De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

19 oktober 2019

 • Vluchtende Litouwse (30) na winkeldiefstal aangehouden
  Een winkeldievegge heeft vrijdag 18 oktober kort na het middaguur op straat personeelsleden van een winkel aan de Rucphensebaan (vermoedelijk) bedreigd met een mes, nadat ze betrapt was op winkeldiefstal. Ze is korte tijd later aangehouden door de politie.
 • Roosendaler (36) aangehouden voor zware mishandeling en bedreiging
  De politie heeft zaterdag 19 oktober rond het middaguur een 36-jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man wordt er van verdacht in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober tussen 02.45 uur en 03.10 uur in een café aan de Bredaseweg een 47-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Roosendaal te hebben bedreigd en mishandeld. Beiden deden hiervan aangifte.
 • Weekend met (veel) bewolking
  Storingen blijven ver van ons van west naar oost trekken. In de loop van de week krijgen we meer invloed van hogere drukgebieden. Vandaag (zaterdag) veel bewolking, soms wat lichte regen, misschien dat in de loop van de middag de zon soms erdoor komt. De wind is meest matig uit zuid tot zuidwest, bij een temperatuur van rond 14 of 15 graden.
 • Zaalvoetbal: Opnieuw winst voor Bristol Team VR1
  Bristol VR1 heeft woensdag 16 oktober de reserves van Feyenoord 2 verslagen. De Roosendaalse formatie won van de Rotterdammers met 7-4. Samen met Mazzelstars is Bristol VR1 nu koploper in de hoofdklasse, waar bijgezegd moet worden dat de geel/zwarten een wedstrijd meer gespeeld hebben. Vrijdag 1 november is de kraker tussen beide teams. Bristol Team VR2 won deze week ook (0-7).
 • Bare Essentials brengen country op Sfeerstrand
  Vanuit Beachclub 0165 op het Sfeerstrand in Stadsoevers in Roosendaal klinkt zondagmiddag 20 oktober countrymuziek. Daar zorgt de countryband Bare Essentials voor. Rond 14.00 uur gaan de vijf muzikanten aan de slag en vanaf de eerste klanken kunnen ook bezoekers actief meedoen. Zij krijgen de ruimte om te dansen, of het nou om linedance gaat of 'gewoon meebewegen'.
 • Stenen van Stadskantoor naar vervuilde Markt
  Op de (oude) Markt in Roosendaal moet 200 vierkante meter grond gesaneerd worden omdat die tijdens de kermis verontreinigd is. Een van de attracties heeft daar olie gelekt. Omdat ook de straatstenen verontreinigd zijn, moeten die ook vervangen worden. Dat gebeurt met stenen die voor het Stadskantoor liggen. Dat kan, omdat het Stadskantoor gerenoveerd wordt.
 • Voor tweede keer vaten drugsafval langs Mariabaan in Wouwse Plantage
  De politie doet onderzoek naar twee drugsdumpingen aan de Mariabaan / Kuilweg in Wouwswe Plantage en vraagt getuigen om tips door te geven. De tweede dumping is woensdagmiddag 16 oktober rond 14:50 uur ontdekt. Dit keer ging het om 15 vaten met synthetisch drugsafval in een sloot.
 • Jongens er vandoor met een te koop aangeboden telefoon
  Tijdens een verkoopafspraak is woensdagavond 16 oktober een 33-jarige Bredanaar in Roosendaal door twee jongeren bestolen van zijn telefoon. Een van de verdachten is aangehouden. De benadeelde had rond 22.30 uur op de Breitnerlaan in Roosendaal een verkoopafspraak. Hij liet de telefoon daar aan de twee jongens zien, die vervolgens met de telefoon wegrenden.
 • ‘Toeristenbelasting in Roosendaal is relatief laag’
  'Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Roosendaal betalen een relatief lage toeristenbelasting. Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente een belasting van € 1,16. Dit is nog wel een groei van 0,9% ten opzichte van vorig jaar toen de toeslag nog €1,15 per nacht was'. Dat meldt Vakanty.nl, dat de gegevens van COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) analyseerde.
 • Basketball Blauw-Wit: Overzicht wedstrijden weekend 12-13 okt
  Het afgelopen weekend speelden de basketballers van Blauw-Wit alleen maar uitwedstrijden. Drie werden er verloren. Beide Herenteams wonnen hun wedstrijden, wat het totaal op vier gewonnen uitduels bracht.

