De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

23 januari 2021

 • Corona-proof programma voor Mastepinnelaand
  In het carnavalsseizoen van 2021 organiseert stichting Kindercarnaval de Mastepinne een aantal feestelijke coronaproof-activiteiten voor de inwoners van Wouwse Plantage. Het programma bestaat dit jaar uit een doe-het-zelf-tocht, een online-lunch met andere mensen en een versierwedstrijd. Iedereen uit Mastepinnelaand is van harte welkom om zich aan te melden via de website.
 • Klanten helpen beveiliger supermarkt bij achtervolging winkeldief
  Met hulp van klanten heeft een beveiliger vrijdagavond 22 januari op de van Beethovenlaan in Roosendaal een vluchtende winkeldief achterhaald. De 45-jarige man uit Sliedrecht is in de afgelopen vier jaar al vier keer eerder daarvoor aangehouden.
 • Het weer in Roosendaal: Kleine kans op wat lichte sneeuw
  Vandaag (zaterdag) is het zwaar bewolkt met kans op enkele druppels. De temperatuur is 4 of 5 graden, bij een licht matige wind uit zuid tot zuidwest. Komende nacht wat minder bewolking en daalt het kwik tot rond het vriespunt.
 • Uitbraak corona bij Bravis Roosendaal: 21 patiënten, 38 medewerkers
  De afgelopen week is op de locatie Roosendaal van het Bravis ziekenhuis een aantal reguliere patiënten positief getest op corona. Hierop is een uitgebreid bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Alle betrokken medewerkers en patiënten zijn getest. Uit de resultaten blijkt er sprake van een uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal. De afdeling is inmiddels in quarantaine gegaan en gesloten. Nieuwe patiënten worden opgenomen op de afdeling Cardiologie.
 • ‘Geen extra controleurs voor toezicht Avondklok’
  De controle op de naleving van de Avondklok, die zaterdagavond 23 januari om 21:00 uur in gaat, wordt in Roosendaal en de andere plaatsen binnen het politiedistrict De Markiezaten door politie BOA's in nauwe samenwerking gedaabn binnen de beschikbare capaciteit en de bestaande samenwerkingsafspraken. 'Er wordt hiervoor (vooralsnog) geen extra capaciteit ingehuurd'.
 • Dwangsom van 25.000 euro vanwege illegale bouwwerkzaamheden
  De gemeente Roosendaal legt de eigenaar van een pand aan de Brugstraat een dwangsom op van € 25.000,- vanwege illegale bouwwerkzaamheden. Op 26 november 2020 legde de gemeente Roosendaal illegale bouwwerkzaamheden stil in het pand Brugstraat 57 te Roosendaal. Het gaat om een voormalige hotelaccommodatie.
 • ‘Geen goed gevoel’ bij VLP over uitvoering corona-steun aan clubs
  De raadsleden Wilbert Brouwers en Eric de Regt willen namens de raadsfractie VLP Roosendaal weten waarom de ene vereniging/stichting in Roosendaal wel en waarom de andere geen gemeentelijke coronasteun krijgt. Aanleiding voor hun vragen is een afgewezen verzoek van de Stichting Carnaval Nispen. De fractie houdt over het beleid op dit punt geen goed gevoel over.
 • Dit weekend (22-25 jan) stukje A58 richting Breda dicht
  Komend weekend is de A58 tussen knooppunt De Stok in Roosendaal en afrit Zegge (22) in de richting van Breda wegens onderhoud afgesloten van vrijdag 22 januari 22.00 uur tot maandag 25 januari 2021 05.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten, zo waarschuwt Rijkswaterstaat.
 • Liesbreukbehandeling kan per 1 februari bij Bravis in één dag
  Vanaf 1 februari is het bij Bravis ziekenhuis mogelijk om in één dag onderzoek, diagnose, opname en operatie van een liesbreuk te laten plaatsvinden. 'Dat scheelt de patiënt veel tijd en ongemak', aldus Bravis, waar zo'n vijftien liesbreukoperaties per week (bijna 800 per jaar) worden uitgevoerd.
 • Nog meer cocaïne onderschept in (buurt van) Roosendaal
  De vondst van een enorme partij cocaïne bij een bedrijf op een bedrijventerrein in Roosendaal op vrijdagavond 15 januari blijkt niet de enige cocaïne-vondst in medio januari in de buurt van Roosendaal te zijn geweest. Recent heeft de Douane bekendgemaakt dat op woensdag 13 januari 70 kilo cocaïne ontdekt is bij 'een bedrijf in de buurt van Roosendaal'.

