De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

06 juni 2020

 • Fris en buien
  De regeninstalaties kunnen even uit, al hebben we nog wel meer nodig om een volgende droge periode aan te kunnen. Vandaag komt de zon er goed bij, met soms een bui. De temperatuur blijft steken op 15 of 16 graden, bij een matige, soms bij buien vrij krachtige wind uit zuidwest.
 • Roosendaler en Bergse op scooter klemgereden en bedreigd
  Een Roosendaalse man (27) en een vrouw (26) uit Bergen op Zoom zijn donderdagavond 4 juni door twee mannen met een pistool bedreigd toen ze rond 21:45 uur op een scooter over de Gertrudisboulevard in Bergen op Zoom reden. De politie onderzoekt het incident en vond in een woning waar de twee verdachten uitkwamen, vals geld en drugs.
 • Agent vol in gezicht gespuugd door man die zegt corona te hebben
  Op dinsdagmorgen 2 juni is een 32-jarige Angolese man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het busstation in Roosendaal. De man zou meerdere buschauffeurs hebben mishandeld omdat zij weigerden hem te vervoeren. Ook de politie kreeg het zwaar te verduren. Zo spuugde hij een agent vol in het gezicht, terwijl hij later zei corona te hebben.
 • Sjors Creatief wordt vervolgd in Roosendaal
  CultuurCompaan is weer begonnen met de Roosendaalse editie van Sjors Creatief voor het schooljaar 2020-2021. Gehoopt wordt uiteraard dat het aanbod voor het nieuwe schooljaar weer net zo divers wordt als het dit jaar was. Aanbieders in de gemeente Roosendaal kunnen hun aanbod aan creatieve kennismakingsworkshops of cursussen voor kinderen tot uiterlijk 28 juni aanmelden.
 • Bravis-specialist: ‘Corona motiveert om overgewicht aan te pakken’
  Het nieuws dat coronapatiënten met overgewicht een groot risico lopen om op de Intensive Care te belanden, is een extra motivatie om het gewichtsprobleem aan te pakken. Dat ziet ook Pierre Feskens, bariatrisch chirurg in het Bravis ziekenhuis. Het Behandelcentrum voor Overgewicht en Obesitas in Bergen op Zoom heeft de mogelijkheid om al die nieuwe patiënten te ontvangen. 'Nu de coronadrukte voorbij is, zijn we weer op volle sterkte aan de gang en kunnen we patiënten snel en veilig zien', aldus Feskens.
 • Ron Axt nieuwe bestuurder van Groenhuysen
  Per 1 augustus is Ron Axt (55) het nieuwe lid van de raad van bestuur van Groenhuysen. Samen met de huidige voorzitter Marjolein de Jong gaat hij in het collegial bestuur een belangrijke bijdrage leveren om Groenhuysen de komende jaren op koers te houden en door te ontwikkelen. Groenhuysen beheert in West-Brabant een groot aantal locaties. In Roosendaal vallen onder andere Champetter, BloemscheVaert, Wildenborch, Heerma State, Moerweide, Weihoek en Wiekendael onder Groenhuysen.
 • Voorlopig de laatste zonnige dag
  Vandaag (woensdag) is er weer meer sluierbewolking waar de zon nog door probeert te komen. De temperatuur loopt nog op tot 22 of 23 graden. De wind is al gedraaid richting west tot noordwest en is meest matig.
 • Twee man met gestolen scooter aangehouden
  De politie heeft in de vroege ochtend van dinsdag 2 juni op de Nieuwe Markt in Roosendaal twee mannen aangehouden. Even eerder hadden de agenten de mannen met een scooter in de Raadhuisstraat zien lopen.
 • Corona / Roosendaal op sociale media
  UPDATE DONDERDAG 28 MEI - Hier een selectie van berichten over Corona / Roosendaal die wij op sociale media als Facebook en Twitter tegenkwamen:
 • Hennepkwekerij ontdekt in Toussaintlaan
  Zaterdagavond 30 mei is rond 23.00 uur op basis van anonieme tips in een woning aan de Toussaintlaan in Roosendaal een hennepkwekerij ontmanteld door de politie. In een slaapkamer werd een kweekruimte aangetroffen met in totaal 122 hennepplanten.

