De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

28 oktober 2020

 • Gemeente Roosendaal trekt nog eens 335.000 euro uit voor coronacompensatie
  Bovenop de al eerder genomen maatregelen trekt de gemeente Roosendaal extra geld uit om de pijn in de Roosendaalse samenleving als gevolg van de coronacrisis deels te verzachten. In totaal gaat het om een bedrag van 335.000 euro bovenop de ruim 2 miljoen euro eerder dit jaar. “Ondanks de veerkracht en het zelf oplossend vermogen van onze inwoners hebben een aantal signalen geleid tot nieuwe of nadere coronacompensatie”, aldus wethouder Toine Theunis.
 • Museum Tongerlohuys komt met wekelijkse digitale quiz
  Museum Tongerlohuys, dat momenteel vanwege de aangescherpte coronamaatregelen voorlopig gesloten is, heeft een bijzondere digitale erfgoedquiz op touw gezet. Er zijn ook nog vrijkaartjes voor het museum mee te winnen.
 • Eerst zon, later kans op buien
  We bevinden ons tussen lagedruk in het westen en hogedruk in het oosten. Hierdoor is er een zuidwestelijke stroming die geregeld buien meebrengt. Vandaag (woensdag) eerst nog wat zon, later meer bewolking, gevolgd door buien die gepaard kunnen gaan met hagel en onweer.
 • Mannen vliegen in Nispen in gestolen auto tegen boom
  Op de Oude Turvaartsestraat is dinsdagmorgen 27 oktober rond kwart over een tijdens een korte achtervolging een gestolen auto tegen een boom gecrasht. De twee inzittenden raakten niet gewond en werden gearresteerd.
 • Korte stroomstoring in Roosendaal en omgeving
  Ruim 19.000 klanten in Roosendaal en omliggende dorpen hebben dinsdagmiddag 27 oktober korte tijd zonder stroom gezeten. Dat meldt Enexis. De oorzaak was een storing in een hoogspannings/middenspanningsstation.
 • Fietspad Nelson Mandelaweg in Roosendaal op zonne-energie
  Afgelopen week zijn er LED-grondspots langs het fietspad en de parallelweg tussen het fietspad van de Nelson Mandelaweg in gebruik genomen. Het gaat om een pilot. Deze solar wegdekverlichting zorgt voor een grotere verkeersveiligheid en sterker veiligheidsgevoel voor degenen die van de weg gebruik maken.
 • Heemschut blij met behoud glaskunstwerk Stadskantoor
  De landelijk opererende Erfgoedverenging Heemschut heeft gisteren op zijn website gemeld dat het gigantische glaskunstwerk van Alexander Weiss uit 1979 in het Roosendaalse stadskantoor medio deze maand met succes gedemonteerd en opgeslagen is. De Werkgroep Monumentale Kunst van Heemschut heeft zich in samenwerking met glaskunstliefhebber Caspar Dingjan ingezet om het kunstwerk te behouden.
 • Zomertijd eindigt rustig, wintertijd begint ruw
  Flinke lagedrukgebieden ten noordwesten van Engeland gaan ons weer de komende week bepalen. Vandaag eerst nog wat bewolking, daarna de zon. Maar tegen de avond gaat de bewolking weer snel toenemen.
 • Bravis zet ook op longafdeling video-babyfoons in
  De Intensive Care en de Spoedeisende Hulp van Bravis zijn al vertrouwd met de babyfoon, vanaf deze week wordt het hulpmiddel ook ingezet op de longafdeling. De IC zet het apparaat in ter ondersteuning van beademingsapparatuur, pompen en dergelijke om alarmering op afgesloten kamers te signaleren.
 • Gratis mondkapjes voor mensen met een kleine beurs
  Voor mensen met een kleine beurs heeft de gemeente Roosendaal op verscheidene plekken gratis herbruikbare mondkapjes liggen. Voor ieder gezinslid vanaf 13 jaar twee stuks. 'Voor mensen die moeite hebben rond te komen, is elke euro er één', zo omschrijft wethouder Klaar Koenraad deze geste van de gemeente.

iFactors Roosendaal nu Amac

Geschreven door Redactie op .

De op 1 april in de Roselaar geopende Apple-dealer iFactors was maandag 6 april gesloten om een dag later weer open te gaan als Amac-vestiging. Dat heeft te maken met de overname van iFactors door Amac.

Door deze overname heeft Amac nu 21 winkels, die goed zijn voor circa 40% van het marktaandeel in Nederland, aldus het bedrijf. Geleidelijk zal de naam iFactors uit het straatbeeld verdwijnen en verschijnt op de 11 winkels van iFactors de naam Amac.
In Roosendaal is maandag 6 augustus het logo boven de winkeldeur vervangen.
"Door het bundelen van de krachten realiseert Amac de benodigde schaalvergroting die het mogelijk maakt ook in de toekomst een optimale klantervaring en service te kunnen bieden", aldus het bedrijf.
Tot voor nog niet zo lang geleden waren Apple-producten bijna uitsluitend in bepaalde speciaalzaken verkrijgbaar. Maar de laatste tijd ook in ketens, zoals bij Dixons, BCC en MyCom.