De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

19 oktober 2019

 • Weekend met (veel) bewolking
  Storingen blijven ver van ons van west naar oost trekken. In de loop van de week krijgen we meer invloed van hogere drukgebieden. Vandaag (zaterdag) veel bewolking, soms wat lichte regen, misschien dat in de loop van de middag de zon soms erdoor komt. De wind is meest matig uit zuid tot zuidwest, bij een temperatuur van rond 14 of 15 graden.
 • Zaalvoetbal: Opnieuw winst voor Bristol Team VR1
  Bristol VR1 heeft woensdag 16 oktober de reserves van Feyenoord 2 verslagen. De Roosendaalse formatie won van de Rotterdammers met 7-4. Samen met Mazzelstars is Bristol VR1 nu koploper in de hoofdklasse, waar bijgezegd moet worden dat de geel/zwarten een wedstrijd meer gespeeld hebben. Vrijdag 1 november is de kraker tussen beide teams. Bristol Team VR2 won deze week ook (0-7).
 • Bare Essentials brengen country op Sfeerstrand
  Vanuit Beachclub 0165 op het Sfeerstrand in Stadsoevers in Roosendaal klinkt zondagmiddag 20 oktober countrymuziek. Daar zorgt de countryband Bare Essentials voor. Rond 14.00 uur gaan de vijf muzikanten aan de slag en vanaf de eerste klanken kunnen ook bezoekers actief meedoen. Zij krijgen de ruimte om te dansen, of het nou om linedance gaat of 'gewoon meebewegen'.
 • Stenen van Stadskantoor naar vervuilde Markt
  Op de (oude) Markt in Roosendaal moet 200 vierkante meter grond gesaneerd worden omdat die tijdens de kermis verontreinigd is. Een van de attracties heeft daar olie gelekt. Omdat ook de straatstenen verontreinigd zijn, moeten die ook vervangen worden. Dat gebeurt met stenen die voor het Stadskantoor liggen. Dat kan, omdat het Stadskantoor gerenoveerd wordt.
 • Voor tweede keer vaten drugsafval langs Mariabaan in Wouwse Plantage
  De politie doet onderzoek naar twee drugsdumpingen aan de Mariabaan / Kuilweg in Wouwswe Plantage en vraagt getuigen om tips door te geven. De tweede dumping is woensdagmiddag 16 oktober rond 14:50 uur ontdekt. Dit keer ging het om 15 vaten met synthetisch drugsafval in een sloot.
 • Jongens er vandoor met een te koop aangeboden telefoon
  Tijdens een verkoopafspraak is woensdagavond 16 oktober een 33-jarige Bredanaar in Roosendaal door twee jongeren bestolen van zijn telefoon. Een van de verdachten is aangehouden. De benadeelde had rond 22.30 uur op de Breitnerlaan in Roosendaal een verkoopafspraak. Hij liet de telefoon daar aan de twee jongens zien, die vervolgens met de telefoon wegrenden.
 • ‘Toeristenbelasting in Roosendaal is relatief laag’
  'Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Roosendaal betalen een relatief lage toeristenbelasting. Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente een belasting van € 1,16. Dit is nog wel een groei van 0,9% ten opzichte van vorig jaar toen de toeslag nog €1,15 per nacht was'. Dat meldt Vakanty.nl, dat de gegevens van COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) analyseerde.
 • Basketball Blauw-Wit: Overzicht wedstrijden weekend 12-13 okt
  Het afgelopen weekend speelden de basketballers van Blauw-Wit alleen maar uitwedstrijden. Drie werden er verloren. Beide Herenteams wonnen hun wedstrijden, wat het totaal op vier gewonnen uitduels bracht.
 • ‘Druk en spannend jaar’ voor Bravis ziekenhuis
  Het Bravis ziekenhuis heeft een 'druk en spannend jaar' achter de rug. Dat kregen veel aanwezigen maandag 14 oktober te horen op de bijeenkomst waarin de Raad van Toezicht, de Raad van Bestuur en de Vereniging Medische Staf uitleg gaven over de ontwikkelingen en toekomstplannen van het Bravis ziekenhuis. Die bijeenkomst was voor het vierde achtereenvolgende jaar.
 • ‘Het verhaal van RBC’ met Driemaal Plankenkoorts (25 okt)
  Op vrijdagavond 25 oktober geeft Drie Maal Plankenkoorts in De Kring alle ruimte aan 'Het verhaal van RBC'. Fans van deze voetbalvereniging kunnen samen de puzzelstukjes leggen van 'ons Roosendaals clubje'. Aanvang 20:15 uur, kaarten 18,50 euro.

Rosada: 'Absoluut tevreden over 2011'

Geschreven door Redactie op .

Outlet-center Rosada in Roosendaal is 'abosluut tevreden over 2011'. Dat meldt Stable Outlet Management. "Rosada, de jongste Fashion Outlet van Nederland, laat een groei zien in omzet van ruim 11 procent. Ook het aantal bezoekers nam toe met 3,5 procent", meldt de eigenaar in een persbericht.

De gemiddelde besteding van bezoekers van Rosada steeg in 2011 met 8 procent. Tegenover deze stijging zet Stable Outlet de constatering dat de omzetontwikkeling van de modedetailhandel in het algemeen duidelijk achter bleef bij 2010. ‘In een markt waar modewinkels het niet gemakkelijk hebben, kunnen wij absoluut tevreden zijn met deze resultaten’, aldus Gerben Boomsma, directeur van Stable Outlet Management.

Die positieve ontwikkeling geldt volgens Stable ook voor Bavaria Stad bij Leystad. ‘Voor beide centra is er nog voldoende groeipotentieel. Wij zullen dit potentieel het komend jaar voor de eigenaren van deze commerciële vastgoedprojecten, verder ontwikkelen en realiseren.’

Zoals bekend heeft Stable voor Rosada uitbreidingsplannen ingediend.

>> Dossier Rosada
>> Rosada wordt uitgebreid met 5000m2 winkels
>> Uitbreiding Rosada vertraagd door bezwaren