De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

19 oktober 2019

 • Vluchtende Litouwse (30) na winkeldiefstal aangehouden
  Een winkeldievegge heeft vrijdag 18 oktober kort na het middaguur op straat personeelsleden van een winkel aan de Rucphensebaan (vermoedelijk) bedreigd met een mes, nadat ze betrapt was op winkeldiefstal. Ze is korte tijd later aangehouden door de politie.
 • Roosendaler (36) aangehouden voor zware mishandeling en bedreiging
  De politie heeft zaterdag 19 oktober rond het middaguur een 36-jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man wordt er van verdacht in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober tussen 02.45 uur en 03.10 uur in een café aan de Bredaseweg een 47-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Roosendaal te hebben bedreigd en mishandeld. Beiden deden hiervan aangifte.
 • Weekend met (veel) bewolking
  Storingen blijven ver van ons van west naar oost trekken. In de loop van de week krijgen we meer invloed van hogere drukgebieden. Vandaag (zaterdag) veel bewolking, soms wat lichte regen, misschien dat in de loop van de middag de zon soms erdoor komt. De wind is meest matig uit zuid tot zuidwest, bij een temperatuur van rond 14 of 15 graden.
 • Zaalvoetbal: Opnieuw winst voor Bristol Team VR1
  Bristol VR1 heeft woensdag 16 oktober de reserves van Feyenoord 2 verslagen. De Roosendaalse formatie won van de Rotterdammers met 7-4. Samen met Mazzelstars is Bristol VR1 nu koploper in de hoofdklasse, waar bijgezegd moet worden dat de geel/zwarten een wedstrijd meer gespeeld hebben. Vrijdag 1 november is de kraker tussen beide teams. Bristol Team VR2 won deze week ook (0-7).
 • Bare Essentials brengen country op Sfeerstrand
  Vanuit Beachclub 0165 op het Sfeerstrand in Stadsoevers in Roosendaal klinkt zondagmiddag 20 oktober countrymuziek. Daar zorgt de countryband Bare Essentials voor. Rond 14.00 uur gaan de vijf muzikanten aan de slag en vanaf de eerste klanken kunnen ook bezoekers actief meedoen. Zij krijgen de ruimte om te dansen, of het nou om linedance gaat of 'gewoon meebewegen'.
 • Stenen van Stadskantoor naar vervuilde Markt
  Op de (oude) Markt in Roosendaal moet 200 vierkante meter grond gesaneerd worden omdat die tijdens de kermis verontreinigd is. Een van de attracties heeft daar olie gelekt. Omdat ook de straatstenen verontreinigd zijn, moeten die ook vervangen worden. Dat gebeurt met stenen die voor het Stadskantoor liggen. Dat kan, omdat het Stadskantoor gerenoveerd wordt.
 • Voor tweede keer vaten drugsafval langs Mariabaan in Wouwse Plantage
  De politie doet onderzoek naar twee drugsdumpingen aan de Mariabaan / Kuilweg in Wouwswe Plantage en vraagt getuigen om tips door te geven. De tweede dumping is woensdagmiddag 16 oktober rond 14:50 uur ontdekt. Dit keer ging het om 15 vaten met synthetisch drugsafval in een sloot.
 • Jongens er vandoor met een te koop aangeboden telefoon
  Tijdens een verkoopafspraak is woensdagavond 16 oktober een 33-jarige Bredanaar in Roosendaal door twee jongeren bestolen van zijn telefoon. Een van de verdachten is aangehouden. De benadeelde had rond 22.30 uur op de Breitnerlaan in Roosendaal een verkoopafspraak. Hij liet de telefoon daar aan de twee jongens zien, die vervolgens met de telefoon wegrenden.
 • ‘Toeristenbelasting in Roosendaal is relatief laag’
  'Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Roosendaal betalen een relatief lage toeristenbelasting. Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente een belasting van € 1,16. Dit is nog wel een groei van 0,9% ten opzichte van vorig jaar toen de toeslag nog €1,15 per nacht was'. Dat meldt Vakanty.nl, dat de gegevens van COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) analyseerde.
 • Basketball Blauw-Wit: Overzicht wedstrijden weekend 12-13 okt
  Het afgelopen weekend speelden de basketballers van Blauw-Wit alleen maar uitwedstrijden. Drie werden er verloren. Beide Herenteams wonnen hun wedstrijden, wat het totaal op vier gewonnen uitduels bracht.

