als verdedigend liep het bij hen niet goed. Blauw-Wit zette met veel steals gevolgd door snelle scores de thuisclub al snel op flinke achterstand: Na het 1e kwart stond 2-26 op het bord.
Na elke score van Blauw-wit werd over het hele veld agressief man-to-man verdedigd, waardoor het eenrichtingsverkeer werd richting de basket van Virtus. Halverwege de wedstrijd werd het spel wat rommeliger en scoorde Virtus nog wat punten. Aan het eind van het 3e kwart en in het 4e kwart werd het tempo opgeschroefd en won Blauw-Wit met een forse 30-115.

Zondag 21 oktober ontving het tijdelijk helaas door blessures behoorlijk ingekrompen MeisjesU16 in D’n Dijck WBBGiants uit Bergen op Zoom. De Roosendaalse meiden misten vooral wat gretigheid, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.
De weg naar de basket werd daardoor wat lang en stuitte vaak op de beter georganiseerde verdediging van de bezoekers. Vooruitgang was bij Blauw-Wit te zien in zowel de strakke zone verdediging als in enkele mooie aanvallende acties. Maar het bleek niet genoeg om WBBGiants van een hoge score af te houden. De winst van 76-19 ging mee naar Bergen op Zoom.

Klapper van het weekend was deze keer de wedstrijd in de Hoofdklasse Zuid-NL van de nog ongeslagen Blauw-Wit jongensU18 tegen YellowSox uit Bakel, een voor de Roosendalers nieuw team, en naar verwachting de eerste écht serieuze tegenstander.
Blauw-Wit trof een stel harde werkers uit Oost-Brabant, die fel waren op de bal, stevige 1-tegen-1 acties konden maken, en het kostte duidelijk moeite om in het eigen spel te komen. Eerste kwart ging gelijk op: 12-13.
Het tweede kwart viel aan Blauw-Wit zijde bijna helemaal niets: veel gemiste kansen, slordig spel en veel onnodig balverlies, maar gelukkig toch een redelijk effectieve verdediging: YellowSox bouwde een lichte voorsprong op: 4-11, stand bij rust 16-24.
Na de nodige peptalk in de rust stond er gelukkig een heel veel beter spelend team, dat met een felle 1-3-1 zone-press de tegenstander onder druk zette en bal op bal wist te stealen en in score wist om te zetten. Via 17-7 ging Blauw-Wit erop en erover en in het 4e kwart werd het koelbloedig afgemaakt met 18-11 en wisten ze ook hun 3e wedstrijd winnend af te sluiten: 49-42.

Programma
Zaterdag 27 oktober:
in Steenbergen: JongensU16 tegen SimpleDribbleU16, gevolgd door JongensU12 tegen SimpleDribbleU12; in Breda: Heren-2 tegen Glaslijn/Barons-4; in Tilburg: MeisjesU16-1 tegen High Five; in Rijen: Blauw-Wit Heren-1 nog altijd ongeslagen koploper, tegen BBFMigliore, momenteel hekkensluiter in de Overgangsklasse Zuid-NL.
Zondag 28 oktober:
in D’n Dijck: om 10:00, JongensU14 tegen Agathos uit Geertruidenberg; om 11:45, JongensU18 tegen BCTitans uit Kerkrade, opnieuw een klapper want een directe concurrent voor de titel in de U18 Hoofdklasse Zuid-NL.

>> Website Blauw-Wit Basketball