De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

19 oktober 2019

 • Vluchtende Litouwse (30) na winkeldiefstal aangehouden
  Een winkeldievegge heeft vrijdag 18 oktober kort na het middaguur op straat personeelsleden van een winkel aan de Rucphensebaan (vermoedelijk) bedreigd met een mes, nadat ze betrapt was op winkeldiefstal. Ze is korte tijd later aangehouden door de politie.
 • Roosendaler (36) aangehouden voor zware mishandeling en bedreiging
  De politie heeft zaterdag 19 oktober rond het middaguur een 36-jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man wordt er van verdacht in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober tussen 02.45 uur en 03.10 uur in een café aan de Bredaseweg een 47-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Roosendaal te hebben bedreigd en mishandeld. Beiden deden hiervan aangifte.
 • Weekend met (veel) bewolking
  Storingen blijven ver van ons van west naar oost trekken. In de loop van de week krijgen we meer invloed van hogere drukgebieden. Vandaag (zaterdag) veel bewolking, soms wat lichte regen, misschien dat in de loop van de middag de zon soms erdoor komt. De wind is meest matig uit zuid tot zuidwest, bij een temperatuur van rond 14 of 15 graden.
 • Zaalvoetbal: Opnieuw winst voor Bristol Team VR1
  Bristol VR1 heeft woensdag 16 oktober de reserves van Feyenoord 2 verslagen. De Roosendaalse formatie won van de Rotterdammers met 7-4. Samen met Mazzelstars is Bristol VR1 nu koploper in de hoofdklasse, waar bijgezegd moet worden dat de geel/zwarten een wedstrijd meer gespeeld hebben. Vrijdag 1 november is de kraker tussen beide teams. Bristol Team VR2 won deze week ook (0-7).
 • Bare Essentials brengen country op Sfeerstrand
  Vanuit Beachclub 0165 op het Sfeerstrand in Stadsoevers in Roosendaal klinkt zondagmiddag 20 oktober countrymuziek. Daar zorgt de countryband Bare Essentials voor. Rond 14.00 uur gaan de vijf muzikanten aan de slag en vanaf de eerste klanken kunnen ook bezoekers actief meedoen. Zij krijgen de ruimte om te dansen, of het nou om linedance gaat of 'gewoon meebewegen'.
 • Stenen van Stadskantoor naar vervuilde Markt
  Op de (oude) Markt in Roosendaal moet 200 vierkante meter grond gesaneerd worden omdat die tijdens de kermis verontreinigd is. Een van de attracties heeft daar olie gelekt. Omdat ook de straatstenen verontreinigd zijn, moeten die ook vervangen worden. Dat gebeurt met stenen die voor het Stadskantoor liggen. Dat kan, omdat het Stadskantoor gerenoveerd wordt.
 • Voor tweede keer vaten drugsafval langs Mariabaan in Wouwse Plantage
  De politie doet onderzoek naar twee drugsdumpingen aan de Mariabaan / Kuilweg in Wouwswe Plantage en vraagt getuigen om tips door te geven. De tweede dumping is woensdagmiddag 16 oktober rond 14:50 uur ontdekt. Dit keer ging het om 15 vaten met synthetisch drugsafval in een sloot.
 • Jongens er vandoor met een te koop aangeboden telefoon
  Tijdens een verkoopafspraak is woensdagavond 16 oktober een 33-jarige Bredanaar in Roosendaal door twee jongeren bestolen van zijn telefoon. Een van de verdachten is aangehouden. De benadeelde had rond 22.30 uur op de Breitnerlaan in Roosendaal een verkoopafspraak. Hij liet de telefoon daar aan de twee jongens zien, die vervolgens met de telefoon wegrenden.
 • ‘Toeristenbelasting in Roosendaal is relatief laag’
  'Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Roosendaal betalen een relatief lage toeristenbelasting. Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente een belasting van € 1,16. Dit is nog wel een groei van 0,9% ten opzichte van vorig jaar toen de toeslag nog €1,15 per nacht was'. Dat meldt Vakanty.nl, dat de gegevens van COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) analyseerde.
 • Basketball Blauw-Wit: Overzicht wedstrijden weekend 12-13 okt
  Het afgelopen weekend speelden de basketballers van Blauw-Wit alleen maar uitwedstrijden. Drie werden er verloren. Beide Herenteams wonnen hun wedstrijden, wat het totaal op vier gewonnen uitduels bracht.