Basketball: En weer wint Heren1

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL De Blauw-Wit Heren1 hebben zaterdag 13 oktober hun 4e overwinning op rij geboekt in de overgangsklasse Zuid-Nederland, uit tegen BCEindhoven. In een zinderende wedstrijd van het jonge Roosendaalse team tegen de gemiddeld veel oudere thuisploeg was Blauw-Wit vooral het meest flexibele team.

Blauw-Wit kreeg veel persoonlijke fouten om de oren bij inside acties van de Eindhovenaren. Ook wist Eindhoven soms met slimme ballen de verder strakke 1-3-1 zone-press van Blauw-Wit te omzeilen, maar Eindhoven kon door de sterke Blauw-Wit rebounding nauwelijks profiteren van hun lengte- en ervaringsvoordeel.
En het lukte ze dus ook niet om aan de zegereeks van debutant Blauw-Wit een einde te maken. De winst 77-66 ging mee naar Roosendaal, en Blauw- Wit gaat dus nog altijd ongeslagen aan kop!

Blauw-Wit basketballers scoren al vol “in de roos”
Alle teams van Blauw-Wit hebben afgelopen weekend hun wedstrijd gewonnen. De zegereeks van de Heren1 is nog steeds niet onderbroken, en ook de JongensU18, U16, U14 en U12 deden het fantastisch.

De Blauw-Wit JongensU18 togen voor hun wedstrijd tegen Attacus in de Hoofdklasse Zuid-Nederland naar Veghel. De Roosendalers startten erg slordig en nonchalant, en Attacus wist zelfs enkele keren voorsprong te nemen. Even wakker geschud na het eerste kwart (18-14) pakte Blauw-Wit de volgende kwarten flink op en werd een duidelijk niveauverschil in tactiek en techniek zichtbaar, in het voordeel van Blauw-Wit. Via 17-6, 27-8 en 18-6 kwam de eindstand op een riante 80-34 voor Blauw-Wit! Maar de wedstrijden met echte tegenstanders van formaat komen nog.

Zondag 14 oktober ontvingen JongensU12 het team van Vossenberg uit Oudenbosch. Het kostte weinig moeite om via mooie acties tot scoren te komen en een riante voorsprong op te bouwen. De geoefende aanvalsspelletjes spelen bleek toch lastiger. De defense zat iets beter in elkaar, maar als de tegenstander meer ruimte gegeven werd om in het spel te komen, werd vaak vergeten om de bal en de eigen man bij te houden. Maar de bezoekers wisten daar ook nauwelijks voordeel uit te halen en Blauw-Wit ging daar gretig tegenin en won de wedstrijd met 88-19.

JongensU16 kwam in actie tegen EastwoodTigers uit Oosterhout. De wedstrijd ging heel lang gelijk op, waarbij het stuivertje wisselen was qua voorsprong. Uiteindelijk wist Blauw-Wit met 58-49 te winnen.

JongensU14ontving Vossenberg JU14, en ook zij hadden, net als in de uitwedstrijd enkele weken geleden, geen enkele moeite om met mooie aanvallende acties en stevige defense een flinke voorsprong op te bouwen en te houden. De wedstrijd eindigde in 82-26 voor de Roosendalers.

Meer trainen loont
De grote trainingsinspanningen hebben duidelijk een goede uitwerking op het spelniveau. Blauw- Wit wil de aansluiting van de jongere jeugdteams met de huidige JongensU18 hoofdklasse en Heren Overgangsklasse naar Hoofdklasse verder ontwikkelen.
Vooral ook de meisjes- en damesteams hebben nog een flinke boost nodig. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor stevige sportieve meiden in de meisjesteams. Langzamerhand beginnen, na een enorme toeloop bij de heren recreanten en seniorenteams 1 en 2, ook steeds meer dames warm te lopen voor de veelzijdige basketbalsport.
Het leidt momenteel tot wat ruimteproblemen in de krappe gymzaaltjes van het oude JTC, en Blauw-Wit kijkt er dan ook enorm naar uit om te kunnen gaan basketballen in “In de Roos”, de nieuwe sporthal bij het nieuwe JTC. Ook (weer) basketballen bij Blauw-Wit?

>> Website Blauw-Wit Basketball