De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

23 januari 2021

 • Corona-proof programma voor Mastepinnelaand
  In het carnavalsseizoen van 2021 organiseert stichting Kindercarnaval de Mastepinne een aantal feestelijke coronaproof-activiteiten voor de inwoners van Wouwse Plantage. Het programma bestaat dit jaar uit een doe-het-zelf-tocht, een online-lunch met andere mensen en een versierwedstrijd. Iedereen uit Mastepinnelaand is van harte welkom om zich aan te melden via de website.
 • Klanten helpen beveiliger supermarkt bij achtervolging winkeldief
  Met hulp van klanten heeft een beveiliger vrijdagavond 22 januari op de van Beethovenlaan in Roosendaal een vluchtende winkeldief achterhaald. De 45-jarige man uit Sliedrecht is in de afgelopen vier jaar al vier keer eerder daarvoor aangehouden.
 • Het weer in Roosendaal: Kleine kans op wat lichte sneeuw
  Vandaag (zaterdag) is het zwaar bewolkt met kans op enkele druppels. De temperatuur is 4 of 5 graden, bij een licht matige wind uit zuid tot zuidwest. Komende nacht wat minder bewolking en daalt het kwik tot rond het vriespunt.
 • Uitbraak corona bij Bravis Roosendaal: 21 patiënten, 38 medewerkers
  De afgelopen week is op de locatie Roosendaal van het Bravis ziekenhuis een aantal reguliere patiënten positief getest op corona. Hierop is een uitgebreid bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Alle betrokken medewerkers en patiënten zijn getest. Uit de resultaten blijkt er sprake van een uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal. De afdeling is inmiddels in quarantaine gegaan en gesloten. Nieuwe patiënten worden opgenomen op de afdeling Cardiologie.
 • ‘Geen extra controleurs voor toezicht Avondklok’
  De controle op de naleving van de Avondklok, die zaterdagavond 23 januari om 21:00 uur in gaat, wordt in Roosendaal en de andere plaatsen binnen het politiedistrict De Markiezaten door politie BOA's in nauwe samenwerking gedaabn binnen de beschikbare capaciteit en de bestaande samenwerkingsafspraken. 'Er wordt hiervoor (vooralsnog) geen extra capaciteit ingehuurd'.
 • Dwangsom van 25.000 euro vanwege illegale bouwwerkzaamheden
  De gemeente Roosendaal legt de eigenaar van een pand aan de Brugstraat een dwangsom op van € 25.000,- vanwege illegale bouwwerkzaamheden. Op 26 november 2020 legde de gemeente Roosendaal illegale bouwwerkzaamheden stil in het pand Brugstraat 57 te Roosendaal. Het gaat om een voormalige hotelaccommodatie.
 • ‘Geen goed gevoel’ bij VLP over uitvoering corona-steun aan clubs
  De raadsleden Wilbert Brouwers en Eric de Regt willen namens de raadsfractie VLP Roosendaal weten waarom de ene vereniging/stichting in Roosendaal wel en waarom de andere geen gemeentelijke coronasteun krijgt. Aanleiding voor hun vragen is een afgewezen verzoek van de Stichting Carnaval Nispen. De fractie houdt over het beleid op dit punt geen goed gevoel over.
 • Dit weekend (22-25 jan) stukje A58 richting Breda dicht
  Komend weekend is de A58 tussen knooppunt De Stok in Roosendaal en afrit Zegge (22) in de richting van Breda wegens onderhoud afgesloten van vrijdag 22 januari 22.00 uur tot maandag 25 januari 2021 05.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten, zo waarschuwt Rijkswaterstaat.
 • Liesbreukbehandeling kan per 1 februari bij Bravis in één dag
  Vanaf 1 februari is het bij Bravis ziekenhuis mogelijk om in één dag onderzoek, diagnose, opname en operatie van een liesbreuk te laten plaatsvinden. 'Dat scheelt de patiënt veel tijd en ongemak', aldus Bravis, waar zo'n vijftien liesbreukoperaties per week (bijna 800 per jaar) worden uitgevoerd.
 • Nog meer cocaïne onderschept in (buurt van) Roosendaal
  De vondst van een enorme partij cocaïne bij een bedrijf op een bedrijventerrein in Roosendaal op vrijdagavond 15 januari blijkt niet de enige cocaïne-vondst in medio januari in de buurt van Roosendaal te zijn geweest. Recent heeft de Douane bekendgemaakt dat op woensdag 13 januari 70 kilo cocaïne ontdekt is bij 'een bedrijf in de buurt van Roosendaal'.

Vanavond (7 okt) basketball-topper Blauw Wit

Geschreven door Redactie op .

Blauw-Wit Heren 1 is als debutant in de Heren Overgangsklasse Zuid-Nederland, vanuit het niets opeens door vriend en vijand betiteld als kampioenskandidaat. Vanavond (zondag 7 okt) begint om 19.16 uur in sporthal D's Dijck de topper tegen Glaslijn/Barons uit Breda.


Het Roosendaalse team bestaat bijna geheel uit spelers die in hun jeugdtijd ook bij Blauw-Wit in Roosendaal hebben gespeeld. Afgelopen jaren hebben ze o.a. bij de WestBrabantGiants in Bergen op Zoom en bij Barons in Breda in de hoogste landelijke en regionale jeugd- en seniorenklasses (U20-U22) gespeeld.

Door gebrek aan faciliteiten was dat jarenlang in Roosendaal niet mogelijk. Maar nu met het vooruitzicht van de nieuwe sporthal op het Zuidoostkwartier in Roosendaal, wist Blauw-Wit en vooral trainer/coach Siward D’Leon de jongens terug te halen naar Roosendaal, om, naast de al jarenlang succesvolle jeugdteams, ook het senioren basketball in Roosendaal weer op de kaart te krijgen.

Afgelopen maanden hebben ze keihard getraind in de kleine gymzaaltjes van het oude JTC aan de Bovendonk om een topteam te gaan vormen. En het resultaat bleef niet uit: ze beleefden een droomstart van het seizoen door de eerste twee wedstrijden (tot grote verrassing van de tegenstanders) te winnen.

Twee weken geleden werd de eerste gedoodverfde titelkandidaat, EVBV Octopus in Vught verslagen, en vorige week in een stampvolle sporthal D’n Dijck, nóg een favoriet, Agathos uit Geertruidenberg. In beide gevallen gebeurde dat met zeer attractief spel van Blauw-Wit.

Zondag 7 oktober staat opnieuw een topper op het programma, tegen Glaslijn/Barons uit Breda. Goede bekenden voor enkele Blauw-Wit- spelers, die daar enkele seizoen hebben gespeeld.
Het zal er de eveneens nog ongeslagen Barons alles aan gelegen zijn om in Roosendaal te winnen. Blauw-Wit heeft afgelopen wedstrijden bewezen dat ze beschikken over een sterk maar lichtgewicht team, wendbaar, zeer balvaardig en technisch en tactisch sterk en met veel sprongkracht.
Barons doet daar niet veel voor onder en beschikt over iets steviger spelers. Het zal voor Blauw-Wit vast geen gemakkelijke overwinning worden, maar ze blinken van zelfvertrouwen.
De wedstrijd begint om 19:15 uur, de zaal is open om 18:30 uur.

>> Website Blauw Wit