De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

23 september 2020

 • Aangehouden man spuugt en zegt corona te hebben
  De politie heeft maandag 21 september op het station Roosendaal een man aangehouden die boa's had beledigd. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij volgens de betrokken agent recalcitrant werd.
 • 30 zakken hennepafval op Scherpdeel
  Op Scherpdeel in Roosendaal zijn maandag 21 september dertig blauwe zakken met hennepafval geonden. Dat meldt Handhaving Roosendaal op Twitter. De daders konden niet achterhaald worden.
 • Volgende stukje Watermolenbeek aan de beurt
  Al jaren wordt er in en bij Roosendaal gewerkt om de Watermolenbeek helemaal te laten voldoen aan de eisen van een eigentijdse Ecologische Verbindings Zone. Nu het werk tussen de duiker onder de Burgemeester Freijterslaan en de Kade is afgerond, is het tijd voor een volgend stukje: het deel tussen de A58 en de Burgemeester Freijterslaan.
 • Tongerlohuys presenteert Poolse zaken in ‘Maand van de geschiedenis’
  Erfgoedcentrum Tongerlohuys in Roosendaal presenteert in de maand oktober verscheidene activiteiten in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Het gaat om een lezing van Paul Hulsenboom (op 1 oktober in de Kring), een fototentoonstelling 'Thuis in Polen' (de hele maand), een filmcollege op 18 en 19 oktober in de nieuwe bioscoop en een pop-up tentoonstelling over Marianne van Oranje-Nassau (ook de hele maand).
 • Vrouwenvoetbal uitslagen weekend 19/20 september
  MET FOTO'S ROOSENDAAL MO19 - De vrouwenteams van Rimboe (Wouwse Plantage), Cluzona (Wouw) en FC Moerstraten hebben zondag hun eerste competitiewedstrijd gewonnen. Alle andere teams uit de gemeente Roosendaal moesten hun eerste verlies incasseren. In het meidenvoetbal zijn zaterdag NSV MO15, Roosendaal MO15 en Roosendaal MO19 de competitie met winst begonnen.
 • Beschonken automobilist uit Wouw rijdt vol op betonnen paaltjes in Heerle
  Een 27-jarige inwoner van Wouw is zaterdagavond 19 september met zijn auto vol op betonnen paaltjes in de Herelsesestraat in Heerle gereden. Op het politiebureau bleek dat hij drie keer te veel had gedronken. Het rijbewijs werd ingevorderd.
 • Scooter van hardleerse berijder in beslag genomen
  De politie heeft zaterdagmiddag 19 september de scooter van een 21-jarige man in de Brugstraat in Roosendal beslag genomen. Het was voor de derde keer dat de man staande werd gehouden omdat hij (nog steeds) geen rijbewijs heeft.
 • Stuk Burg. Schneiderlaan twee dagen dicht
  Het verkeer op een deel van de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal kan op dinsdag 22 en woensdag 23 september last ondervinden van wegwerkzaamheden op deze druk bereden weg. Tussen de Churchillpoort en het kruispunt naar de Lindenburg wordt het asfalt vernieuwd.
 • ‘Roosendaal On Ice’ onderzoekt haalbaarheid Kadeplein
  Vanwege corona is er dit jaar geen schaatsbaan op de oude Markt, maar het bestuur van Roosendaal On Ice heeft alle moed nog niet opgegeven. Op dit moment wordt onderzocht of er elders in de stad een schaatsbaan kan worden opgebouwd die kan voldoen aan alle COVID-19 eisen.
 • Vuurwapen gevonden in tuinhuisje aan ‘Noordkant’
  Naar aanleiding van binnengekomen informatie hebben agenten vrijdagmiddag een tuinhuisje doorzocht 'aan de Noordkant van Roosendaal'. Door de politiemedewerkers werd een vuurwapen aangetroffen.

Galerie in Raadhuisstraat

Geschreven door Redactie op .

Graag willen wij ons even aan u voorstellen. Onze namen zijn Lilian en Jan Nieuwlaat. In 1986 zijn wij in Roosendaal begonnen met een winkel in het centrum van de stad. Onze artikelen bestonden toen uit het zogenaamde "plattelandsantiek", zoals karrenwielen, aardappelbakken, stoven, koperen voorwerpen en keukenalia. De vraag naar dit "plattelandsantiek" nam sterk af. Bovendien vonden we zelf ook dat het geen kwaliteit uitstraalde. Om die kwaliteit te verbeteren zijn we begonnen met het verzamelen van het betere koperwerk met daarnaast schilderijen, sculptures en houtproducten. Wij hebben toen onze winkel gesloten en zijn gestart met de verkoop van onze artikelen op kunst en antiekbeurzen. Met veel plezier hebben hebben wij deelgenomen aan beurzen in Leeuwarden, Zwolle, Gilze Rijen, Noordwijkerhout, Goes, Veldhoven, Bunnik, Rosmalen enz. Echter ook hier waren we nog niet tevreden over de kwaliteit van onze artikelen. Wij hebben daarop besloten om ons pand zowel aan de buiten- als aan de binnenzijde ingrijpend te gaan verbouwen en een kunst- en antiekgalerie te starten. Zoals reeds vermeld waren wij nog steeds niet echt tevreden over de kwaliteit van onze voorwerpen. We zijn daarom het land ingetrokken en hebben op diverse veilingen en beurzen "het betere spul" ingekocht met de nadruk op kwaliteit en niet op kwantiteit. We hebben nu ook mooie zilveren voorwerpen, waarvan het overgrote gedeelte is gekeurd en voorzien van jaarletters en meestertekens; sieraden o.a. Amsterdamse school, schilderijen waarvan de schilders bekend zijn en in de P. Scheen; P. Jacobs of P. Piron vermeld zijn. De kennis van antiek hebben we opgedaan door het volgen van cursussen, lezen van boeken en vakliteratuur, bezoeken van veel beurzen en veilinghuizen en jarenlange ervaring. Omdat wij geheel achter onze artikelen staan, geven wij indien u dat wenst certificaten van echtheid af. Hoe wij met u zaken willen doen kunt u lezen in onze leveringsvoorwaarden. Helaas is de eerdergenoemde verbouwing nog steeds gaande en kunnen wij nog niemand ontvangen. Zodra deze verbouwing gereed is zullen wij dat op onze website vermelden. Zie hiervoor ook het laatste nieuws. Onze galerie zal geopend zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.30 tot 17.00 uur en alle andere dagen, mits u tevoren een afspraak hebt gemaakt. Wij heten u te zijner tijd van harte welkom. Lilian en Jan Nieuwlaat http://www.antiekdewitterosieren.nl/pr01.htm