De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

23 september 2020

 • Aangehouden man spuugt en zegt corona te hebben
  De politie heeft maandag 21 september op het station Roosendaal een man aangehouden die boa's had beledigd. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij volgens de betrokken agent recalcitrant werd.
 • 30 zakken hennepafval op Scherpdeel
  Op Scherpdeel in Roosendaal zijn maandag 21 september dertig blauwe zakken met hennepafval geonden. Dat meldt Handhaving Roosendaal op Twitter. De daders konden niet achterhaald worden.
 • Volgende stukje Watermolenbeek aan de beurt
  Al jaren wordt er in en bij Roosendaal gewerkt om de Watermolenbeek helemaal te laten voldoen aan de eisen van een eigentijdse Ecologische Verbindings Zone. Nu het werk tussen de duiker onder de Burgemeester Freijterslaan en de Kade is afgerond, is het tijd voor een volgend stukje: het deel tussen de A58 en de Burgemeester Freijterslaan.
 • Tongerlohuys presenteert Poolse zaken in ‘Maand van de geschiedenis’
  Erfgoedcentrum Tongerlohuys in Roosendaal presenteert in de maand oktober verscheidene activiteiten in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Het gaat om een lezing van Paul Hulsenboom (op 1 oktober in de Kring), een fototentoonstelling 'Thuis in Polen' (de hele maand), een filmcollege op 18 en 19 oktober in de nieuwe bioscoop en een pop-up tentoonstelling over Marianne van Oranje-Nassau (ook de hele maand).
 • Vrouwenvoetbal uitslagen weekend 19/20 september
  MET FOTO'S ROOSENDAAL MO19 - De vrouwenteams van Rimboe (Wouwse Plantage), Cluzona (Wouw) en FC Moerstraten hebben zondag hun eerste competitiewedstrijd gewonnen. Alle andere teams uit de gemeente Roosendaal moesten hun eerste verlies incasseren. In het meidenvoetbal zijn zaterdag NSV MO15, Roosendaal MO15 en Roosendaal MO19 de competitie met winst begonnen.
 • Beschonken automobilist uit Wouw rijdt vol op betonnen paaltjes in Heerle
  Een 27-jarige inwoner van Wouw is zaterdagavond 19 september met zijn auto vol op betonnen paaltjes in de Herelsesestraat in Heerle gereden. Op het politiebureau bleek dat hij drie keer te veel had gedronken. Het rijbewijs werd ingevorderd.
 • Scooter van hardleerse berijder in beslag genomen
  De politie heeft zaterdagmiddag 19 september de scooter van een 21-jarige man in de Brugstraat in Roosendal beslag genomen. Het was voor de derde keer dat de man staande werd gehouden omdat hij (nog steeds) geen rijbewijs heeft.
 • Stuk Burg. Schneiderlaan twee dagen dicht
  Het verkeer op een deel van de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal kan op dinsdag 22 en woensdag 23 september last ondervinden van wegwerkzaamheden op deze druk bereden weg. Tussen de Churchillpoort en het kruispunt naar de Lindenburg wordt het asfalt vernieuwd.
 • ‘Roosendaal On Ice’ onderzoekt haalbaarheid Kadeplein
  Vanwege corona is er dit jaar geen schaatsbaan op de oude Markt, maar het bestuur van Roosendaal On Ice heeft alle moed nog niet opgegeven. Op dit moment wordt onderzocht of er elders in de stad een schaatsbaan kan worden opgebouwd die kan voldoen aan alle COVID-19 eisen.
 • Vuurwapen gevonden in tuinhuisje aan ‘Noordkant’
  Naar aanleiding van binnengekomen informatie hebben agenten vrijdagmiddag een tuinhuisje doorzocht 'aan de Noordkant van Roosendaal'. Door de politiemedewerkers werd een vuurwapen aangetroffen.

Zes eigenwijze vrouwen in IJgenweis

Geschreven door Redactie op .

In het pand Molenstraat 110 zit in de maanden november en december de winkel IJgenweis van zes kunstzinnige vrouwen. Zij presenteren daar kunst en kadoos.

Zet zes eigenwijze en kunstzinnige vrouwen spontaan bij elkaar en vanuit het niets is daar ineens IJGENWEIS. Rode draad? Het eigenzinnige en humorvolle gebruik van alledaagse materialen en onderwerpen. Dat leidt tot he rkenning, verwondering en een brede glimlach.

De deelnemers van IJGENWEIS zijn ieder op geheel eigen wijze creatief werkzaam. Gea Korpel-Beskers creëert van touw en wol prachtige surrealistische, organische objecten, terwijl Daphne Vlot van Werkplekke an ’t uus verweesde meubeltjes en tweedekanskrukjes nieuw, speels en onverwacht leven inblaast.

Heleen Bastiaensen experimenteert met haar fotowerk, combineert foto’s met tekeningen en maakt van onverwachte materialen mixed-media collages. Pops-of Color Neeltje Demmers kiest voor unieke ontwerpen en kleurrijke stoffen voor haar originele design tassen.

Deze passie voor kleur en beweging spreekt ook uit de bloemrijke schilderijen van Carolina Paulussen. Onder het pseudoniem Superwoman schildert zij bovendien vrolijke portretten van dieren vergezeld van pakkende teksten. Taal is ook het voermiddel van Cuny Suselbeek, die mensen in het hart wil raken met haar humoristische, handgestempelde kleinkunstteksten en abstracte schilderijen.

Kortom, een huis vol eigenheimers met ‘ijgenweize’ kunst en kadoos die vanaf 1 november in de pop-up galerie-winkel IJGENWEIS aan de Molenstraat 110 te zien en te koop zijn.
Van 1 november tot 31 december iedere dag geopend van 11.30 uur tot 17.30 uur en op koopavonden tot 21.00 uur.