Succesvol wedstrijdweekend Blauw-Wit basketball

Geschreven door Redactie op .

Afgelopen weekend speelden bijna alle teams van Blauw-Wit hun eerste (uit)wedstrijd. En met mooie resultaten. De klapper van de week was zondagavond Heren 1 tegen Agathos uit Geertruidenberg die met 52-44 werd gewonnen.

JongensU12 kwam zaterdag 29 september in actie in Oudenbosch tegen Vossenberg. De eerste periodes was het voor beide teams even aftasten, elkaar vinden, zelf proberen te scoren en de tegenstanders ervan af te houden en het ging behoorlijk gelijk op (4-2, 8-9). Maar toen ging het lopen bij de Roosendalers en kon Vossenberg nauwelijks nog iets terugdoen (0-6, 2-11, 0-12, 8-4, 0-16, 8-10) en Blauw-Wit nam na mooi samenspel een voor hen nieuwe recordscore van 30-72 mee naar huis!,br> Op het Oudenbossche buurveld speelden tegelijkertijd de Blauw-Wit JongensU14 tegen Vossenberg. De vooral erg jonge en onervaren thuisploeg had hier het nakijken, en Blauw-Wit kon flink oefenen op samenspel, teamwerk en aanvalsspelletjes. Blauw-Wit won met 84-31.
,br> Zondag 30 september kwamen de Blauw-Wit JongensU16 in actie tegen WBBGiantsU16-1 in Bergen op Zoom. Ze begonnen de wedstrijd sterk en wisten de tegenstanders door een goede zone defense van scoren af te houden. Het 2e kwart kwamen de Bergenaren iets terug, en het derde kwart ging gelijk op. Blauw-Wit wist toch de voorsprong te houden en won met 47-36.
,br> Hun wedstrijd werd gevolgd door die van de Blauw-Wit MeisjesU16. Die kregen een stevige basketball les van het Bergse team dat een flink maatje groter, sterker, sneller en gretiger was: 99-15.

Blauw-Wit heren 2 had hun eerste uitwedstrijd in Waalwijk tegen WSC H2, die ze nog kenden van een oefenwedstrijd enkele weken geleden. Het team was nu echter niet compleet, maar aangevuld met enkele junioren gingen de Roosendalers toch sterk van start. Gaandeweg kwamen ze echter conditioneel tekort tegen een beter op elkaar ingespeelde tegenstander die bovendien effectief en agressief verdedigend hun voordeel uitbuitte. De winst 77-37 bleef in Waalwijk.

Ten slotte de klapper van de week: Blauw-Wit Heren 1 (Overgangsklasse Zuid-Nederland) dat zondagavond het geroutineerde Agathos uit Geertruidenberg ontving in een met enthousiast publiek afgeladen volle sporthal D’n Dijck.
De start was wat rommelig, maar wel met sterke defense aan beide zijden waardoor beide teams maar weinig wisten te scoren. Eerste kwart was nipt voor de bezoekers: 14-15. Maar toen kwam Blauw-Wit op gang, met mooie inside acties, betere afstandsschoten die ook vielen, bij onverminderd sterke defense, die vooral de langste man van de tegenstanders van scoren afhield. Via 17-9 gingen ze rusten met 31-24 voorsprong. Het derde kwart hielden beide teams elkaar in evenwicht: 12-12 en het laatste kwart wist Blauw-Wit de voorsprong veilig te stellen: via 9-8 kwam de eindstand op 52-44.
Coach Siward D’Leon: “We hebben wéér een kampioenskandidaat opzij gezet, maar we hebben nog altijd veel wedstrijden te gaan!”.
Het samenspel van de individuele basketball kwaliteiten is nog voor verbetering vatbaar, volgens de coach. Maar het publiek heeft zeker genoten van de mooie acties.

Programma
Zaterdag 6 oktober in Breda: Blauw-Wit JongensU12 tegen Glaslijn/Barons.
Zondag 7 oktober, in Bergen op Zoom: Blauw-Wit JongensU14-1 tegen WBBGiants JU14-1; In Weert: Hoofdklasse Zuid-Nederland, Blauw-Wit JongensU18-1 tegen BSWeert; In Sporthal D’n Dijck in Roosendaal om 19u00: Overgangsklasse Zuid-Nederland, Blauw-Wit Heren1 tegen Glaslijn/Barons uit Breda.

Ook (weer) basketballen bij Blauw-Wit? Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

>> Website Blauw Wit