Heren1 Blauw Wit wint derde wedstrijd op rij

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL In een volle Roosendaalse sporthal D’n Dijck heeft Blauw-Wit’s Heren-1 (voor het eerst in hun nieuwe Bogers XL tenues) zondagavond 7 oktober de derde wedstrijd op rij gewonnen. Het ook nog ongeslagen Glaslijn/Barons uit Breda werd verslagen met 92-72.

Blauw-Wit begon meteen geconcentreerd en fanatiek. De aanvalstactieken liepen goed en vrijwel iedere aanval leidde tot score, en het 1e kwart eindigde in 26-15.

Het tweede kwart vergrootte Blauw-Wit de voorsprong flink doordat alle schoten waaronder verschillende driepunters goed vielen. Het publiek genoot en voor menigeen was het wel enigszins verrassend om Blauw-Wit zo te zien uitlopen tegen een topteam als Barons, dat overigens wel twee belangrijke spelers miste.
Het leek erop dat de wedstrijd gelopen was na het tweede kwart: via 29-11 gingen ze bij een stand van 55-26 rusten. De rust deed de Barons goed en ze begonnen furieus aan het derde kwart. Met goed vrijgespeelde schutters en rake schoten wisten ze flink in te lopen.

Blauw-Wit was even de weg kwijt en scoorde maar weinig, terwijl de Barons er op los scoorden. De coach liet het team even zelf zoeken naar een antwoord, terwijl Barons soms naderde tot 10 punten. Kwartscore 20-31.
Voor het laatste kwart zette de coach iedereen weer op scherp en wist de thuisploeg de wedstrijd toch prima uit te spelen: via 17-15 kwam de eindstand van de goed geleide wedstrijd op een mooie 92- 72 voor Blauw-Wit. Blauw-Wit wint daarmee de derde wedstrijd op rij en telt nu écht mee in de Overgangsklasse Zuid-Nederland.

OVERZICHT
Zaterdag 6 oktober kwamen de Blauw-Wit JongensU12 in Breda in actie tegen Glaslijn/Barons. De tegenstanders waren gemiddeld een kop groter en wisten dat voordeel goed uit te buiten. Toch had ook Blauw-Wit veel mooie acties, zowel in aanval als verdediging, en met goede passes, alleen troffen ze minder vaak doel, ondanks verwoede pogingen.
Met kwartscores van 28-13, 16-20, 26-16 en 14-8 kwam de eindstand op 84-57.

JongensU14 hadden zondag 7 oktober een uitwedstrijd in Bergen op Zoom tegen WBBGiants. Dat team bleek eveneens een maatje te groot. Hoewel Blauw-Wit sterk begon, overrompelden de Bergenaren de gasten zonder genade. En Blauw-Wit kon verder bijna alleen maar toekijken. Een groot klasseverschil was hier duidelijk. Eindstand maar liefst 105-15. Blauw-Wit heeft daar een basketball lesje gehad.

Blauw-Wit Jongens U18 trad zondag 7 oktober aan in Weert voor hun eerste wedstrijd van het seizoen in de Hoofdklasse Zuid-Nederland. Vanaf het begin wist Blauw-Wit de tegenstanders van BSWeert met een effectieve 1-3-1 zone defense goed van scoren af te houden.
De eigen aanvalsspelletjes liepen vrij goed, en vooral waren de Roosendalers onder het bord heer en meester, met goede rebounds, zowel in verdediging als aanval. Via kwartscores van 14-6, 17-15, 14-9 en 15- 15 konden ze een mooie eindstand van 60-45 meenemen naar Roosendaal.

PROGRAMMA:
Zaterdag 13 Oktober:
In Bergen op Zoom, Blauw-Wit MU16-1 tegen BCWaldric uit Woudrichem; In Veghel, JongensU18-1 tegen Attacus; In Eindhoven, Heren 1 tegen BC EINDHOVEN.
Zondag 14 Oktober:
in D’n Dijck: om 10 uur, JongensU12 tegen Vossenberg uit Oudenbosch; om 11u30, JongensU16-1 tegen EastwoodTigers uit Oosterhout; om 13:15, Jongens14 tegen Vossenberg.

>> Website Blauw Wit