De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

06 juni 2020

 • Fris en buien
  De regeninstalaties kunnen even uit, al hebben we nog wel meer nodig om een volgende droge periode aan te kunnen. Vandaag komt de zon er goed bij, met soms een bui. De temperatuur blijft steken op 15 of 16 graden, bij een matige, soms bij buien vrij krachtige wind uit zuidwest.
 • Roosendaler en Bergse op scooter klemgereden en bedreigd
  Een Roosendaalse man (27) en een vrouw (26) uit Bergen op Zoom zijn donderdagavond 4 juni door twee mannen met een pistool bedreigd toen ze rond 21:45 uur op een scooter over de Gertrudisboulevard in Bergen op Zoom reden. De politie onderzoekt het incident en vond in een woning waar de twee verdachten uitkwamen, vals geld en drugs.
 • Agent vol in gezicht gespuugd door man die zegt corona te hebben
  Op dinsdagmorgen 2 juni is een 32-jarige Angolese man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het busstation in Roosendaal. De man zou meerdere buschauffeurs hebben mishandeld omdat zij weigerden hem te vervoeren. Ook de politie kreeg het zwaar te verduren. Zo spuugde hij een agent vol in het gezicht, terwijl hij later zei corona te hebben.
 • Sjors Creatief wordt vervolgd in Roosendaal
  CultuurCompaan is weer begonnen met de Roosendaalse editie van Sjors Creatief voor het schooljaar 2020-2021. Gehoopt wordt uiteraard dat het aanbod voor het nieuwe schooljaar weer net zo divers wordt als het dit jaar was. Aanbieders in de gemeente Roosendaal kunnen hun aanbod aan creatieve kennismakingsworkshops of cursussen voor kinderen tot uiterlijk 28 juni aanmelden.
 • Bravis-specialist: ‘Corona motiveert om overgewicht aan te pakken’
  Het nieuws dat coronapatiënten met overgewicht een groot risico lopen om op de Intensive Care te belanden, is een extra motivatie om het gewichtsprobleem aan te pakken. Dat ziet ook Pierre Feskens, bariatrisch chirurg in het Bravis ziekenhuis. Het Behandelcentrum voor Overgewicht en Obesitas in Bergen op Zoom heeft de mogelijkheid om al die nieuwe patiënten te ontvangen. 'Nu de coronadrukte voorbij is, zijn we weer op volle sterkte aan de gang en kunnen we patiënten snel en veilig zien', aldus Feskens.
 • Ron Axt nieuwe bestuurder van Groenhuysen
  Per 1 augustus is Ron Axt (55) het nieuwe lid van de raad van bestuur van Groenhuysen. Samen met de huidige voorzitter Marjolein de Jong gaat hij in het collegial bestuur een belangrijke bijdrage leveren om Groenhuysen de komende jaren op koers te houden en door te ontwikkelen. Groenhuysen beheert in West-Brabant een groot aantal locaties. In Roosendaal vallen onder andere Champetter, BloemscheVaert, Wildenborch, Heerma State, Moerweide, Weihoek en Wiekendael onder Groenhuysen.
 • Voorlopig de laatste zonnige dag
  Vandaag (woensdag) is er weer meer sluierbewolking waar de zon nog door probeert te komen. De temperatuur loopt nog op tot 22 of 23 graden. De wind is al gedraaid richting west tot noordwest en is meest matig.
 • Twee man met gestolen scooter aangehouden
  De politie heeft in de vroege ochtend van dinsdag 2 juni op de Nieuwe Markt in Roosendaal twee mannen aangehouden. Even eerder hadden de agenten de mannen met een scooter in de Raadhuisstraat zien lopen.
 • Corona / Roosendaal op sociale media
  UPDATE DONDERDAG 28 MEI - Hier een selectie van berichten over Corona / Roosendaal die wij op sociale media als Facebook en Twitter tegenkwamen:
 • Hennepkwekerij ontdekt in Toussaintlaan
  Zaterdagavond 30 mei is rond 23.00 uur op basis van anonieme tips in een woning aan de Toussaintlaan in Roosendaal een hennepkwekerij ontmanteld door de politie. In een slaapkamer werd een kweekruimte aangetroffen met in totaal 122 hennepplanten.