Heren1 Blauw Wit wint derde wedstrijd op rij

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL In een volle Roosendaalse sporthal D’n Dijck heeft Blauw-Wit’s Heren-1 (voor het eerst in hun nieuwe Bogers XL tenues) zondagavond 7 oktober de derde wedstrijd op rij gewonnen. Het ook nog ongeslagen Glaslijn/Barons uit Breda werd verslagen met 92-72.

Blauw-Wit begon meteen geconcentreerd en fanatiek. De aanvalstactieken liepen goed en vrijwel iedere aanval leidde tot score, en het 1e kwart eindigde in 26-15.

Het tweede kwart vergrootte Blauw-Wit de voorsprong flink doordat alle schoten waaronder verschillende driepunters goed vielen. Het publiek genoot en voor menigeen was het wel enigszins verrassend om Blauw-Wit zo te zien uitlopen tegen een topteam als Barons, dat overigens wel twee belangrijke spelers miste.
Het leek erop dat de wedstrijd gelopen was na het tweede kwart: via 29-11 gingen ze bij een stand van 55-26 rusten. De rust deed de Barons goed en ze begonnen furieus aan het derde kwart. Met goed vrijgespeelde schutters en rake schoten wisten ze flink in te lopen.

Blauw-Wit was even de weg kwijt en scoorde maar weinig, terwijl de Barons er op los scoorden. De coach liet het team even zelf zoeken naar een antwoord, terwijl Barons soms naderde tot 10 punten. Kwartscore 20-31.
Voor het laatste kwart zette de coach iedereen weer op scherp en wist de thuisploeg de wedstrijd toch prima uit te spelen: via 17-15 kwam de eindstand van de goed geleide wedstrijd op een mooie 92- 72 voor Blauw-Wit. Blauw-Wit wint daarmee de derde wedstrijd op rij en telt nu écht mee in de Overgangsklasse Zuid-Nederland.

OVERZICHT
Zaterdag 6 oktober kwamen de Blauw-Wit JongensU12 in Breda in actie tegen Glaslijn/Barons. De tegenstanders waren gemiddeld een kop groter en wisten dat voordeel goed uit te buiten. Toch had ook Blauw-Wit veel mooie acties, zowel in aanval als verdediging, en met goede passes, alleen troffen ze minder vaak doel, ondanks verwoede pogingen.
Met kwartscores van 28-13, 16-20, 26-16 en 14-8 kwam de eindstand op 84-57.

JongensU14 hadden zondag 7 oktober een uitwedstrijd in Bergen op Zoom tegen WBBGiants. Dat team bleek eveneens een maatje te groot. Hoewel Blauw-Wit sterk begon, overrompelden de Bergenaren de gasten zonder genade. En Blauw-Wit kon verder bijna alleen maar toekijken. Een groot klasseverschil was hier duidelijk. Eindstand maar liefst 105-15. Blauw-Wit heeft daar een basketball lesje gehad.

Blauw-Wit Jongens U18 trad zondag 7 oktober aan in Weert voor hun eerste wedstrijd van het seizoen in de Hoofdklasse Zuid-Nederland. Vanaf het begin wist Blauw-Wit de tegenstanders van BSWeert met een effectieve 1-3-1 zone defense goed van scoren af te houden.
De eigen aanvalsspelletjes liepen vrij goed, en vooral waren de Roosendalers onder het bord heer en meester, met goede rebounds, zowel in verdediging als aanval. Via kwartscores van 14-6, 17-15, 14-9 en 15- 15 konden ze een mooie eindstand van 60-45 meenemen naar Roosendaal.

PROGRAMMA:
Zaterdag 13 Oktober:
In Bergen op Zoom, Blauw-Wit MU16-1 tegen BCWaldric uit Woudrichem; In Veghel, JongensU18-1 tegen Attacus; In Eindhoven, Heren 1 tegen BC EINDHOVEN.
Zondag 14 Oktober:
in D’n Dijck: om 10 uur, JongensU12 tegen Vossenberg uit Oudenbosch; om 11u30, JongensU16-1 tegen EastwoodTigers uit Oosterhout; om 13:15, Jongens14 tegen Vossenberg.

>> Website Blauw Wit