De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

06 juni 2020

 • Fris en buien
  De regeninstalaties kunnen even uit, al hebben we nog wel meer nodig om een volgende droge periode aan te kunnen. Vandaag komt de zon er goed bij, met soms een bui. De temperatuur blijft steken op 15 of 16 graden, bij een matige, soms bij buien vrij krachtige wind uit zuidwest.
 • Roosendaler en Bergse op scooter klemgereden en bedreigd
  Een Roosendaalse man (27) en een vrouw (26) uit Bergen op Zoom zijn donderdagavond 4 juni door twee mannen met een pistool bedreigd toen ze rond 21:45 uur op een scooter over de Gertrudisboulevard in Bergen op Zoom reden. De politie onderzoekt het incident en vond in een woning waar de twee verdachten uitkwamen, vals geld en drugs.
 • Agent vol in gezicht gespuugd door man die zegt corona te hebben
  Op dinsdagmorgen 2 juni is een 32-jarige Angolese man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het busstation in Roosendaal. De man zou meerdere buschauffeurs hebben mishandeld omdat zij weigerden hem te vervoeren. Ook de politie kreeg het zwaar te verduren. Zo spuugde hij een agent vol in het gezicht, terwijl hij later zei corona te hebben.
 • Sjors Creatief wordt vervolgd in Roosendaal
  CultuurCompaan is weer begonnen met de Roosendaalse editie van Sjors Creatief voor het schooljaar 2020-2021. Gehoopt wordt uiteraard dat het aanbod voor het nieuwe schooljaar weer net zo divers wordt als het dit jaar was. Aanbieders in de gemeente Roosendaal kunnen hun aanbod aan creatieve kennismakingsworkshops of cursussen voor kinderen tot uiterlijk 28 juni aanmelden.
 • Bravis-specialist: ‘Corona motiveert om overgewicht aan te pakken’
  Het nieuws dat coronapatiënten met overgewicht een groot risico lopen om op de Intensive Care te belanden, is een extra motivatie om het gewichtsprobleem aan te pakken. Dat ziet ook Pierre Feskens, bariatrisch chirurg in het Bravis ziekenhuis. Het Behandelcentrum voor Overgewicht en Obesitas in Bergen op Zoom heeft de mogelijkheid om al die nieuwe patiënten te ontvangen. 'Nu de coronadrukte voorbij is, zijn we weer op volle sterkte aan de gang en kunnen we patiënten snel en veilig zien', aldus Feskens.
 • Ron Axt nieuwe bestuurder van Groenhuysen
  Per 1 augustus is Ron Axt (55) het nieuwe lid van de raad van bestuur van Groenhuysen. Samen met de huidige voorzitter Marjolein de Jong gaat hij in het collegial bestuur een belangrijke bijdrage leveren om Groenhuysen de komende jaren op koers te houden en door te ontwikkelen. Groenhuysen beheert in West-Brabant een groot aantal locaties. In Roosendaal vallen onder andere Champetter, BloemscheVaert, Wildenborch, Heerma State, Moerweide, Weihoek en Wiekendael onder Groenhuysen.
 • Voorlopig de laatste zonnige dag
  Vandaag (woensdag) is er weer meer sluierbewolking waar de zon nog door probeert te komen. De temperatuur loopt nog op tot 22 of 23 graden. De wind is al gedraaid richting west tot noordwest en is meest matig.
 • Twee man met gestolen scooter aangehouden
  De politie heeft in de vroege ochtend van dinsdag 2 juni op de Nieuwe Markt in Roosendaal twee mannen aangehouden. Even eerder hadden de agenten de mannen met een scooter in de Raadhuisstraat zien lopen.
 • Corona / Roosendaal op sociale media
  UPDATE DONDERDAG 28 MEI - Hier een selectie van berichten over Corona / Roosendaal die wij op sociale media als Facebook en Twitter tegenkwamen:
 • Hennepkwekerij ontdekt in Toussaintlaan
  Zaterdagavond 30 mei is rond 23.00 uur op basis van anonieme tips in een woning aan de Toussaintlaan in Roosendaal een hennepkwekerij ontmanteld door de politie. In een slaapkamer werd een kweekruimte aangetroffen met in totaal 122 hennepplanten.

Vanavond (7 okt) basketball-topper Blauw Wit

Geschreven door Redactie op .

Blauw-Wit Heren 1 is als debutant in de Heren Overgangsklasse Zuid-Nederland, vanuit het niets opeens door vriend en vijand betiteld als kampioenskandidaat. Vanavond (zondag 7 okt) begint om 19.16 uur in sporthal D's Dijck de topper tegen Glaslijn/Barons uit Breda.


Het Roosendaalse team bestaat bijna geheel uit spelers die in hun jeugdtijd ook bij Blauw-Wit in Roosendaal hebben gespeeld. Afgelopen jaren hebben ze o.a. bij de WestBrabantGiants in Bergen op Zoom en bij Barons in Breda in de hoogste landelijke en regionale jeugd- en seniorenklasses (U20-U22) gespeeld.

Door gebrek aan faciliteiten was dat jarenlang in Roosendaal niet mogelijk. Maar nu met het vooruitzicht van de nieuwe sporthal op het Zuidoostkwartier in Roosendaal, wist Blauw-Wit en vooral trainer/coach Siward D’Leon de jongens terug te halen naar Roosendaal, om, naast de al jarenlang succesvolle jeugdteams, ook het senioren basketball in Roosendaal weer op de kaart te krijgen.

Afgelopen maanden hebben ze keihard getraind in de kleine gymzaaltjes van het oude JTC aan de Bovendonk om een topteam te gaan vormen. En het resultaat bleef niet uit: ze beleefden een droomstart van het seizoen door de eerste twee wedstrijden (tot grote verrassing van de tegenstanders) te winnen.

Twee weken geleden werd de eerste gedoodverfde titelkandidaat, EVBV Octopus in Vught verslagen, en vorige week in een stampvolle sporthal D’n Dijck, nóg een favoriet, Agathos uit Geertruidenberg. In beide gevallen gebeurde dat met zeer attractief spel van Blauw-Wit.

Zondag 7 oktober staat opnieuw een topper op het programma, tegen Glaslijn/Barons uit Breda. Goede bekenden voor enkele Blauw-Wit- spelers, die daar enkele seizoen hebben gespeeld.
Het zal er de eveneens nog ongeslagen Barons alles aan gelegen zijn om in Roosendaal te winnen. Blauw-Wit heeft afgelopen wedstrijden bewezen dat ze beschikken over een sterk maar lichtgewicht team, wendbaar, zeer balvaardig en technisch en tactisch sterk en met veel sprongkracht.
Barons doet daar niet veel voor onder en beschikt over iets steviger spelers. Het zal voor Blauw-Wit vast geen gemakkelijke overwinning worden, maar ze blinken van zelfvertrouwen.
De wedstrijd begint om 19:15 uur, de zaal is open om 18:30 uur.

>> Website Blauw Wit