De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

23 januari 2021

 • Corona-proof programma voor Mastepinnelaand
  In het carnavalsseizoen van 2021 organiseert stichting Kindercarnaval de Mastepinne een aantal feestelijke coronaproof-activiteiten voor de inwoners van Wouwse Plantage. Het programma bestaat dit jaar uit een doe-het-zelf-tocht, een online-lunch met andere mensen en een versierwedstrijd. Iedereen uit Mastepinnelaand is van harte welkom om zich aan te melden via de website.
 • Klanten helpen beveiliger supermarkt bij achtervolging winkeldief
  Met hulp van klanten heeft een beveiliger vrijdagavond 22 januari op de van Beethovenlaan in Roosendaal een vluchtende winkeldief achterhaald. De 45-jarige man uit Sliedrecht is in de afgelopen vier jaar al vier keer eerder daarvoor aangehouden.
 • Het weer in Roosendaal: Kleine kans op wat lichte sneeuw
  Vandaag (zaterdag) is het zwaar bewolkt met kans op enkele druppels. De temperatuur is 4 of 5 graden, bij een licht matige wind uit zuid tot zuidwest. Komende nacht wat minder bewolking en daalt het kwik tot rond het vriespunt.
 • Uitbraak corona bij Bravis Roosendaal: 21 patiënten, 38 medewerkers
  De afgelopen week is op de locatie Roosendaal van het Bravis ziekenhuis een aantal reguliere patiënten positief getest op corona. Hierop is een uitgebreid bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Alle betrokken medewerkers en patiënten zijn getest. Uit de resultaten blijkt er sprake van een uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal. De afdeling is inmiddels in quarantaine gegaan en gesloten. Nieuwe patiënten worden opgenomen op de afdeling Cardiologie.
 • ‘Geen extra controleurs voor toezicht Avondklok’
  De controle op de naleving van de Avondklok, die zaterdagavond 23 januari om 21:00 uur in gaat, wordt in Roosendaal en de andere plaatsen binnen het politiedistrict De Markiezaten door politie BOA's in nauwe samenwerking gedaabn binnen de beschikbare capaciteit en de bestaande samenwerkingsafspraken. 'Er wordt hiervoor (vooralsnog) geen extra capaciteit ingehuurd'.
 • Dwangsom van 25.000 euro vanwege illegale bouwwerkzaamheden
  De gemeente Roosendaal legt de eigenaar van een pand aan de Brugstraat een dwangsom op van € 25.000,- vanwege illegale bouwwerkzaamheden. Op 26 november 2020 legde de gemeente Roosendaal illegale bouwwerkzaamheden stil in het pand Brugstraat 57 te Roosendaal. Het gaat om een voormalige hotelaccommodatie.
 • ‘Geen goed gevoel’ bij VLP over uitvoering corona-steun aan clubs
  De raadsleden Wilbert Brouwers en Eric de Regt willen namens de raadsfractie VLP Roosendaal weten waarom de ene vereniging/stichting in Roosendaal wel en waarom de andere geen gemeentelijke coronasteun krijgt. Aanleiding voor hun vragen is een afgewezen verzoek van de Stichting Carnaval Nispen. De fractie houdt over het beleid op dit punt geen goed gevoel over.
 • Dit weekend (22-25 jan) stukje A58 richting Breda dicht
  Komend weekend is de A58 tussen knooppunt De Stok in Roosendaal en afrit Zegge (22) in de richting van Breda wegens onderhoud afgesloten van vrijdag 22 januari 22.00 uur tot maandag 25 januari 2021 05.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten, zo waarschuwt Rijkswaterstaat.
 • Liesbreukbehandeling kan per 1 februari bij Bravis in één dag
  Vanaf 1 februari is het bij Bravis ziekenhuis mogelijk om in één dag onderzoek, diagnose, opname en operatie van een liesbreuk te laten plaatsvinden. 'Dat scheelt de patiënt veel tijd en ongemak', aldus Bravis, waar zo'n vijftien liesbreukoperaties per week (bijna 800 per jaar) worden uitgevoerd.
 • Nog meer cocaïne onderschept in (buurt van) Roosendaal
  De vondst van een enorme partij cocaïne bij een bedrijf op een bedrijventerrein in Roosendaal op vrijdagavond 15 januari blijkt niet de enige cocaïne-vondst in medio januari in de buurt van Roosendaal te zijn geweest. Recent heeft de Douane bekendgemaakt dat op woensdag 13 januari 70 kilo cocaïne ontdekt is bij 'een bedrijf in de buurt van Roosendaal'.

