De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

12 april 2021

 • Boetes bij verkeerscontrole op Burg. Schneiderlaan
  Op vrijdag 9 april heeft de politie Roosendaal een verkeerscontrole gehouden aan de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal. Die actie leverde 15 bekeuringen op, waaronder 9 voor te hard rijden.
 • ‘Bots BMW’ leeg gevonden in Joseph Israëlsstraat
  De politie in Roosendaal heeft vrijdag 9 april aan het eind van de middag een zwarte BMW X5 met Belgisch nummerbord aangetroffen in de Joseph Israëlstraat die op de A58 bij Roosendaal betrokken geweest zou zijn bij een aanrijding, of mogelijk zelfs bij meerdere aanrijdingen.
 • Corona: Aantal patiënten in Bravis iets gedaald
  Het aantal coronapatiënten in het Bravis ziekenhuis is ten opzichte van vorige week iets gedaald, maar blijft hoog. Vrijdagmorgen 9 april lagen in het ziekenhuis 37 patiënten met bewezen corona, van wie 12 op de IC. Sinds maandag 5 april zijn 23 patiënten ontslagen.
 • Verdacht duo op Roselaarplein aangehouden na ingaan van de avondklok
  Agenten hebben donderdagavond 8 april op het Roselaarplein in Roosendaal twee mannen aangehouden voor heling van twee fietsen. Het tweetal werd gecontroleerd nadat er een melding was binnengekomen dat twee mannen met zaklampen bij een winkelpand naar binnen stonden te schijnen.
 • Rondje Roosendaal: Provincie helpt Roosendaal met herontwikkeling
  De provincie Noord-Brabant en de gemeente Roosendaal gaan aan de slag met de herontwikkeling van de binnenstad. In ambtelijke termen heet dat plan ‘Gebiedstransformatie Rondje Roosendaal’. Gedeputeerde Erik Ronnes en de wethouders Toine Theunis en Cees Lok tekenden daarvoor een intentieovereenkomst. Daarbij zit een plan van aanpak.
 • Het weer in Roosendaal: Nat weekeinde
  Zaterdag 10 april is er veel bewolking. Het begint nog droog, maar de bewolking wordt dikker en er gaat al snel wat motregen vallen, overgaand in regen. Er is een meest matige wind uit noordoost tot oost en een temperatuur van rond 8 of 9 graden.
 • Speciale controles in regio waaronder in Roosendaal
  De politie heeft dinsdag 6 april in samenwerking met een aantal andere instanties in West-Brabant, waaronder in Roosendaal, speciale acties gehouden die vooral bedoeld zijn om criminelen uit de anonimiteit te halen en om informatie in te winnen. De officiële naam is 'integrale conrole', maar in de volksmond spreekt men ook wel van 'patseraanpak'.
 • Meidendag bij rkvv Roosendaal met clinics op 14 mei
  Op vrijdag 14 mei (de dag na Hemelvaart) is er bij RKVV Roosendaal op Sportpark Hulsdonk een meidendag. Ex Oranjeleeuwin en Ajax-speelster Desiree van Lunteren komt samen met jong PSV-speelster Zera Hulswit (voormalig rkvv Roosendaal-speelster) een clinic verzorgen. De meidendag staat in het teken van Ride4Kids en Stichting Stofwisselkracht, twee organisaties die zich inzetten voor kinderen met een stofwisselingsziekte.
 • Nog eens 320 boetes voor te hardrijders in Roosendaal
  Zo'n 320 automibilisten zijn vandaag (woensdag 7 april) op de bon gegaan omdat ze te hard reden over de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal. De fotograaf van het verkeersteam Zeeland West-Brabant controleerde daar de snelheid van 5251 passanten.
 • Reageren op plan Groot Mariadal kan gedurende zes weken vanaf 12 april
  Vanaf 12 april 2021 ligt het ontwerpbestemmingsplan voor Groot Mariadal in Roosendaal zes weken ter inzage. Met dit plan wordt aan de binnenstad van Roosendaal een prachtig, duurzaam en voorheen verborgen gebied toegevoegd. Het klooster Mariadal, het HUIS van Roosendaal en de omliggende scholen sluiten in dit plan beter aan op hun omgeving. Het gebied wordt de schakel tussen binnenstad en station, bereikbaar voor de bewoners en bezoekers van de stad.

Gratis squash-middag bij Sieben (20 okt)

Geschreven door Redactie op .

SQUASH Ook in Sieben Squashpark wordt zaterdag 20 oktober World Squash Day 'gevierd'. Ter gelegenheid van deze wereldwijde squash-promotiedag kan iedereen in de middag gratis kennismaken met deze indoor racketsport.


Squash werd zo'n veertig jaar geleden in Roosendaal geïntroduceerd. Sport- en evenementenhal Leysdream had de primeur voor heel zuidwest Nederland. Sieben Squashpark nam het stokje 19 jaar geleden over en intussen mag squash zich verheugen in een gezonde en brede belangstelling.

Sieben heeft in de loop der jaren verschillende nationale kampioenen voortgebracht en besteed nog steeds veel aandacht aan promotie onder jeugdigen. Het hele jaar door zijn er lessen aan scholieren en tijdens een actiedag als World Squash Day komen ook volwassenen aan hun trekken.

Zaterdag tussen twee en vijf uur kan iedereen die dat wil met deskundige instructeurs de baan op. Daar zal men ontdekken dat squash in de basis een eenvoudig en snel te leren spel is dat door elke valide persoon te spelen is.
Alle deelnemers zullen in een mum van tijd een echte rally kunnen spelen. Belangstellenden hoeven alleen luchtige sportkleding en zaalsportschoenen mee te brengen, alle andere materialen worden door het squashpark beschikbaar gesteld.

>> Website Sieben Squahpark