Basketball: En weer wint Heren1

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL De Blauw-Wit Heren1 hebben zaterdag 13 oktober hun 4e overwinning op rij geboekt in de overgangsklasse Zuid-Nederland, uit tegen BCEindhoven. In een zinderende wedstrijd van het jonge Roosendaalse team tegen de gemiddeld veel oudere thuisploeg was Blauw-Wit vooral het meest flexibele team.

Blauw-Wit kreeg veel persoonlijke fouten om de oren bij inside acties van de Eindhovenaren. Ook wist Eindhoven soms met slimme ballen de verder strakke 1-3-1 zone-press van Blauw-Wit te omzeilen, maar Eindhoven kon door de sterke Blauw-Wit rebounding nauwelijks profiteren van hun lengte- en ervaringsvoordeel.
En het lukte ze dus ook niet om aan de zegereeks van debutant Blauw-Wit een einde te maken. De winst 77-66 ging mee naar Roosendaal, en Blauw- Wit gaat dus nog altijd ongeslagen aan kop!

Blauw-Wit basketballers scoren al vol “in de roos”
Alle teams van Blauw-Wit hebben afgelopen weekend hun wedstrijd gewonnen. De zegereeks van de Heren1 is nog steeds niet onderbroken, en ook de JongensU18, U16, U14 en U12 deden het fantastisch.

De Blauw-Wit JongensU18 togen voor hun wedstrijd tegen Attacus in de Hoofdklasse Zuid-Nederland naar Veghel. De Roosendalers startten erg slordig en nonchalant, en Attacus wist zelfs enkele keren voorsprong te nemen. Even wakker geschud na het eerste kwart (18-14) pakte Blauw-Wit de volgende kwarten flink op en werd een duidelijk niveauverschil in tactiek en techniek zichtbaar, in het voordeel van Blauw-Wit. Via 17-6, 27-8 en 18-6 kwam de eindstand op een riante 80-34 voor Blauw-Wit! Maar de wedstrijden met echte tegenstanders van formaat komen nog.

Zondag 14 oktober ontvingen JongensU12 het team van Vossenberg uit Oudenbosch. Het kostte weinig moeite om via mooie acties tot scoren te komen en een riante voorsprong op te bouwen. De geoefende aanvalsspelletjes spelen bleek toch lastiger. De defense zat iets beter in elkaar, maar als de tegenstander meer ruimte gegeven werd om in het spel te komen, werd vaak vergeten om de bal en de eigen man bij te houden. Maar de bezoekers wisten daar ook nauwelijks voordeel uit te halen en Blauw-Wit ging daar gretig tegenin en won de wedstrijd met 88-19.

JongensU16 kwam in actie tegen EastwoodTigers uit Oosterhout. De wedstrijd ging heel lang gelijk op, waarbij het stuivertje wisselen was qua voorsprong. Uiteindelijk wist Blauw-Wit met 58-49 te winnen.

JongensU14ontving Vossenberg JU14, en ook zij hadden, net als in de uitwedstrijd enkele weken geleden, geen enkele moeite om met mooie aanvallende acties en stevige defense een flinke voorsprong op te bouwen en te houden. De wedstrijd eindigde in 82-26 voor de Roosendalers.

Meer trainen loont
De grote trainingsinspanningen hebben duidelijk een goede uitwerking op het spelniveau. Blauw- Wit wil de aansluiting van de jongere jeugdteams met de huidige JongensU18 hoofdklasse en Heren Overgangsklasse naar Hoofdklasse verder ontwikkelen.
Vooral ook de meisjes- en damesteams hebben nog een flinke boost nodig. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor stevige sportieve meiden in de meisjesteams. Langzamerhand beginnen, na een enorme toeloop bij de heren recreanten en seniorenteams 1 en 2, ook steeds meer dames warm te lopen voor de veelzijdige basketbalsport.
Het leidt momenteel tot wat ruimteproblemen in de krappe gymzaaltjes van het oude JTC, en Blauw-Wit kijkt er dan ook enorm naar uit om te kunnen gaan basketballen in “In de Roos”, de nieuwe sporthal bij het nieuwe JTC. Ook (weer) basketballen bij Blauw-Wit?

>> Website Blauw-Wit Basketball