Heren1 Blauw Wit wint derde wedstrijd op rij

Geschreven door Redactie op .

BASKETBALL In een volle Roosendaalse sporthal D’n Dijck heeft Blauw-Wit’s Heren-1 (voor het eerst in hun nieuwe Bogers XL tenues) zondagavond 7 oktober de derde wedstrijd op rij gewonnen. Het ook nog ongeslagen Glaslijn/Barons uit Breda werd verslagen met 92-72.

Blauw-Wit begon meteen geconcentreerd en fanatiek. De aanvalstactieken liepen goed en vrijwel iedere aanval leidde tot score, en het 1e kwart eindigde in 26-15.

Het tweede kwart vergrootte Blauw-Wit de voorsprong flink doordat alle schoten waaronder verschillende driepunters goed vielen. Het publiek genoot en voor menigeen was het wel enigszins verrassend om Blauw-Wit zo te zien uitlopen tegen een topteam als Barons, dat overigens wel twee belangrijke spelers miste.
Het leek erop dat de wedstrijd gelopen was na het tweede kwart: via 29-11 gingen ze bij een stand van 55-26 rusten. De rust deed de Barons goed en ze begonnen furieus aan het derde kwart. Met goed vrijgespeelde schutters en rake schoten wisten ze flink in te lopen.

Blauw-Wit was even de weg kwijt en scoorde maar weinig, terwijl de Barons er op los scoorden. De coach liet het team even zelf zoeken naar een antwoord, terwijl Barons soms naderde tot 10 punten. Kwartscore 20-31.
Voor het laatste kwart zette de coach iedereen weer op scherp en wist de thuisploeg de wedstrijd toch prima uit te spelen: via 17-15 kwam de eindstand van de goed geleide wedstrijd op een mooie 92- 72 voor Blauw-Wit. Blauw-Wit wint daarmee de derde wedstrijd op rij en telt nu écht mee in de Overgangsklasse Zuid-Nederland.

OVERZICHT
Zaterdag 6 oktober kwamen de Blauw-Wit JongensU12 in Breda in actie tegen Glaslijn/Barons. De tegenstanders waren gemiddeld een kop groter en wisten dat voordeel goed uit te buiten. Toch had ook Blauw-Wit veel mooie acties, zowel in aanval als verdediging, en met goede passes, alleen troffen ze minder vaak doel, ondanks verwoede pogingen.
Met kwartscores van 28-13, 16-20, 26-16 en 14-8 kwam de eindstand op 84-57.

JongensU14 hadden zondag 7 oktober een uitwedstrijd in Bergen op Zoom tegen WBBGiants. Dat team bleek eveneens een maatje te groot. Hoewel Blauw-Wit sterk begon, overrompelden de Bergenaren de gasten zonder genade. En Blauw-Wit kon verder bijna alleen maar toekijken. Een groot klasseverschil was hier duidelijk. Eindstand maar liefst 105-15. Blauw-Wit heeft daar een basketball lesje gehad.

Blauw-Wit Jongens U18 trad zondag 7 oktober aan in Weert voor hun eerste wedstrijd van het seizoen in de Hoofdklasse Zuid-Nederland. Vanaf het begin wist Blauw-Wit de tegenstanders van BSWeert met een effectieve 1-3-1 zone defense goed van scoren af te houden.
De eigen aanvalsspelletjes liepen vrij goed, en vooral waren de Roosendalers onder het bord heer en meester, met goede rebounds, zowel in verdediging als aanval. Via kwartscores van 14-6, 17-15, 14-9 en 15- 15 konden ze een mooie eindstand van 60-45 meenemen naar Roosendaal.

PROGRAMMA:
Zaterdag 13 Oktober:
In Bergen op Zoom, Blauw-Wit MU16-1 tegen BCWaldric uit Woudrichem; In Veghel, JongensU18-1 tegen Attacus; In Eindhoven, Heren 1 tegen BC EINDHOVEN.
Zondag 14 Oktober:
in D’n Dijck: om 10 uur, JongensU12 tegen Vossenberg uit Oudenbosch; om 11u30, JongensU16-1 tegen EastwoodTigers uit Oosterhout; om 13:15, Jongens14 tegen Vossenberg.

>> Website Blauw Wit