De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

06 juni 2020

 • Fris en buien
  De regeninstalaties kunnen even uit, al hebben we nog wel meer nodig om een volgende droge periode aan te kunnen. Vandaag komt de zon er goed bij, met soms een bui. De temperatuur blijft steken op 15 of 16 graden, bij een matige, soms bij buien vrij krachtige wind uit zuidwest.
 • Roosendaler en Bergse op scooter klemgereden en bedreigd
  Een Roosendaalse man (27) en een vrouw (26) uit Bergen op Zoom zijn donderdagavond 4 juni door twee mannen met een pistool bedreigd toen ze rond 21:45 uur op een scooter over de Gertrudisboulevard in Bergen op Zoom reden. De politie onderzoekt het incident en vond in een woning waar de twee verdachten uitkwamen, vals geld en drugs.
 • Agent vol in gezicht gespuugd door man die zegt corona te hebben
  Op dinsdagmorgen 2 juni is een 32-jarige Angolese man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het busstation in Roosendaal. De man zou meerdere buschauffeurs hebben mishandeld omdat zij weigerden hem te vervoeren. Ook de politie kreeg het zwaar te verduren. Zo spuugde hij een agent vol in het gezicht, terwijl hij later zei corona te hebben.
 • Sjors Creatief wordt vervolgd in Roosendaal
  CultuurCompaan is weer begonnen met de Roosendaalse editie van Sjors Creatief voor het schooljaar 2020-2021. Gehoopt wordt uiteraard dat het aanbod voor het nieuwe schooljaar weer net zo divers wordt als het dit jaar was. Aanbieders in de gemeente Roosendaal kunnen hun aanbod aan creatieve kennismakingsworkshops of cursussen voor kinderen tot uiterlijk 28 juni aanmelden.
 • Bravis-specialist: ‘Corona motiveert om overgewicht aan te pakken’
  Het nieuws dat coronapatiënten met overgewicht een groot risico lopen om op de Intensive Care te belanden, is een extra motivatie om het gewichtsprobleem aan te pakken. Dat ziet ook Pierre Feskens, bariatrisch chirurg in het Bravis ziekenhuis. Het Behandelcentrum voor Overgewicht en Obesitas in Bergen op Zoom heeft de mogelijkheid om al die nieuwe patiënten te ontvangen. 'Nu de coronadrukte voorbij is, zijn we weer op volle sterkte aan de gang en kunnen we patiënten snel en veilig zien', aldus Feskens.
 • Ron Axt nieuwe bestuurder van Groenhuysen
  Per 1 augustus is Ron Axt (55) het nieuwe lid van de raad van bestuur van Groenhuysen. Samen met de huidige voorzitter Marjolein de Jong gaat hij in het collegial bestuur een belangrijke bijdrage leveren om Groenhuysen de komende jaren op koers te houden en door te ontwikkelen. Groenhuysen beheert in West-Brabant een groot aantal locaties. In Roosendaal vallen onder andere Champetter, BloemscheVaert, Wildenborch, Heerma State, Moerweide, Weihoek en Wiekendael onder Groenhuysen.
 • Voorlopig de laatste zonnige dag
  Vandaag (woensdag) is er weer meer sluierbewolking waar de zon nog door probeert te komen. De temperatuur loopt nog op tot 22 of 23 graden. De wind is al gedraaid richting west tot noordwest en is meest matig.
 • Twee man met gestolen scooter aangehouden
  De politie heeft in de vroege ochtend van dinsdag 2 juni op de Nieuwe Markt in Roosendaal twee mannen aangehouden. Even eerder hadden de agenten de mannen met een scooter in de Raadhuisstraat zien lopen.
 • Corona / Roosendaal op sociale media
  UPDATE DONDERDAG 28 MEI - Hier een selectie van berichten over Corona / Roosendaal die wij op sociale media als Facebook en Twitter tegenkwamen:
 • Hennepkwekerij ontdekt in Toussaintlaan
  Zaterdagavond 30 mei is rond 23.00 uur op basis van anonieme tips in een woning aan de Toussaintlaan in Roosendaal een hennepkwekerij ontmanteld door de politie. In een slaapkamer werd een kweekruimte aangetroffen met in totaal 122 hennepplanten.

Succesvol wedstrijdweekend Blauw-Wit basketball

Geschreven door Redactie op .

