De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

23 januari 2021

 • Corona-proof programma voor Mastepinnelaand
  In het carnavalsseizoen van 2021 organiseert stichting Kindercarnaval de Mastepinne een aantal feestelijke coronaproof-activiteiten voor de inwoners van Wouwse Plantage. Het programma bestaat dit jaar uit een doe-het-zelf-tocht, een online-lunch met andere mensen en een versierwedstrijd. Iedereen uit Mastepinnelaand is van harte welkom om zich aan te melden via de website.
 • Klanten helpen beveiliger supermarkt bij achtervolging winkeldief
  Met hulp van klanten heeft een beveiliger vrijdagavond 22 januari op de van Beethovenlaan in Roosendaal een vluchtende winkeldief achterhaald. De 45-jarige man uit Sliedrecht is in de afgelopen vier jaar al vier keer eerder daarvoor aangehouden.
 • Het weer in Roosendaal: Kleine kans op wat lichte sneeuw
  Vandaag (zaterdag) is het zwaar bewolkt met kans op enkele druppels. De temperatuur is 4 of 5 graden, bij een licht matige wind uit zuid tot zuidwest. Komende nacht wat minder bewolking en daalt het kwik tot rond het vriespunt.
 • Uitbraak corona bij Bravis Roosendaal: 21 patiënten, 38 medewerkers
  De afgelopen week is op de locatie Roosendaal van het Bravis ziekenhuis een aantal reguliere patiënten positief getest op corona. Hierop is een uitgebreid bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Alle betrokken medewerkers en patiënten zijn getest. Uit de resultaten blijkt er sprake van een uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal. De afdeling is inmiddels in quarantaine gegaan en gesloten. Nieuwe patiënten worden opgenomen op de afdeling Cardiologie.
 • ‘Geen extra controleurs voor toezicht Avondklok’
  De controle op de naleving van de Avondklok, die zaterdagavond 23 januari om 21:00 uur in gaat, wordt in Roosendaal en de andere plaatsen binnen het politiedistrict De Markiezaten door politie BOA's in nauwe samenwerking gedaabn binnen de beschikbare capaciteit en de bestaande samenwerkingsafspraken. 'Er wordt hiervoor (vooralsnog) geen extra capaciteit ingehuurd'.
 • Dwangsom van 25.000 euro vanwege illegale bouwwerkzaamheden
  De gemeente Roosendaal legt de eigenaar van een pand aan de Brugstraat een dwangsom op van € 25.000,- vanwege illegale bouwwerkzaamheden. Op 26 november 2020 legde de gemeente Roosendaal illegale bouwwerkzaamheden stil in het pand Brugstraat 57 te Roosendaal. Het gaat om een voormalige hotelaccommodatie.
 • ‘Geen goed gevoel’ bij VLP over uitvoering corona-steun aan clubs
  De raadsleden Wilbert Brouwers en Eric de Regt willen namens de raadsfractie VLP Roosendaal weten waarom de ene vereniging/stichting in Roosendaal wel en waarom de andere geen gemeentelijke coronasteun krijgt. Aanleiding voor hun vragen is een afgewezen verzoek van de Stichting Carnaval Nispen. De fractie houdt over het beleid op dit punt geen goed gevoel over.
 • Dit weekend (22-25 jan) stukje A58 richting Breda dicht
  Komend weekend is de A58 tussen knooppunt De Stok in Roosendaal en afrit Zegge (22) in de richting van Breda wegens onderhoud afgesloten van vrijdag 22 januari 22.00 uur tot maandag 25 januari 2021 05.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten, zo waarschuwt Rijkswaterstaat.
 • Liesbreukbehandeling kan per 1 februari bij Bravis in één dag
  Vanaf 1 februari is het bij Bravis ziekenhuis mogelijk om in één dag onderzoek, diagnose, opname en operatie van een liesbreuk te laten plaatsvinden. 'Dat scheelt de patiënt veel tijd en ongemak', aldus Bravis, waar zo'n vijftien liesbreukoperaties per week (bijna 800 per jaar) worden uitgevoerd.
 • Nog meer cocaïne onderschept in (buurt van) Roosendaal
  De vondst van een enorme partij cocaïne bij een bedrijf op een bedrijventerrein in Roosendaal op vrijdagavond 15 januari blijkt niet de enige cocaïne-vondst in medio januari in de buurt van Roosendaal te zijn geweest. Recent heeft de Douane bekendgemaakt dat op woensdag 13 januari 70 kilo cocaïne ontdekt is bij 'een bedrijf in de buurt van Roosendaal'.

