De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

02 maart 2021

 • Drugsdealer in Jan Vermeerlaan aangehouden
  De politie in Roosendaal heeft maandagmiddag 1 maart een drugsdealer aangehouden aan de Jan Vermeerlaan in de wijk Westrand in Roosendaal. Dat meldt de politie op Twitter.
 • De politie zoekt gedupeerde autobezitters rond Sint Jansstraat
  De politie is op zoek naar automobilisten die schade hebben aan hun (geparkeerde) auto in de buurt van de Sint Jansstraat in de Roosendaalse binnenstad. De politie trof daar in de nacht van zondag op maandag 1 maart een man (30, zonder vaste woonplaats) aan met spullen zoals een navigatiesystem en gereedschap.
 • Voorlopig nog verschillende kliko’s in Roosendaal
  Roosendalers blijven nog wel even zitten met verscheidene vuilcontainers en losse zakken voor plastic- en blikafval. Dat blijkt uit een raadsmededeling van burgemeester en wethouders over het onderzoek naar de mogelijkheden van nascheiding in Roosendaal. 'Het is nu niet interessant om over te gaan naar nascheiding', is de conclusie.
 • En weer 209 te hard rijders op de Van Beethovenlaan
  Vielen er woensdag 24 februari nog 500 bonnen voor te hard rijden op de Van Beethovenlaan in Roosendaal, toen het Verkeersteam Zeeland/West-Brabant daar vrijdag 26 februari terugkwam, werd er opnieuw weer vaak te hard gereden. Dit keer vielen er 209 bonnen.
 • Roosendaler (33) rijdt sloot in en maakt stennis tegen politie
  Agenten hebben zaterdagavond 27 februari op de A59 ter hoogte van knooppunt Noordhoek een 33-jarige Roosendaler aangehouden. De man was met zijn auto in de sloot beland, hij verkeerde vermoedelijk onder invloed. Toen agenten de man een blaasttest wilden afnemen, werd hij recalcitrant.
 • Het weer in Roosendaal: Zonnig en frisse nachten
  Na het optrekken van de (soms dichte) mist komt vandaag (zaterdag) de zon er weer goed bij. De temperatuur komt tot 6 of 7 graden, bij een zwakke wind draaiend naar noordoost. Komende nacht is het meest helder en dan daalt het kwik tot net boven het vriespunt, met kans op vorst aan de grond.
 • Bij vier stembureaus kan ook op maandag of dinsdag worden gestemd
  Voor de verkiezing op woensdag 17 maart 2021 zijn in de gemeente Roosendaal vier stembureaus aangewezen waar kwetsbare kiezers ook op maandag 15 en dinsdag 16 maart kunnen stemmen. Die zijn in Roosendaal gevestigd in Parrotia aan de Markt, 't Dijksteeke bij het Dijkcentrum en De Bergspil bij het Tolbergcentrum. De vierde plek is bij voetbalvereniging Cluzona in Wouw.
 • 1000 kilo zwaar illegaal vuurwerk in garagebox in de Kroeven
  UPDATE - In een garagebox in de wijk Kroeven in Roosendaal heeft de politie donderdagmiddag 25 februari rond half vier een grote partij met zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. In de ruimte lag volgens de politie meer dan 1000 kilo zwaar illegaal vuurwerk.
 • 500 verkeersbonnen op de Van Beethovenlaan
  Liefst 500 automobilisten kunnen de komende weken een bekeuring thuis verwachten omdat ze woensdag 24 februaru te hard hebben gereden op de Van Beethovenlaan in Roosendaal.
 • Bravis-verpleegkundigen realiseren innovaties
  De afgelopen acht maanden hebben dertien verpleegkundigen van het Bravis ziekenhuis de Verpleegkundige Innovatie School (VIS), opgezet door het Brave Innovatieteam. Zij leerden meer over vernieuwingen in de zorg en hoe zij deze kennis kunnen overdragen op hun collega’s. Komende vrijdag ronden zij hun opleiding af met een presentatie van vier eigen ideeën waarmee de verpleegkundigen aan de slag zijn gegaan.

Galerie in Raadhuisstraat

Geschreven door Redactie op .

Graag willen wij ons even aan u voorstellen. Onze namen zijn Lilian en Jan Nieuwlaat. In 1986 zijn wij in Roosendaal begonnen met een winkel in het centrum van de stad. Onze artikelen bestonden toen uit het zogenaamde "plattelandsantiek", zoals karrenwielen, aardappelbakken, stoven, koperen voorwerpen en keukenalia. De vraag naar dit "plattelandsantiek" nam sterk af. Bovendien vonden we zelf ook dat het geen kwaliteit uitstraalde. Om die kwaliteit te verbeteren zijn we begonnen met het verzamelen van het betere koperwerk met daarnaast schilderijen, sculptures en houtproducten. Wij hebben toen onze winkel gesloten en zijn gestart met de verkoop van onze artikelen op kunst en antiekbeurzen. Met veel plezier hebben hebben wij deelgenomen aan beurzen in Leeuwarden, Zwolle, Gilze Rijen, Noordwijkerhout, Goes, Veldhoven, Bunnik, Rosmalen enz. Echter ook hier waren we nog niet tevreden over de kwaliteit van onze artikelen. Wij hebben daarop besloten om ons pand zowel aan de buiten- als aan de binnenzijde ingrijpend te gaan verbouwen en een kunst- en antiekgalerie te starten. Zoals reeds vermeld waren wij nog steeds niet echt tevreden over de kwaliteit van onze voorwerpen. We zijn daarom het land ingetrokken en hebben op diverse veilingen en beurzen "het betere spul" ingekocht met de nadruk op kwaliteit en niet op kwantiteit. We hebben nu ook mooie zilveren voorwerpen, waarvan het overgrote gedeelte is gekeurd en voorzien van jaarletters en meestertekens; sieraden o.a. Amsterdamse school, schilderijen waarvan de schilders bekend zijn en in de P. Scheen; P. Jacobs of P. Piron vermeld zijn. De kennis van antiek hebben we opgedaan door het volgen van cursussen, lezen van boeken en vakliteratuur, bezoeken van veel beurzen en veilinghuizen en jarenlange ervaring. Omdat wij geheel achter onze artikelen staan, geven wij indien u dat wenst certificaten van echtheid af. Hoe wij met u zaken willen doen kunt u lezen in onze leveringsvoorwaarden. Helaas is de eerdergenoemde verbouwing nog steeds gaande en kunnen wij nog niemand ontvangen. Zodra deze verbouwing gereed is zullen wij dat op onze website vermelden. Zie hiervoor ook het laatste nieuws. Onze galerie zal geopend zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.30 tot 17.00 uur en alle andere dagen, mits u tevoren een afspraak hebt gemaakt. Wij heten u te zijner tijd van harte welkom. Lilian en Jan Nieuwlaat http://www.antiekdewitterosieren.nl/pr01.htm