Succesvol wedstrijdweekend Blauw-Wit basketball

Geschreven door Redactie op .

Afgelopen weekend speelden bijna alle teams van Blauw-Wit hun eerste (uit)wedstrijd. En met mooie resultaten. De klapper van de week was zondagavond Heren 1 tegen Agathos uit Geertruidenberg die met 52-44 werd gewonnen.

JongensU12 kwam zaterdag 29 september in actie in Oudenbosch tegen Vossenberg. De eerste periodes was het voor beide teams even aftasten, elkaar vinden, zelf proberen te scoren en de tegenstanders ervan af te houden en het ging behoorlijk gelijk op (4-2, 8-9). Maar toen ging het lopen bij de Roosendalers en kon Vossenberg nauwelijks nog iets terugdoen (0-6, 2-11, 0-12, 8-4, 0-16, 8-10) en Blauw-Wit nam na mooi samenspel een voor hen nieuwe recordscore van 30-72 mee naar huis!,br> Op het Oudenbossche buurveld speelden tegelijkertijd de Blauw-Wit JongensU14 tegen Vossenberg. De vooral erg jonge en onervaren thuisploeg had hier het nakijken, en Blauw-Wit kon flink oefenen op samenspel, teamwerk en aanvalsspelletjes. Blauw-Wit won met 84-31.
,br> Zondag 30 september kwamen de Blauw-Wit JongensU16 in actie tegen WBBGiantsU16-1 in Bergen op Zoom. Ze begonnen de wedstrijd sterk en wisten de tegenstanders door een goede zone defense van scoren af te houden. Het 2e kwart kwamen de Bergenaren iets terug, en het derde kwart ging gelijk op. Blauw-Wit wist toch de voorsprong te houden en won met 47-36.
,br> Hun wedstrijd werd gevolgd door die van de Blauw-Wit MeisjesU16. Die kregen een stevige basketball les van het Bergse team dat een flink maatje groter, sterker, sneller en gretiger was: 99-15.

Blauw-Wit heren 2 had hun eerste uitwedstrijd in Waalwijk tegen WSC H2, die ze nog kenden van een oefenwedstrijd enkele weken geleden. Het team was nu echter niet compleet, maar aangevuld met enkele junioren gingen de Roosendalers toch sterk van start. Gaandeweg kwamen ze echter conditioneel tekort tegen een beter op elkaar ingespeelde tegenstander die bovendien effectief en agressief verdedigend hun voordeel uitbuitte. De winst 77-37 bleef in Waalwijk.

Ten slotte de klapper van de week: Blauw-Wit Heren 1 (Overgangsklasse Zuid-Nederland) dat zondagavond het geroutineerde Agathos uit Geertruidenberg ontving in een met enthousiast publiek afgeladen volle sporthal D’n Dijck.
De start was wat rommelig, maar wel met sterke defense aan beide zijden waardoor beide teams maar weinig wisten te scoren. Eerste kwart was nipt voor de bezoekers: 14-15. Maar toen kwam Blauw-Wit op gang, met mooie inside acties, betere afstandsschoten die ook vielen, bij onverminderd sterke defense, die vooral de langste man van de tegenstanders van scoren afhield. Via 17-9 gingen ze rusten met 31-24 voorsprong. Het derde kwart hielden beide teams elkaar in evenwicht: 12-12 en het laatste kwart wist Blauw-Wit de voorsprong veilig te stellen: via 9-8 kwam de eindstand op 52-44.
Coach Siward D’Leon: “We hebben wéér een kampioenskandidaat opzij gezet, maar we hebben nog altijd veel wedstrijden te gaan!”.
Het samenspel van de individuele basketball kwaliteiten is nog voor verbetering vatbaar, volgens de coach. Maar het publiek heeft zeker genoten van de mooie acties.

Programma
Zaterdag 6 oktober in Breda: Blauw-Wit JongensU12 tegen Glaslijn/Barons.
Zondag 7 oktober, in Bergen op Zoom: Blauw-Wit JongensU14-1 tegen WBBGiants JU14-1; In Weert: Hoofdklasse Zuid-Nederland, Blauw-Wit JongensU18-1 tegen BSWeert; In Sporthal D’n Dijck in Roosendaal om 19u00: Overgangsklasse Zuid-Nederland, Blauw-Wit Heren1 tegen Glaslijn/Barons uit Breda.

Ook (weer) basketballen bij Blauw-Wit? Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

>> Website Blauw Wit