Basketball: En weer wint Heren1

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL De Blauw-Wit Heren1 hebben zaterdag 13 oktober hun 4e overwinning op rij geboekt in de overgangsklasse Zuid-Nederland, uit tegen BCEindhoven. In een zinderende wedstrijd van het jonge Roosendaalse team tegen de gemiddeld veel oudere thuisploeg was Blauw-Wit vooral het meest flexibele team.

Blauw-Wit kreeg veel persoonlijke fouten om de oren bij inside acties van de Eindhovenaren. Ook wist Eindhoven soms met slimme ballen de verder strakke 1-3-1 zone-press van Blauw-Wit te omzeilen, maar Eindhoven kon door de sterke Blauw-Wit rebounding nauwelijks profiteren van hun lengte- en ervaringsvoordeel.
En het lukte ze dus ook niet om aan de zegereeks van debutant Blauw-Wit een einde te maken. De winst 77-66 ging mee naar Roosendaal, en Blauw- Wit gaat dus nog altijd ongeslagen aan kop!

Blauw-Wit basketballers scoren al vol “in de roos”
Alle teams van Blauw-Wit hebben afgelopen weekend hun wedstrijd gewonnen. De zegereeks van de Heren1 is nog steeds niet onderbroken, en ook de JongensU18, U16, U14 en U12 deden het fantastisch.

De Blauw-Wit JongensU18 togen voor hun wedstrijd tegen Attacus in de Hoofdklasse Zuid-Nederland naar Veghel. De Roosendalers startten erg slordig en nonchalant, en Attacus wist zelfs enkele keren voorsprong te nemen. Even wakker geschud na het eerste kwart (18-14) pakte Blauw-Wit de volgende kwarten flink op en werd een duidelijk niveauverschil in tactiek en techniek zichtbaar, in het voordeel van Blauw-Wit. Via 17-6, 27-8 en 18-6 kwam de eindstand op een riante 80-34 voor Blauw-Wit! Maar de wedstrijden met echte tegenstanders van formaat komen nog.

Zondag 14 oktober ontvingen JongensU12 het team van Vossenberg uit Oudenbosch. Het kostte weinig moeite om via mooie acties tot scoren te komen en een riante voorsprong op te bouwen. De geoefende aanvalsspelletjes spelen bleek toch lastiger. De defense zat iets beter in elkaar, maar als de tegenstander meer ruimte gegeven werd om in het spel te komen, werd vaak vergeten om de bal en de eigen man bij te houden. Maar de bezoekers wisten daar ook nauwelijks voordeel uit te halen en Blauw-Wit ging daar gretig tegenin en won de wedstrijd met 88-19.

JongensU16 kwam in actie tegen EastwoodTigers uit Oosterhout. De wedstrijd ging heel lang gelijk op, waarbij het stuivertje wisselen was qua voorsprong. Uiteindelijk wist Blauw-Wit met 58-49 te winnen.

JongensU14ontving Vossenberg JU14, en ook zij hadden, net als in de uitwedstrijd enkele weken geleden, geen enkele moeite om met mooie aanvallende acties en stevige defense een flinke voorsprong op te bouwen en te houden. De wedstrijd eindigde in 82-26 voor de Roosendalers.

Meer trainen loont
De grote trainingsinspanningen hebben duidelijk een goede uitwerking op het spelniveau. Blauw- Wit wil de aansluiting van de jongere jeugdteams met de huidige JongensU18 hoofdklasse en Heren Overgangsklasse naar Hoofdklasse verder ontwikkelen.
Vooral ook de meisjes- en damesteams hebben nog een flinke boost nodig. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor stevige sportieve meiden in de meisjesteams. Langzamerhand beginnen, na een enorme toeloop bij de heren recreanten en seniorenteams 1 en 2, ook steeds meer dames warm te lopen voor de veelzijdige basketbalsport.
Het leidt momenteel tot wat ruimteproblemen in de krappe gymzaaltjes van het oude JTC, en Blauw-Wit kijkt er dan ook enorm naar uit om te kunnen gaan basketballen in “In de Roos”, de nieuwe sporthal bij het nieuwe JTC. Ook (weer) basketballen bij Blauw-Wit?

>> Website Blauw-Wit Basketball