De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

02 maart 2021

 • Drugsdealer in Jan Vermeerlaan aangehouden
  De politie in Roosendaal heeft maandagmiddag 1 maart een drugsdealer aangehouden aan de Jan Vermeerlaan in de wijk Westrand in Roosendaal. Dat meldt de politie op Twitter.
 • De politie zoekt gedupeerde autobezitters rond Sint Jansstraat
  De politie is op zoek naar automobilisten die schade hebben aan hun (geparkeerde) auto in de buurt van de Sint Jansstraat in de Roosendaalse binnenstad. De politie trof daar in de nacht van zondag op maandag 1 maart een man (30, zonder vaste woonplaats) aan met spullen zoals een navigatiesystem en gereedschap.
 • Voorlopig nog verschillende kliko’s in Roosendaal
  Roosendalers blijven nog wel even zitten met verscheidene vuilcontainers en losse zakken voor plastic- en blikafval. Dat blijkt uit een raadsmededeling van burgemeester en wethouders over het onderzoek naar de mogelijkheden van nascheiding in Roosendaal. 'Het is nu niet interessant om over te gaan naar nascheiding', is de conclusie.
 • En weer 209 te hard rijders op de Van Beethovenlaan
  Vielen er woensdag 24 februari nog 500 bonnen voor te hard rijden op de Van Beethovenlaan in Roosendaal, toen het Verkeersteam Zeeland/West-Brabant daar vrijdag 26 februari terugkwam, werd er opnieuw weer vaak te hard gereden. Dit keer vielen er 209 bonnen.
 • Roosendaler (33) rijdt sloot in en maakt stennis tegen politie
  Agenten hebben zaterdagavond 27 februari op de A59 ter hoogte van knooppunt Noordhoek een 33-jarige Roosendaler aangehouden. De man was met zijn auto in de sloot beland, hij verkeerde vermoedelijk onder invloed. Toen agenten de man een blaasttest wilden afnemen, werd hij recalcitrant.
 • Het weer in Roosendaal: Zonnig en frisse nachten
  Na het optrekken van de (soms dichte) mist komt vandaag (zaterdag) de zon er weer goed bij. De temperatuur komt tot 6 of 7 graden, bij een zwakke wind draaiend naar noordoost. Komende nacht is het meest helder en dan daalt het kwik tot net boven het vriespunt, met kans op vorst aan de grond.
 • Bij vier stembureaus kan ook op maandag of dinsdag worden gestemd
  Voor de verkiezing op woensdag 17 maart 2021 zijn in de gemeente Roosendaal vier stembureaus aangewezen waar kwetsbare kiezers ook op maandag 15 en dinsdag 16 maart kunnen stemmen. Die zijn in Roosendaal gevestigd in Parrotia aan de Markt, 't Dijksteeke bij het Dijkcentrum en De Bergspil bij het Tolbergcentrum. De vierde plek is bij voetbalvereniging Cluzona in Wouw.
 • 1000 kilo zwaar illegaal vuurwerk in garagebox in de Kroeven
  UPDATE - In een garagebox in de wijk Kroeven in Roosendaal heeft de politie donderdagmiddag 25 februari rond half vier een grote partij met zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. In de ruimte lag volgens de politie meer dan 1000 kilo zwaar illegaal vuurwerk.
 • 500 verkeersbonnen op de Van Beethovenlaan
  Liefst 500 automobilisten kunnen de komende weken een bekeuring thuis verwachten omdat ze woensdag 24 februaru te hard hebben gereden op de Van Beethovenlaan in Roosendaal.
 • Bravis-verpleegkundigen realiseren innovaties
  De afgelopen acht maanden hebben dertien verpleegkundigen van het Bravis ziekenhuis de Verpleegkundige Innovatie School (VIS), opgezet door het Brave Innovatieteam. Zij leerden meer over vernieuwingen in de zorg en hoe zij deze kennis kunnen overdragen op hun collega’s. Komende vrijdag ronden zij hun opleiding af met een presentatie van vier eigen ideeën waarmee de verpleegkundigen aan de slag zijn gegaan.

IJgenweize opening van IJgenweis in Molenstraat

Geschreven door Redactie op .

Met onder andere poëzie van AQuaREdT, live muziek en geruchtmakend cabaret, én diverse drankjes en ambachtelijk bereide hapjes wordt zondagmiddag 4 november tussen 15.30 en 17.30 uur de tijdelijke pop-up galeriewinkel IJGENWEIS van zes ijgenweize en kunstzinnige vrouwen geopend.

De winkel aan de Molenstraat 110 is van 1 november tot 31 december iedere dag geopend van 11.30 uur tot 17.30 uur en op koopavonden tot 21.00 uur.

Het programma ziet er als volgt uit:
15.30 inloop
16.00 Duet ‘Laat me’ gezongen door Cuny Suselbeek en Heleen Bastiaensen, muzikale begeleiding van Inge Jacobs
16.05 IJGENWEIZE opening door wethouder Hans Verbraak
16.15 poëzie van AQuaREdT
17.00 cabaret/column Cuny Suselbeek
17.20 gedicht van Carolina Paulussen
17.30 einde

De deelnemers van IJGENWEIS zijn ieder op geheel eigen wijze creatief werkzaam. Rode draad vormt een eigenzinnig en humorvol gebruik van alledaagse materialen en onderwerpen. Dat leidt tot herkenning, verwondering en een brede glimlach:
- Gea Korpel-Beskers: creëert van touw en wol prachtige surrealistische, organische objecten
- Werkplekke an ’t uus: blaast verweesde meubeltjes en tweedekanskrukjes nieuw, speels en onverwacht leven in
- Heleen Bastiaensen: experimenteert met fotowerk, combineert foto’s met tekeningen en maakt van onverwachte materialen mixed-mediacollages
- Neeltjes-Pops of Color kiest voor unieke ontwerpen en kleurrijke stoffen voor haar originele design tassen
- Carolina: Paulussen maakt bloemrijke schilderijen en onder het pseudoniem Superwoman schildert zij vrolijke portretten van dieren, vergezeld van pakkende teksten
- Cunera: wil mensen in het hart raken met haar humoristische handgestempelde, kleinkunstteksten en abstracte schilderijen.