Zes eigenwijze vrouwen in IJgenweis

Geschreven door Redactie op .

In het pand Molenstraat 110 zit in de maanden november en december de winkel IJgenweis van zes kunstzinnige vrouwen. Zij presenteren daar kunst en kadoos.

Zet zes eigenwijze en kunstzinnige vrouwen spontaan bij elkaar en vanuit het niets is daar ineens IJGENWEIS. Rode draad? Het eigenzinnige en humorvolle gebruik van alledaagse materialen en onderwerpen. Dat leidt tot he rkenning, verwondering en een brede glimlach.

De deelnemers van IJGENWEIS zijn ieder op geheel eigen wijze creatief werkzaam. Gea Korpel-Beskers creëert van touw en wol prachtige surrealistische, organische objecten, terwijl Daphne Vlot van Werkplekke an ’t uus verweesde meubeltjes en tweedekanskrukjes nieuw, speels en onverwacht leven inblaast.

Heleen Bastiaensen experimenteert met haar fotowerk, combineert foto’s met tekeningen en maakt van onverwachte materialen mixed-media collages. Pops-of Color Neeltje Demmers kiest voor unieke ontwerpen en kleurrijke stoffen voor haar originele design tassen.

Deze passie voor kleur en beweging spreekt ook uit de bloemrijke schilderijen van Carolina Paulussen. Onder het pseudoniem Superwoman schildert zij bovendien vrolijke portretten van dieren vergezeld van pakkende teksten. Taal is ook het voermiddel van Cuny Suselbeek, die mensen in het hart wil raken met haar humoristische, handgestempelde kleinkunstteksten en abstracte schilderijen.

Kortom, een huis vol eigenheimers met ‘ijgenweize’ kunst en kadoos die vanaf 1 november in de pop-up galerie-winkel IJGENWEIS aan de Molenstraat 110 te zien en te koop zijn.
Van 1 november tot 31 december iedere dag geopend van 11.30 uur tot 17.30 uur en op koopavonden tot 21.00 uur.