Afgelopen weekend speelden bijna alle teams van Blauw-Wit hun eerste (uit)wedstrijd. En met mooie resultaten. De klapper van de week was zondagavond Heren 1 tegen Agathos uit Geertruidenberg die met 52-44 werd gewonnen.

JongensU12 kwam zaterdag 29 september in actie in Oudenbosch tegen Vossenberg. De eerste periodes was het voor beide teams even aftasten, elkaar vinden, zelf proberen te scoren en de tegenstanders ervan af te houden en het ging behoorlijk gelijk op (4-2, 8-9). Maar toen ging het lopen bij de Roosendalers en kon Vossenberg nauwelijks nog iets terugdoen (0-6, 2-11, 0-12, 8-4, 0-16, 8-10) en Blauw-Wit nam na mooi samenspel een voor hen nieuwe recordscore van 30-72 mee naar huis!,br> Op het Oudenbossche buurveld speelden tegelijkertijd de Blauw-Wit JongensU14 tegen Vossenberg. De vooral erg jonge en onervaren thuisploeg had hier het nakijken, en Blauw-Wit kon flink oefenen op samenspel, teamwerk en aanvalsspelletjes. Blauw-Wit won met 84-31.
,br> Zondag 30 september kwamen de Blauw-Wit JongensU16 in actie tegen WBBGiantsU16-1 in Bergen op Zoom. Ze begonnen de wedstrijd sterk en wisten de tegenstanders door een goede zone defense van scoren af te houden. Het 2e kwart kwamen de Bergenaren iets terug, en het derde kwart ging gelijk op. Blauw-Wit wist toch de voorsprong te houden en won met 47-36.
,br> Hun wedstrijd werd gevolgd door die van de Blauw-Wit MeisjesU16. Die kregen een stevige basketball les van het Bergse team dat een flink maatje groter, sterker, sneller en gretiger was: 99-15.

Blauw-Wit heren 2 had hun eerste uitwedstrijd in Waalwijk tegen WSC H2, die ze nog kenden van een oefenwedstrijd enkele weken geleden. Het team was nu echter niet compleet, maar aangevuld met enkele junioren gingen de Roosendalers toch sterk van start. Gaandeweg kwamen ze echter conditioneel tekort tegen een beter op elkaar ingespeelde tegenstander die bovendien effectief en agressief verdedigend hun voordeel uitbuitte. De winst 77-37 bleef in Waalwijk.

Ten slotte de klapper van de week: Blauw-Wit Heren 1 (Overgangsklasse Zuid-Nederland) dat zondagavond het geroutineerde Agathos uit Geertruidenberg ontving in een met enthousiast publiek afgeladen volle sporthal D’n Dijck.
De start was wat rommelig, maar wel met sterke defense aan beide zijden waardoor beide teams maar weinig wisten te scoren. Eerste kwart was nipt voor de bezoekers: 14-15. Maar toen kwam Blauw-Wit op gang, met mooie inside acties, betere afstandsschoten die ook vielen, bij onverminderd sterke defense, die vooral de langste man van de tegenstanders van scoren afhield. Via 17-9 gingen ze rusten met 31-24 voorsprong. Het derde kwart hielden beide teams elkaar in evenwicht: 12-12 en het laatste kwart wist Blauw-Wit de voorsprong veilig te stellen: via 9-8 kwam de eindstand op 52-44.
Coach Siward D’Leon: “We hebben wéér een kampioenskandidaat opzij gezet, maar we hebben nog altijd veel wedstrijden te gaan!”.
Het samenspel van de individuele basketball kwaliteiten is nog voor verbetering vatbaar, volgens de coach. Maar het publiek heeft zeker genoten van de mooie acties.

Programma
Zaterdag 6 oktober in Breda: Blauw-Wit JongensU12 tegen Glaslijn/Barons.
Zondag 7 oktober, in Bergen op Zoom: Blauw-Wit JongensU14-1 tegen WBBGiants JU14-1; In Weert: Hoofdklasse Zuid-Nederland, Blauw-Wit JongensU18-1 tegen BSWeert; In Sporthal D’n Dijck in Roosendaal om 19u00: Overgangsklasse Zuid-Nederland, Blauw-Wit Heren1 tegen Glaslijn/Barons uit Breda.

Ook (weer) basketballen bij Blauw-Wit? Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

>> Website Blauw Wit